IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Rakkaus
Perustettu
15.6.2006
Tilastot
Käyntejä: 412 (1.7.2008 alkaen)
Koko
30 jäsentä
Tyttöjä: 12 (40 %)
Poikia: 18 (60 %)
Keski-ikä
28,9 vuotta
Otos: 20 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 22,7 vuotta
Poikien keski-ikä: 31,6 vuotta
Ylläpitäjä
apeldinho
Valvojat
apeldinho

Jäsenet (30)

goofy_^^Jonna^^käppärä_KimBle_^Möhköfantti_Jeesuksen-OmaHospuli_TaipuliForce_Majeureollip1Teme_86Sampledmardee`marko-82_Järvinen_ibibilars90
« Uudemmat - Vanhemmat »
"Taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät katoa" - Jeesus Matt.24:35

Profetiat
Yksi merkittävimmistä eroista muiden uskontojen ydinteosten ja Raamatun välillä on profetioissa. Raamatun sisällöstä noin kolmasosa on profetioita ja ennustuksia. Muiden uskontojen ja/tai maailmankatsomusten perusteokset eivät sisällä juurikaan sellaisia ennustuksia tulevaisuudesta, jotka voitaisiin todentaa. Raamatussa onkin niin paljon profetioita, että Vanhan Testamentin kirjoittajista suurta osaa nimitetäänkin profeetoiksi.

Raamatun profetioista osa on jo toteutunut ja loput tulevat toteutumaan. Raamatun toteutuneet profetiat rohkaisevat ja kehoittavat meitä ottamaan selvää mitä Raamatussa on kerrottu tulevaisuudesta ja siitä mitä minun olisi viisasta tehdä.

Milloin profetia voidaan katsoa toteutuneeksi
Profetia voidaan katsoa toteutuneeksi kun se on ilmoitettu selkeästi ennen tapahtumaa ja itse tapahtuma selkeästi tapahtui. Lisäksi kaikki se mikä ennustettiin tapahtuvaksi, pitää tapahtua.

Toteutuneita profetioita Israelin kansasta
Israelista on paljon toteutuneita profetiota. Merkittävin näistä lienee kuitenkin se, että Israel kootaan takaisin maista, joihin Jumala on heidät karkoittanut.
Jer.32:37 "Minä kokoan sen asukkaat kaikista maista, joihin minä heidät suuressa vihassani ja kiivaudessani nyt hajotan. Minä tuon heidät takaisin tähän paikkaan, ja he saavat asua turvassa."
5.Mos.30:3 "Herra on teille armollinen ja kääntää teidän kohtalonne. Hän kokoaa teidät jälleen yhteen niiden kansojen joukosta, joiden sekaan hän on teidät hajottanut."
Näin on juri aikanamme tapahtunut. Isrealin valtio perustettiin vuonna 1947. Lisäksi Israeliin muuttaa jatkuvasti juutalaisia eri puolilta maailmaa.

Toteutuneita profetioita Jeesuksesta
Jeesus täytti elämällään yli 300 Vanhassa Testamentissa lausuttua Messias profetiaa. Hän osoitti näin olevansa se Messias, joka Vanhassa Testamentissa esitettiin. Nämä profetiat ovat hyvin mielenkiintoisia ja niiden joukossa on myös eräs profetia, joka ennusti Messiaan eli Jeesuksen kuoleman vuoden jos ei tarkemmallakin tarkkuudella. Esitän vain yhden kaikista tärkeimmän profetian, joka viittaa Jeesuksen varsinaiseen thetävään eli sovitusuhriin ihmisen synnin vuoksi.

Jeesus tuli maan päälle sovittaakseen ihmisen Jumalan kanssa.
Profetia:
Jes.53:4 Ja kuitenkin: hän kantoi meidän kipumme, otti taakakseen meidän sairautemme. Omista teoistaan me uskoimme hänen kärsivän rangaistusta, luulimme Jumalan häntä niistä lyövän ja kurittavan, vaikka meidän rikkomuksemme olivat hänet lävistäneet ja meidän pahat tekomme hänet ruhjoneet. Hän kärsi rangaistuksen, jotta meillä olisi rauha, hänen haavojensa hinnalla me olemme parantuneet. Me harhailimme eksyneinä kuin lampaat, jokainen meistä kääntyi omalle tielleen. Mutta Herra pani meidän kaikkien syntivelan hänen kannettavakseen.

Tämän profetian täyttymys tuli kun Jeesus ristiinnaulittiin, kuoli meidän sijaisenamme syntiemme sovitukseksi ja nostettiin ylös kuolleista.
Matt.15:15,24,37,16:6,9 Jeesuksen hän ruoskitti ja luovutti ristiinnaulittavaksi...Sitten he ristiinnaulitsivat hänet ...Mutta Jeesus huusi kovalla äänellä ja antoi henkensä...Hän on noussut kuolleista, ei hän ole täällä ... Kun Jeesus oli varhain sapatin jälkeisenä päivänä noussut kuolleista, hän ilmestyi ensiksi Magdalan Marialle
Gal.1:3-4 Kristuksen, joka uhrasi itsensä meidän syntiemme tähden

Mitä Raamattu kertoo tulevaisuudesta?
Raamattu osoittaa, että "Meidän kaikkien on tultava Kristuksen tuomioistuimen eteen, jotta kukin saisi sen mukaan, mitä ajallisessa elämässään on tehnyt, hyvää tai pahaa." 1.Kor.5:10 Tämä on niin vakava asia, että sitä varten on viisasta varautua. Oikea varautuminen on kääntymistä ja palaamista juuri saman henkilön luokse, joka on asetettu tulevaksi tuomariksemme. Tämä henkilö, Herra Jeesus Kristus on valmis antamaan anteeksi sillä "Ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan sitä tuomitsemaan, vaan pelastamaan sen" Joh.3:17 Kuten aikaisemmassa profetiassa on mainittu: Jeesus uhrasi itsensä meidän syntiemme tähden ja on halukas antamaan ne anteeksi kun vain palaamme hänen luoksensa tunnustaen ja hyljäten rikkomuksemme ja syntimme.

Miten saan sen minkä Jumala haluaa minulle antaa?
Jumala haluaa myös viedä ihmisen taivaaseen. Siihen paikkaan, jota varten sinut on tehty. Täällä maan päällä et tunne oloasi kotoisaksi. Täällä on monet vaivat. Taivas on paikka, joka on sinulle koti. Tämän saman lahjan Jumala antaa sinulle samalla kun saat syntisi anteeksi ja haluat seurata Jeesusta tähän mahtavaan paikkaan.

Eräänä päivänä huomaat, että Raamattu on toteutunut viimeistä kirjainta myöten koska Jumala itse valvoo sanansa toteutumista. Sinä päivänä kiität, että otit varteen sen antamat ohjeet.

Jeesus kertoo vielä viisauden (Luuk.6:47-49)
"47 Minä kerron teille, millainen on se, joka tulee minun luokseni, kuulee minun sanani ja tekee niiden mukaan.
48 Hän on kuin mies, joka taloa rakentaessaan kaivoi syvään ja laski perustuksen kalliolle. Kun sitten vedet tulvivat ja syöksyivät taloa vasten, ne eivät saaneet sitä horjumaan, koska se oli hyvin rakennettu.
49 Se taas, joka kuulee mutta ei tee, on kuin mies, joka rakensi talon maan pinnalle, ilman perustusta. Kun tulvavedet syöksyivät taloa vasten, se sortui heti maan tasalle"
« Uudemmat - Vanhemmat »