IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Fanclubit
Perustettu
15.8.2005
Tilastot
Käyntejä: 9 284 (1.7.2008 alkaen)
Kommentteja: 6
Koko
240 jäsentä
Tyttöjä: 112 (47 %)
Poikia: 128 (53 %)
Keski-ikä
36,2 vuotta
Otos: 137 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 35,3 vuotta
Poikien keski-ikä: 36,9 vuotta

Jäsenet (240)

LihisStrangerrsignify{}masa{}judy_purple-Tretto-beyondbeliefsirkuspeipiveticiaMaranathamielettömyysNona^femmaemmaGeorg_INXP_2023Zigelius-pro

SorinTuomionpäivä tulee!Luonut: SorinKeskiviikko 31.08.2011 00:38

Kärsimyksen ajat ovat edessä! Katukaa ja kääntykää Jeesuksen puoleen! Maailman synnytystuskat ovat käynnissä! Tuomio on tulossa!

Ei vaiskaan. Mutta sain junassa jehovien jeesus lapun, jossa kärsimys selitetään mm. sillä että lopun ajat ovat alkaneet. Monet uskovaiset ja nuoret näkyvät uskovan helposti siihen, että maailma on menossa päin helvettiä. Nimekäs herätysliikeläinen David Wilkerson ennusti jo 70 luvulla että "tämä sukupolvi saa kokea lopunajat".

Minua tosin ihmetyttää mistä tämä käsitys on peräisin, että maailmassa menee nyt jotenkin poikkeuksellisen huonosti. Kiina ja Intia vaurastuu niin että humisee. Ruokaa tuotetaan yli 6 miljardin ihmisen tarpeen. Monissa maissa saa yöllä kävellä kadulla ilman että tarvitsee pelätä heti ryöstetyksi/raiskatuksi/tapetuksi tulemista. Hallitsijat eivät useimmiten voikkaan enää tehä niinkun huvittaa. Ei edes Neuvostoliittoa tarvitse pelätä. On vaan joku rupunen puska terroristi järjestö, jonka pelottavin saavutus oli kaapata matkustajakone. Nyt pelätään pikkupommeja, ennen odotettiin ydinsotaa. Tulivuoren purkaukset nielivät kaupunkeja. Nykyään katastrofeja osataan ennustaa ja minimoida vahinkoja.

Ehkä tämä ennätyksellisen uskonvapaa maailma on niin ahdistava, että uskovaiset odottavat tuomionpäivää kuin kuuta nousevaa ja yrittävät epätoivoisesti löytää merkkejä siitä. Nykyäänhän saa olla erimieltä kirkon kanssa ja homoillakin on avio-oikeus. Telkkarissa on liikaa seksiä ja ihmiset harrastavat syntiä. Hyihyi.

Uskonto kukoistaa parhaiten silloin kun on tosi ankeaa ja elämä on epävarmaa, kuten jos puhkeaa rutto tai sota. Silloin helposti turvaudutaan jumalaan, kun ei muutakaan voida. Nyt kun voidaan liian hyvin, niin ihmiset alkavat vieraantua kirkosta. Selkeästi Saatanan tekosia, joka vihaa ihmisiä, joten tuomiopäivän on oltava edessä.

R.I.P David 19.5.1931 - 27.4.2011
Tutustuin alkukesästä uskovaiseen tyttöön. Hän puhui minulle Jumalasta, Jeesuksesta ja kaikesta muusta. Tottakai minäkin, jos on olemassa niin suuri voima ja totuus, tahdon sen elämääni. Avasin sydämeni ja rukoilin johdatusta. Mutta jos on Jumala, joka vastaa rukouksiin, niin minua on johdatettu yllättävään suuntaan.

Tuntuu siltä kuin kaikki tämä uusi mitä olen kokenut, on väärin ja minun pitäisi palata takaisin siihen aikaan, jolloin en rukoillut, ja puhuin uskovaisia vastaan. Tarkoitan siis sillä sitä ulkokultaisuutta, jota monet kristityt korostavat. Sekä sitä, miten asioita oikeasti tulisi ajatella järjen kautta.

Ulkokultaisuudella tarkoitan sitä, miten papit puhuvat jumalasta ja jeesuksen sydämeen ottamisesta. Riittää kun uskot jeesukseen ja saat iänkaikkisen elämän. Väliäkö sillä mitä se oikeasti tarkottaa. Saahan siitä hyvän statussymbolin, kun voi kokea olevansa parempi ihminen ja kerskailla muille, kuinka on löytänyt totuuden. Tämä tuntuu olevan monen uskovaisen keskeinen ajatus.

Raamatussa on kuitenkin paljon hyvää asiaa. Jeesus on hyvä moraalinen opettaja. Esikuva, johon tulisi pyrkiä. Sillä onhan todella niin, että niin hyvä kuin pahakin kiertää maailmassa. Maailman pahuus syntyy pahasta olosta, joka taas luo uutta pahaa oloa. Jeesuksen sydämeen ottaminen siis tarkoittaa näiden ajatusten sisäistämistä. Se on muutakin kuin tyhjiä sanoja. Tärkeää ei ole se kuinka monelle sanoo ottaneensa Jeesuksen sydämeen, vaan tärkeää on se, että oikeasti tekee niin.

Raamattu opettaa meille hyväksyntää. Jeesus meni myös yhteiskunnan kaikkein syrjäytyneimpien luo ja sanoi, että te olette yhtä hyviä kuin muutkin. Älkäämme siis antako ylpeyden hallita meitä, vaan syleilkäämme myös kaikkein alhaisimpia. Tuomitseminen ei ole tehtävämme. Minäkin olen tuominnut niitä, jotka mielestäni ällöttävästi ja tyhmästi eläneet.

Myös se joka on himojensa orja, loukkaa lopulta niin itseään kuin läheisiään. Älkäämme siis antako haluillemme valtaa, silloin kun tiedämme ettei se lopulta tee meitä onnelliseksi. Tämä vaatii suurta itsetuntemusta ja tutkiskelua. Tietämätön voi olla itse itsensä pahin vihollinen. Minäkin olen seksiriippuvainen.

Se, joka ahnehtii liikaa, ei tule löytämään lopulta onneaan, vaan löytää itsensä turhuuksien ympäröimänä. Se, jolla on liikaa, valuttaa sydäntään materiaan ja saattaa unohtaa, mikä on se perimmäinen kaipuu. Minäkin olen täyttänyt aukon sisälläni uusilla peleillä ja elokuvilla.

Kun vihaa, niin se viha hukuttaa. Vihaisena ei jaksa elää, vaan se kuluttaa voimat ja vie ajatukset. Se voi johtaa tekoihin, joita katuu koko lopun elämää. Se saastuttaa ihmisen sisältäpäin ja leviää helposti myös muihin. Minäkin olen tahtonut tappaa viattoman, vain koska olen ollut niin vihainen.

Älkäämme olko kateellisia, sillä silloin katsomme vain muita, emmekä huomaa mitä itsellämme on. Jokainen on yksilö ja löytää oman onnen omista asioista. Katsotaan ympärillemme ja nähdään, miten paljon meitä on siunattu. Täyttäkäämme se sisäinen kaipuu, joka sydäntämme riivaa. Sitä ei löydy kadehtimalla sitä, mitä toisella on. Minäkin olen niin paljon kadehtinut sitä kuinka muut ovat uskaltaneet elää omana itsenään, miksen minä ole niin itse tehnyt?

Tämä kaikki kumpuaa sisältä, eikä millään sanoilla saa sitä aikaiseksi. Rukouksilla ei saa mitään aikaseksi. On sanottu, että Jumala näkee kaiken ja tietää kaiken. On sanottu, että Jumala kuulee rukoukset ennen kuin niitä lausutaan. On sanottu, että Jumala antaa enemmän kuin pyydetään. Älkäämme siis pyytäkö sitä mitä meillä jo on. Kaikki välineet on jo annettu. Avatkaamme silmämme ja katsokaamme, mitä kaikkea meillä jo on. Olkaamme kiitollisia.

Jos siis Jumala on, joka vastaa rukouksiin. Jos on Jumala, joka johdattaa sitä joka pyytää. Sanoma kuuluu seuraavasti: Nenät ylös sieltä kirjoista ja eläkää. Älkää hokeko turhaan herran nimeä, vaan ajatelkaa itse, kuinka maailmasta voisi tehdä paremman paikan. Ehkä silloin saamme joskus elää paratiisissa.
Pohtiessani Raamattua nousi mielinkiintoinen ajatuspäähäni. Vanhassa testamentissa Jumala useaan otteeseen tuhoaa tai komentaa tuhottavaksi kokonaisia vääräuskoisten kansoja. Silti laissa eli kymmenessä käskyssä kiellettiin tappaminen. Tämä voi tarkoittaa vain sitä että laki on tarkoitettu pelkästään kristillisen väestön laeiksi. Vääräuskoiset eivät noudata Jumalan lakeja ja näin ollen ne eivät koske heitä. Vääräuskoisia siis saa ja pitääkin tappaa, sillä ovathan he ällötyksiä Jumalan silmien alla.

Uudessa testamentissa Jeesus toi joitain liennytyksiä ja selkeytyksiä lakeihin. Kuitenkin lait koskevat edelleen vain kristillistä väestöä koska vääräuskoiset eivät niitä noudata, eivätkä täten kuulu lain piiriin. Jeesus kuitenkin tarjosi kaikille mahdollisuuden kääntyä ja pelastua hänen nimeensä. Siis meidänkin on ensin tarjottava vääräuskoisille mahdollisuus ottaa Jeesus sydämmeensä, ennen kuin surmaamme heidät.

Tätä oikeaa eli kirjaimellisesti tulkittua kristinuskoa harjoittivat myös muinaiset ristiretkeläiset, joiden ansiota nykyinen kristinuskon valta-asema on. Koko usko siis lepää murskattujen kulttuurien ja vääräuskoisten veren yllä, niinkuin Jumala on sen määrännyt.

Voinette havaita selkeitä samankaltaisuuksia Islamin kanssa, mikä ei ole lainkaan yllättävää, sillä onhan Islam jatkoa kristilliselle saagalle. Islam onkin ainoa usko, joka on kyennyt historian saatossa yhä uudelleen ja uudelleen haastamaan kristinuskon. Islamin uskoisten kanssa meillä on myös ollut jatkuvasti verisiä yhteenottoja. Tästä voimme päätellä, että koska voinemme olettaa, että kristinusko on ainoa oikea usko ja me olemme tietysti aina oikeassa, että Islamin täytyy olla itsensä Luciferin aikaansaama vääristymä, jonka tarkoituksena on haastaa Jumalamme.



(esitetyt näkemykset eivät edusta henkilökohtaista mielipidettäni, vaan ovat raamatun oppeja ja niihin pohjautuvia johtopäätöksiä)

ollip1HB - Herralle KiitosLuonut: ollip1Tiistai 31.05.2011 02:02


Herralle kiitos, valta ja voima. Pelastit meidän, syntiset kurjat.
Sinne se paha haudattiin, Golgatan ristille.

QuatermassJeesus vs BatmanLuonut: QuatermassMaanantai 09.05.2011 17:35

http://fun.sdinet.de/pics/english/jesus-vs-batman.jpg

Jotkut väittelevät siitä, kumpi voittaisi nyrkkitappelussa: Jeesus vai Batman.

Ensi alkuun voi kuulostaa trollaukselta Batman-fanin osalta, mutta kun katsotaan tuon supersankarivertailun ohitse niin minusta hänen pohjimmainen pointtinsa on, että sekä Jeesus että Batman ovat samanarvoisia uskon/palvonnan kohteita, ja jos ylipäänsä vaaditaan että uskoa täytyy kunnioittaa, niin Batman-uskovaiset ansaitsevat täsmälleen saman määrän kunnioitusta kuin Jeesukseen uskovat.

TePih--+-Luonut: TePihKeskiviikko 02.03.2011 01:09

Mietin tässä että vois kirjottaa Raamatusta kolmannen osan "Tulevaisuuden Testamentti" ja perustaa oman uskonlahkon ja tienata rahaa. Miks kukaan ei keksiny kirjottaa siitä jatko-osaa aikoinaan! Ois ollu jättimenestys sillon ku pienen ihmisen tiedon korvas usko ja uskonto oli IN.
Tyhmiltä rahat pois kirkollisverolla ja jäsenmaksuilla!
Alla suomenkielistä yhteenvetoa kuluneina kuukausina julkaistuista eri uskontoja, maailmankatsomuksia ja ajattelun aloja yhdistävistä malleista. Lisää aiheesta esimerkiksi Systemic Spirituality -kotisivuilla: http://www.syspir.com/

# Wisdom Wheel: The Abstract Quest for Universal Patterns
» http://www.syspir.com/node/wisdom_models

# Spiritual Synthesis: Wisdom Singularity Flow Model
» http://www.halfsatori.com/2011/01/spiritual-synthesis-wisdom-singularity.html

# Sphinx of Heaven and the Soulless Soul-Seeker
» http://www.halfsatori.com/2011/01/sphinx-of-heaven-and-soulless-soul.html

# Enigmatic Soul Matrix of Eight Principal Towers
» http://www.halfsatori.com/2011/01/enigmatic-soul-matrix-of-eight.html

=-=-=-=-



Merkeistä ja symboleista. Olen kartoittanut uskontojen ja maailmankatsomusten kirjavaa maailmaa sitten teinivuosieni; etsinyt, tutkinut ja pohtinut niitä yhdistäviä tekijöitä. Loppujen lopuksi ihmiset kuitenkin ovat sisimmässään samaa, ja ovat etsineet samoja asioita kautta maailmanhistorian.

Näihin yleismaailmallisiin symboleihin olen pyrkinyt kokoamaan ne yhdistävät tekijät, jotka jäävät jäljelle kun uskonnoilta riisutaan kulttuurien kaavut ja tutkitaan niissä opetettujen uskonnollisten aatteiden syvintä olemusta. Samoihin ideaaleihin yhtyvät päivän päätteeksi myös tieteen, psykologian ja mytologian maailmat, kukin omine käsitteineen ja näkökulmineen.

(∞)
Äärettömyys, rajattomuus, ajattomuus, lopullisuus, vapaus. Muslimeille yksi suuri ja tuntematon Allah. Kristityille Jumalan pyhä henki ja ikuinen luomaton valo. Buddhalaisille rajaton Nirvana ja lopullinen rauha. Hinduille kaikenkattava mutta piilevä Brahman -maailmanhenki, jne. Lopulta puhutaan aivan samasta äärettömästä periaatteesta, joka heijastuu myös pyhimysten ja profeettojen kokemuksissa, teoissa ja sanoissa kautta uskontojen.

(±)
Tasapaino, jatkuvuus, rakkaus, yhteys, kokemus. Muslimeille ihmiset ja Jumalan yhdistävä Islam eli äärettömän tahto. Kristityille Jeesuksen suuri kaksoiskäsky rakastaa niin Jumalaa kuin lähimmäistään. Buddhalaisille tietoisuuden peili, jossa viisauden tasapaino ja maailman olemus heijastuu. Hindulaisille joogeille alitajunnan syöverit ja toiveen siementen tutkailu. Tässä periaatteessa on "rauha maassa ja ihmisillä hyvä tahto", ja se on myös uskonnon olennainen ydin.

(+) ja (-)
Positiivinen ja negatiivinen, alku ja loppu, voima ja viisaus, kaaos ja logos, aurinko ja kuu. Muslimeille (+) maailman luonut Allah ja (-) Mahdi, profeettojen tiedon ydin. Kristityille (+) maailman luonut Taivaan Isä ja (-) Jumalan Poika, vapahtaja ja armon tuoja. Buddhalaisille (+) olevaa tutkiva ja käsittelevä tietoisuus ja (-) olevan raukaiseva ja yhdistyvä tietoisuus. Hindulaisille mahtava jumala ja luomuksena ilmentyt alkuperäinen jumalatar. Tieteen maailmankuvassa (+) materiaa muuntava säteily ja (-) olevaksi kudotut alkeishiukkaset.

(++) (+-) (-+) (--)
Neljä olemassaolon perustalla olevaa voimaa ja ilmiötä. Yleisin termein (++) suuri tapahtumien kokonaisuus, (+-) välittömät muutokset, (-+) vähittäiset muutokset ja (--) paikallaanpysyvyys. Tieteen parissa vahva vuorovaikutus, elektromagnetismi, heikko vuorovaikutus ja painovoima. Kristityssä maailmassa esim. arkkienkelit Gabriel, Mikael, Rafael ja Uriel, sekä ilmestyskirjan neljä tuhon tuovaa hevosmiestä. Buddhalaisille esim. neljä "suurta hyvettä" eli laupeus, myötätunto, kanssailo ja tasavertaisuus. Myös näissä puhutaan olennaisilta osiltaan samoista periaatteista ja ajattomista perusvoimista.

(+++|++-|+-+|+--||-++|-+-|--+|---)
Kahdeksan periaatetta, kahdeksan olevan luonteenpiirrettä. Luonnon termein taivas, meri, tuli, ukkonen, tuuli, virta, vuori ja maa. Kristityille esim. usko ja seitsemän kardinaalihyvettä. Muslimeille kahdeksan Allahin enkelten ryhmää. Psyykeen maailmassa kirkas tietoisuus, alitajuinen tietoisuus, analyyttinen tietoisuus, himoava tietoisuus, laajakatseinen tietoisuus, luonnollinen tietoisuus, puolustava tietoisuus ja vastaanottava tietoisuus. Buddhalaisille puolestaan jalon kahdeksanosaisen tien periaatteet — jotka jälleen puhuvat täsmälleen samoista asioista.

Mitä haluan tällä puntaroinnilla viestiä on se, että kaikissa uskonnoissa, jotka pyrkivät ihmisen sydämen ja mielen puhdistamiseen sekä maailman tasapainoon, on valtavasti yhteisiä piirteitä, niin tuonpuoleisten uskomusissa kuin arkipäivän elämässäkin. Olennaisia yhtäläisyyksiä huomattavasti runsaammin kuin kulttuureista ja ihmismielistä syntyneitä eroavaisuuksia, ja näiden jälkimmäisten vuoksi sitten lopulta kuitenkin riidellään ja soditaan.

Riidan kylväntä ei kuitenkaan alun perin ole ollut uskontojen tarkoituksena. Jos itsekkäät kiihkouskovaiset malttaisivat pysähtyä ja pohtia sekä toteuttaa kukin omien kirjoitustensa todellista ydinsanomaa, sen sijaan että etsisivät raivon vimmalla eroavaisuuksia joista kättä vääntää, maailma olisi huomattavasti mukavampi paikka meille jokaiselle elää. Pidetään tällä erää tämän mittaisena. Suuria asioita!
The Bible cannot be used as an argument for this. It is not the literal, God-inspired truth due to obvious internal contradictions (man created after / before animals, 2 / 7 pairs of each animal in the ark, Matthew and Luke list a different ancestry for Jesus). The Bible is written by fallacious people.

There is no basis for interpreting the Bible either. The Bible does not provide any clues regarding which parts are metaphorical and which literal. We cannot use our gut feeling either, because obviously, that is different for everyone.

Therefore the Bible must be interpreted like any piece of literature: Scientifically and critically. When read in this way, it is obviously a historically inaccurate book of epics and tales for controlling people.

Baby_BoyJeesusLuonut: Baby_BoyPerjantai 10.12.2010 13:07

Mitä Jeesuksesta?


Koraanissa on monia tarinoita jeesus Kristuksen elämästä ja hänen opetuksista. Koraani muistuttaa hänen ihmeellisestä syntymästä, hänen opetuksistaan, ihmeitä mitä hän suoritti Jumalan luvalla, ja hänen elämänsä kunnioitetaan Jumalan profeettana. Koraani myös toistuvasti muistuttaa, että Jeesus oli ihmis profeetta joka Jumala lähetti, eikä itse ole Jumala . Alla on muutamia suoria lainauksia Koraanista,jotka liittyvät Jeesuksen elämään ja opetuksiin.

Hän oli Vanhurskas

Ja katso, enkelit sanoivat: Maria, Jumala ilmoittaa sinulle hyvän sanoman, että hänen Sanansa tulee sinulle. Hänen nimensä on oleva Messias, Jeesus, Marian poika, hän on kuuluisa tässä ja tulevassa elämässä, yksi niistä, jotka korotetaan Jumalan läheisyyteen. Hän on puhuva ihmisille kehdostaan samoin kuin täysiikäisenä ja on oleva yksi vanhurskaista.» Maria sanoi: »Herra, kuinka minä voin saada lapsen, kun ei yksikään ihminen ole minuun koskenut?» Enkeli vastasi: »Jumala luo, mitä tahtoo; kun hän päättää jonkun asian, sanoo hän vain: 'Tapahtukoon!' ja niin tapahtuu Ja Jumala on opettava hänelle Pyhän kirjan, viisauden, Lain ja Evankeliumin (3:44-47).

Hän oli profeetta

”Kristus, Marian poika, on vain Jumalan lähettiläs; lähettiläät ennen häntä elivät vain aikansa; ja hänen äitinsä oli todellinen nainen; hehän sitäpaitsi molemmat söivät maallista ravintoa. Katso, miten Me teemme heille selviksi sanomamme, ja huomaa, miten he kääntyvät pois totuudesta! (5:57).

"Hän [Jeesus] sanoi:": »Totisesti, minä olen Jumalan palvelija. Hän on antanut minulle Kirjan ja Hän on tehnyt minut profeetaksi. Hän antaa minulle siunauksensa missä tahansa olenkin, ja Hän on määrännyt minun tehtäväkseni rukoilemisen ja almut niin kauan kuin elän. (Hän on luonut minut) hyväksi äitiäni kohtaan, eikä Hän ole tehnyt minua kapinalliseksi, onnettomaksi. (Hän on luonut minut) hyväksi äitiäni kohtaan, eikä Hän ole tehnyt minua kapinalliseksi, onnettomaksi. Tällainen on Jeesus, Marian poika. Tämä on tosi sanoma, josta he kuitenkin kiistelevät. Jumalan ei ole soveliasta hankkia itselleen poikaa; kunnia olkoon Hänelle! Kun Hän päättää jonkin asian, Hänen tarvitsee vain sanoa: »Tapahtukoon!» ja se tapahtuu. (19:30-35).

Hän oli nöyrä jumalan palvelija

Ja kun Jumala sanoo: »Oi Jeesus, Marian poika! Oletko sanonut ihmisille: »Ottakaa minut ja minun äitini kahdeksi jumalaksenne Jumalan ohella», hän (Jeesus) vastaa: »Ylistys olkoon Sinulle, en voinut sanoa sellaista, johon minulla ei ollut oikeutta; jos olisin niin sanonut, Sinä olisit varmasti sen tietänyt; Sinä tiedät, mitä on minun mielessäni, mutta minä en tiedä, mitkä ovat Sinun aivoituksesi: totisesti olet Sinä suuri näkymättömien asioiden tuntija. En minä sanonut heille muuta, kuin minkä Sinä minulle uskoit: »Palvelkaa Jumalaa, minun Herraani ja teidän - Herraanne! ja minä pidin vaarin heistä niin kauan, kuin minä olin heidän keskuudessaan, mutta kun Sinä annoit minun kuolla, Sinusta tuli heidän kaitsijansa, ja Sinä olet kaiken tapahtuvan todistaja. (5:116-117)

Hänen opetuksensa

Kun Jeesus tuli selvin todistuksin, hän sanoi: » Olen tullut luoksenne ja tuonut teille viisauden selvittääkseni teille osan siitä, mistä olette eri mieltä. Pitäkää siis huoli velvollisuudestanne Jumalaa kohtaan ja totelkaa minua. Totisesti on Jumala minun ja teidän Herranne; palvelkaa sentähden Häntä. Tämä on oikea tie.» Mutta eri ryhmät heidän keskuudessaan riitelivät, ja voi rangaistusta, jonka väärämieliset saavat tuskan päivänä! (43:63-65)[/left]
Kolminaisuusoppi kristinuskossa merkitsee sitä, että on kolme erillistä jumalallista persoonaa, Isä Jumala, poika Jumala ja ja Pyhä Henki -Jumala. Athanasioksen uskontunnustus vahvistaa: "On yksi persoona Isässä, toinen Pojassa ja kolmas Pyhässä Hengessä. Mutta Isä, Poika ja Pyhä Henki ovat kaikki yksi, samanarvoisia kunniassa. Isä on Jumala, Poika on Jumala ja Pyhä Henki on Jumala. Kuitenkaan ei ole kolmea Jumalaa, vaan yksi Jumala..."

Tämä puhuu selvästi itseään vastaan. On kuin sanottaisiin, että yksi plus yksi plus yksi on yksi, mutta kuitenkin se on kolme. Jos on olemassa kolme erillistä jumalallista persoonaa ja jokainen on Jumala, täytyy silloin olla kolme jumalaa.

Kristillinen kirkko tunnustaa, että on mahdotonta saada usko kolmeen jumalalliseen persoonaan sopimaan yhteen sen uskon kanssa, että Jumala on yksi, ja selittää sitten kolminaisuusperiaatteen olevan mysteeri, johon on vain sokeasti uskottava. Tästä kirjoittaa pastori J F de Groot kirjassaan Catholic Teaching näin: "Pyhä kolminaisuus on mysteeri sanan varsinaisessa merkityksessä. Pelkkä järki ei voi todistaa kolminaisen Jumalan olemassaoloa, ilmestys opettaa sen, ja vaikka mysteerin olemassaolo onkin meille paljastettu, jää mahdottomaksi ihmisälyn ymmärtää, kuinka noilla kolmella persoonalla on vain yksi jumalallinen luonto." Kummallista kyllä, Jeesus Kristus itse ei koskaan maininnut mitään kolminaisuudesta. Hän ei tiennyt tai puhunut koskaan mitään siitä, että Jumalassa olisi ollut kolme jumalallista persoonaa.

Hänen käsityksensä Jumalasta ei eronnut millään tavalla aikaisempien israelilaisten profeettojen vastaavasta, ja he olivat aina julistaneet Jumalan ykseyttä, eivät koskaan kolminaisuutta. Jeesus toisti aikaisempien profeettojen sanomaa, kun hän sanoi: Jeesus vastasi: "Tärkein on tämä: 'Kuule, Israel: Herra, meidän Jumalamme, on ainoa Herra. Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi ja koko voimallasi.' (Markus 12:29, 30)

Hän uskoi yhteen jumalliseen persoonaan, yhteen Jumalaan, mikä ilmenee seuraavasta sanonnasta: On kirjoitettu: 'Herraa, Jumalaasi, sinun tulee kunnioittaa ja ainoastaan häntä palvella.'"
(Matteus 4: 10)

Kolminaisuusopin kehittivät kristityt noin kolmesataa vuotta Jeesuksen jälkeen. Ne neljä kanonista evankeliumia, jotka kirjoitettiin 70 - 115 j.Kr, eivät sisällä mitään kolminaisuudesta. Jopa pyhä Paavali, joka toi kristinuskoon monia ajatuksia ulkomailta, ei tiennyt mitään kolminaisesta Jumalasta. Eräs katolilainen hakuteos myöntää kolminaisuusopin olleen tuntematon varhaisille kristityille ja että se muotoiltiin neljännen vuosisadan viimeisellä kolmanneksella (The New Catholic Encyclopedia 1967 osa 14).

Kolminaisuuden periaatteita ei Jeesus opettanut, niitä ei ole missään Raamatussa (ei vanhassa eikä uudessa testamentissa) ja ne olivat täysin tuntemattomia varhaisille kristityille. Niistä tuli osa kristinuskoa vasta neljännen vuosisadan lopulla. Kolminaisuus ei kestä järjellistä tarkastelua. Se ei ainoastaan ole järjellä käsittämätön, vaan myös sotii tervettä järkeä vastaan. Kuten aiemmin sanottiin, on usko kolmeen jumalalliseen persoonaan yhteensopimaton Jumalan ykseyden kanssa. Jos on kolme selvää ja erillistä persoonaa, täytyy olla myös kolme selvää ja erillistä olemusta, sillä jokaisella persoonalla on oma erottamaton olemuksensa. Jos Isä on Jumala, Poika on Jumala ja Pyhä Henki on Jumala, niin täytyy olla kolme erillistä olemusta ja tästä päätellen kolme erillistä jumalaa. Sitäpaitsi nuo kolme jumalallista persoonaa ovat joko päättymättömiä tai päättyviä. Jos he ovat päättymättömiä, on kolme eri päättymättömyyttä, kolme kaikkivoipaista, kolme ikuisuutta ja siis kolme jumalaa. Jos taas he ovat päättyviä, joudumme siihen absurdiin päätelmään, että päättymätön persoona on olemassa kolmena päättyvänä muotona, joista kukin on päättyvä ja jotka muodostavat päättymättömän yhdistelmän. Tosiasia on, että jos kolme persoonaa ovat päättyviä, niin ei sen paremmin Isä, Poika kuin Pyhä Henkikään ole Jumala.
Islam julistaa yksinkertaista ja ilmiselvää Jumalan ykseyttä. Sen esittämä jumalkäsite on vapaa kaikesta antropomorfismista ja mytologiasta. Se vahvistaa Jumalan ainutlaatuisuuden ja sen, että Hänellä ei ole ketään kumppaneita jumaluudessaan. Hän on yksi olemus, Hän on riippumaton ja sellainen, josta kaikki riippuu ja joka ei ole riippuvainen kenestäkään. Hän on kaiken Luoja ja Suojelija, Kaikkivoipa, Kaikentietävä, Rakastava ja Armelias, Ikuinen ja Päättymätön. Hän ei synnytä eikä ole syntynyt. Mikään ei synny Hänestä ja mistään ei tule Hänen vertaistaan tai kumppaniaan Hänen jumaluudessaan:

Sano: "Hän, Jumala on yksi, ainoa Jumala, kaikkivaltias. Hän ei ole (toista) synnyttänyt eikä ole (toisesta) syntynyt. Ketään ei ole Hänen vertaistaan."
(Koraani 112:1-4)

"Katso, taivasten ja maan järjestyksessä, yön ja päivän vaihtelussa, laivojen purjehtimisessa merellä niiden kuljettaessa sellaista, joka hyödyttää ihmisiä, vedessä, jonka Jumala taivaasta lähettää ja jolla Hän elvyttää maan sen horrostilan jälkeen, kaikenlaisten eläinten leviämisessä yli maan, tuulten suunnissa ja pilvien nöyrässä kulussa taivaan ja maan välillä, on totisesti tunnusmerkkejä (Jumalan kaikkivaltiudesta) ihmisille, joilla on ymmärrystä."
(Koraani 2:158-159)

Ei ole muuta jumalaa kuin Jumala, elävä, iankaikkinen.Häntä ei saa valtaansa uneliaisuus eikä uni; Hänelle kuuluu kaikki, mikä on taivaissa ja maan päällä. Kuka on se, joka astuisi välittäjäksi Hänen edessään Hänen sallimattaan? Hän tietää, mitä heille on vastedes tuleva ja mitä heillä on olut menneisyydessä, mutta Hänen viisaudestaan he eivät käsitä muuta kuin minkä Hän tahtoo. Hänen valtaistuimensa käsittää taivaat ja maan, eikä niiden voimassapysyttäminen ole Hänelle taakka; niin, Hän on ylhäinen, valtava.
(Koraani 2:256)