IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Harrastukset
Perustettu
24.2.2006
Tilastot
Käyntejä: 1 391 (1.7.2008 alkaen)
Koko
7 jäsentä
Tyttöjä: 3 (43 %)
Poikia: 4 (57 %)
Keski-ikä
32,3 vuotta
Otos: 6 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 31,0 vuotta
Poikien keski-ikä: 33,0 vuotta
Ylläpitäjä
Scillina

Jäsenet (7)

^MeiKKu^VilffLimeSodaMissTiiRukoilijasirkka
- Vanhemmat »
.. tai sit tehdään ihan sairaasti tomaattisosetta pakkaseen.

En tiedä onko mulla jotain turbolannotetta vai mikä on, mutta tomaattiterttuja on ihan sikana ja ne painaa aivan hirveesti. Parin tertun varsi taittui tomaattien painosta melkein katki, joten piti alkaa väkertää tonne kaikennäkösiä "terttutukia".

Osa chileistä on alkanut jo vähän punertaa. Voi olla että niitä pääsee lähiviikkojen aikana jo nautiskelemaan =)

Offtopic:- poju on alkanu hymyillä huomattavissa määrin!
Alkaa kohta tulla optimoinnin rajat vastaan eikä rehuja saa sijoteltua niin että kaikki saisivat aurinkoa ja tuolla myös mahtuisi liikkumaan. On tomaattia, chiliä, mansikkaa, auringonkukkaa ja yrttejä.

tunerVihreän lisäksi keltaista!Luonut: tunerKeskiviikko 09.07.2008 00:09

Yksi neljästä auringonkukasta puhkesi kukkaan. Kaksi on vielä nuppu kiinni ja yhden annoin viikko sitten kuivua kuoliaaksi. Nuppu oli täynnä kirvoja ja aivan epämuodostunut :(

Ne kaatuneet tomaatit muuten ovat taas täysissä voimissa!

tunerKatastroff puutarhassaLuonut: tunerLauantai 05.07.2008 23:00

Oltiin muutama päivä poissa ja satsi tomaattipuskia oli kaatunu :---( Ilmeisesti nuo olivat paahteessa kuivahtaneet sen verran että varsi oli vähän pehmennyt. Tai sitten olivat kasvaneet niin paljon että eivät enää pysyneet omin voimin pystyssä. Tai sitten oli ollut tulista kun parvekelasit olivat auki.

Alustavan arvion mukaan varret eivät kuitenkaan ole poikki ja nostettiin nuo takaisin pystyyn ja laitettiin tukikepit. Tilannetta seurataan...

tuner2v hääpäiväLuonut: tunerKeskiviikko 02.07.2008 02:36

Viimeksi oltiin Tähtitorninmäellä piknikillä. Oli jonkinlainen aikomus mennä tälläkin kertaa, mutta pojun kanssa oli vaihteeksi melko vaikea päivä - oli tississä kiinni käytännössä koko iltapäivän. Illalla lopulta menimme parvekepuutarhaamme hörppimään skumppaa ja syömään juuri puskasta poimittuja mansikoita.

Aika kyllä rientää. Vastahan me olimme alttarilla hikoilemassa :o

tunerTomaattia pukkaa!Luonut: tunerMaanantai 30.06.2008 19:12

Kuvassa näkyy kirsikkatomaattia tai jotain vastaavaa. Ne on pieniä ja niitä tulee paljon! Lisäksi partsilla on parveketomaattia, joista tulee isoja. Niitäkin on paljon!
... näyttäis ainakin toistaiseksi olevan vahvasti hengissä. Viime päivät on ollu melko viileitä ja pilvisiä, joten paha sanoa vielä tässä vaiheessa juurien imukyvystä mitään.

Lisäksi parvekepuutarhamme täydentyi vielä anopin tuomalla mansikalla <sydän>
Nyt sillee oikeaoppisemmin, eli ruukun pohjalle hiekkaa ja mullaksi kaktusmullan jämät mitä löyty kaapista. Saa nyt nähdä meneekö koko puska mereen, mutta pitää ainakin yrittää!

Lisäksi laitoin vähä lisää yrttejä kasvamaan. Thai-basilikaa, jotain isolehtistä basilikaa, oreganoa ja rosmariinia. On jo vähän myöhäinen aika kylvölle, mutta toisaalta toi parveke toimii pitkälle syksyyn kasvihuoneena.
Osa lehdistä on keltaseen päin. Viime viikon loppupuolella oli aika kova paahde ja puska oli ihan suoraan auringossa. Olin kyllä "karaissut" niitä jo vähän varjoisammassa paikassa. Noh onneksi basilikaa on tulossa lisää ja ehkä noikin tokenee aikanaan kun siirrän ne jonkun chilipuskan varjoon.

Chileistä puheenollen, niitä tulee ihan jumalaton määrä. Tilasin jostain nettikaupasta eilen thai-basilikan siemeniä ni saa tehtyä loppukesästä kunnon wokit ja nuudelit - tuoretta thai-basilikaa kun ei ihan joka kiskassa myydä. Stokkan herkusta ostin viimeksi. Niin ja sen maulla ei ole oikeastaan mitään tekemistä sen "perinteisen" basilikan kanssa.

tunerVauvojaLuonut: tunerLauantai 03.05.2008 16:37

Yks on vielä mahassa...

Laitettiin tomaatin ja chilin taimia järeämpiin ruukkuihin. Multa loppui kesken, joten homma jatkuu vielä. Ruukkujakin piisaa vielä jokunen. Niin ja yrtit ja auringonkukat on vielä ihan laittamatta!

Etenkin chiliä on jäljellä vielä vaikka kuinka. Voin antaa muutaman pois jos joku haluaa. Tomaattiakin ehkä piissa pari.

- Vanhemmat »