IRC-Galleria

Pig BrothelSunnuntai 31.08.2008 19:24

Big Bother, vai miten se oli? Anyways, 'Isoveli valvoo' on mielestäni 2000-luvun ylivoimaisesti turhamaisin telkkariohjelma. En yksinkertaisesti voi käsittää miten kenenkään pää kestää katsoa niin konkreettista paskaa, suorastaan orgaanista jätettä, television kautta.
Siihen kun vielä lisätään kaikenmaailman BB Extrat, talkshow't sekä 24/7:t, niin voi morjes. Ihankun se tunti/päivä ei olisi tarpeeksi. Pas..ILTAlehdet kruunaavat koko kakun uutisoimalla kaikesta mahdollisesta tyyliin: Pertti söi kirsikan - KATSO KUVAT! Woooooow, big deal.. en voi kuvitellakaan, miten olisin voinut elää ilman tätä tiedonjyvää!

Mistä kaikki ylipäänsä edes lähti? No, ihminen on luontojaan utelias olento. Mielestäni uteliaisuus voidaan tietyssä mielessä laskea hyveeksi, sillä ilman uteliaisuutta maailma olisi äärettömän tylsä paikka. Niin primitiivisen tarpeen pohjalle, kuin uteliaisuus, koko ohjelmaformaatti todennäköisesti alun perin perustettiin. Itsekin olen informaationjanoinen, ja sivistän itseäni mieltäni kiehtovilla ja kenties jopa hyödyllisillä asioilla.

On toki luonnollista (not), että ohjelmaan päästäkseen luovutaan kaikista mahdollisista oikeuksistaan; intimiteettisuoja menee sen siliän tien, kun pistät puumerkkisi paperiin. Kukapa ei tahtoisi itseään katseltavan ympäri Suomea ympärivuorokautisesti?

Mutta missä kulkee ohuen ohut jana uteliaisuuden ja kyttäämisen välillä? Mielestäni viimeistään BB:ssä. Hyvänä esimerkkinä toimivat peseytymistilat; on voyerismia asentaa suihku- ja pesutiloihin kameroita. Vai menisitkö oikeasti paikan päälle kyttäämään, kun itsellesi tuntematon ihminen käy suihkuun? Tuskinpa. Kuvittelepa itsesi suihkussa olevan henkilön tilalle ensi kerralla.



Nykyään tv:ssä on niin järjetön ohjelmaskaala laidasta laitaan, että sekaan mahtuu mieletön määrä myös näitä ns. tosi-tv -ohjelmia, kuten BB. Ei saatana, eihän BB:ssä ole tosi-tv:stä tietoakaan. Vitustako oikeasti katsoja tietää, mitä kaikkea on leikattu pois tai jätetty muuten vaan näyttämättä? Jos oikein niuhoiksi aletaan, niin tosi-tv:tä ei mielestäni saisi edes editoida, että se ansaitsisi sanan 'tosi' nimessään.

Aihetta sivuten mieleeni pulpahti juuri toinen 'tosi'-tv-ohjelma nimeltä Kidnation. Ohjelmaformaatin mukaan siis x määrä lapsia jätetään asuttamaan kylää vailla yhden yhtä aikuista. Hmm.. entäs kuvaushenkilökunta? Tämän periaatteen pohjaltahan heidänkin olisi pakko olla lapsia. Vaan tuskin ovat :)) Sama pätee kaiken maailman Selviytyjiin jne., joissa kisailijat jätetään johonkin mukamas yksin. Eihän ne nyt saatana voi yksin olla siellä, jos siellä on kuvaushenkilökuntaa, eiväthän?

Ja vielä lisää samasta aiheesta: etenkin amerikkalaispohjaisissa ohjelmissa on aivan käsittämättömän typeriä virheitä. Ensiksi kuvataan juontajaa, joka tulee 'salaa' kohdehenkilön ovelle. Seuraava kuvakulma löytyykin jo talon SISÄpuolelta, kun kyseinen uhri avaa oven ja on olevinaan niin yllättynyt, että.. Entäs se kameramies? Ikkunastako se sinne eksyi, vai kenties savupiipusta? Ei vittu, EI NÄIN.

Parempi lopettaa nyt ennenkun keittää oikeesti yli.. D:

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.