IRC-Galleria

Joo'o, justiin saavuin takasin. Jotenkin tuntu siltä, että oli parit silmät selässä kun kirjottelin muistiinpanoja tohon vihkoon, ei tainnu mummot tykätä.. ainakaan sen jälkeen, kun rustasin tuohon isolla ATEISTI (ja pistin varmasti näkyville) sillä aikaa, kun muut kävivät ehtoollisella. :)


Tjoo. Eihän siinä, oli se vähän lievempää aivopesua kuin mitä etukäteen kuvittelin/muistelin. Toisaalta, n. 40-henkisen porukan keski-ikä oli päälle 60, että taisivatpa olla jo valmista kauraa siinä mielessä. Sitten itse asiaan:


Pappi sieltä hoilotti partajehun sanaa tähän tyyliin: "kristillisyys rohkaisee avoimuuteen" ja "kirkko tukee avoimuutta elämää kohtaan".

- Aijaa, mitenkäs esimerkiksi ne homoliitot? Mulle ainakin on aivan saatanan sama, meneekö kaksi saman sukupuolen edustajaa naimisiin, mitä väliä sillä mun kannalta on? Miksi kirkko on niin jyrkästi sitä vastaan? Eihän ne pahaa toisilleen tee, kun kerta kumpikin sitä tahtoo.


"Jeesus on varoitti juutalaisuskoisia sulkeutumisesta, koska juutalaiset elivät ylemmyyskompleksissa mm. kristinuskoisia kohtaan"

- Hetkinen :D nyt kun alkaa muistelemaan ajanlaskun alun jälkeistä aikaa, niin asiathan ovat tismalleen päinvastoin. Juutalaisia kohdeltiin mm. keskiajalla mustarutto-epidemian aiheuttajana, koska juutalaiset itse harvemmin sairastuivat tähän. Tämähän siis johtui juutalaisten sen aikaisesta paremmasta hygieniasta. Tuskin tarvitsee edes muistuttaa, mitä juutalaisille tapahtui Saksassa kansallissosialistien valtaannousun jälkeen?
Jepjep, juutalaisethan olivatkin tämä ylimielinen kasti silloin.

Ja ei, en puolusta millään tapaa juutalaisia, enkä muitakaan uskontoja. Kuulosti vain huvittavalta tuo lainaus papin puheesta.

"Viisaiksi (ja paremmiksi) tekeytyvät jäävät yksin"

- Teennäiset ihmiset varmasti jäävätkin. Mutta entäs sitten ne oikeasti älykkäät? Sortaako kirkko ihmisiä siihen perustuen, onko hän älykäs vai typerä? Itse itselleni vastaten, en usko, että näin pääsee käymään. Miksi? Mielestäni oikeasti älykkäät ihmiset ovat tarpeeksi viisaita tajuamaan, ettei uskonnossa ole päätä eikä häntää. Miksi siis ylipäänsä olla kirkon jäsen. Olisi muuten mielenkiintoista päästä väittelemään asiasta jonkun tosiuskovaisen kanssa.


Pappi sanoi myös (kielikuvallisesti?), että "paljaaksi riisuttu, tyhjä ihminen on avoin Jeesukselle." Alastomuudesta oli myös muutakin puhetta, jota en valitettavasti saanut ylös. PERIAATTEESSA, tuon kuuleman jälkeen kansahan voisi mennä kirkkoon vaikka alasti. Veikkaanpa vain, ettei tule onnistumaan. Koittakaa ihmeessä, jos pokkaa löytyy mutta itse taidan passata.. :D


Jumala on kuuleman mukaan elämän ja kuoleman herra. Rohkenisin kuitenkin väittää, ettei etenkään syntymä ole millään tapaa jumalan käsissä. Mistä se teoreettinen jumala osaisi tietää, että mikä niistä miljoonista siittiöistä on juuri se oikea, jonka hän on halunnut syntyväksi?

"Jeesus on jumalan ainoa poika"

- Mitäs kaikki muut poikalapset sitten ovat, kun kerta jumala on syntymän (=elämän) herra? Makea konfliktitilanne :D


Joku onneton oli muuten pudottanut johonkin esirukouslaatikkoon tällaisen esirukouksen (pappi luki alttarilta tähän tapaan): "Jumalaa pyydetään myös auttamaan aviopuolison löytämisessä."

- Mielestäni vähän turhan korkealle portaalle delegoi kyllä nyt tuon tehtävän..

Semmosta siellä, eipä oo tarvis ihan äkkiä takasin mennä.



Ylipäänsä kaikki ja kaiken palvominen on järjetöntä. Miksi alistaa itsensä jonkin valtaan, kun voit olla ainakin teennäisesti oma herrasi?

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.