IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Mielipiteet
Perustettu
24.1.2009
Tilastot
Käyntejä: 489
« Uudemmat - Vanhemmat »

DaealisAbortti, mitä hittoa?Luonut: DaealisTorstai 26.03.2009 15:54

Tänään taas vetäisin aika ajoin tekemäni raivorundin yhteisöissä, joiden ideaa pidän vain helvetin typeränä. Kommentoin mielestäni puoliväliin jätettyjä ajatuksia, jotka vain ovat vainoharhaisia tai perusteettomia.

Törmäsin IRC-gallerian "Abortti on murha!"(kirjoitettu isolla kuten teinien caps-lokki sodassa kuuluu) yhteisössä itselleni uuteen propaganda videoon, jossa oli alkuun jenkkilän statistiikkaa nuorisorikollisuuden uhreista, ja sitten tämä assosioitiin ovelasti aborttinumeroihin. Sen jälkeiset pari minuuttia olivatkin sitten kuvia keskenkasvuisista sikiöistä, tarkoitettu näyttämään oksettavalta. Aitoudesta en osaa sanoa mitään, mutta voisin hyvinkin kuvitella suurimman osan olleen ehtaa tavaraa. Muutaman minuutin päästä ilmeisesti veristen keskenkasvuisten ihmisenalkujen tuijottamisen olisi pitänyt aiheuttaa inhoreaktio, jonka pitäisi olla aborttia vastaan.

En nyt väitä, etteikö kuvat olleet kovin tunteita herättäviä. En ole koskaan ollut kovin herkkä veristen kuvien kanssa, suolistan kalan ja fileeraan puoliskan porsasta jos tarve vaatii, mutta toki etäisesti ihmisen ja sammakkoeläimen välimaastoon laskeutuvat, läpinäkyvät ja pinkit klöntit mustine silmänalkioineen eivät olleet nättiä katseltavaa. Lääkärit jotka toteuttavat näitä operaatioita selvästi ovat tottuneet katselemaan verisiä sisäelinsoppia ennenkin(kumma juttu, lääkäreitä kun ovat). Pieni puistatus kävi läpi pään.

Ei siksi, että kokisin toimenpiteen vastenmieliseksi. Tietenkin, abortti on se viimeinen oljenkorsi. On kumi välissä, on pilleriä ja vaahtoa, on seuraavalle kahdelle päivälle varattuja reseptittä nykyään saatavia "hupsis"-nappeja ja näiden lisäksi vielä lääkärin määräyksellä muistaakseni kaksi viikkoa vahingon sattumisen jälkeenkin vielä raskauden peruuttavia nappeja. Ainoa keino, miten vastuullinen ihminen joutuu päätymään aborttiin, on raskauden sattuessa niin vaivihkaa, ettei sitä osattu odottaa. Mikään kolmesta ensin mainitusta keinosta ei takaa täydellistä apinasuojaa. Eivät edes yhdessä käytettynä. Joten miten noinkin suuret lukemat kuin jenkkivideossa oli?

Abstinence only sex ed. Seksistä pidättäytymiseen pohjaavat seksuaalikasvatusohjelmat. Tutkimukset ovat osoittaneet toistuvasti, että:
a)Abstinence -ohjelmissa olevat nuoret aloittavat seksikokeilunsa kuten kaikki muutkin teinit, keskimäärin 14-16 ikävuoden tietämillä
b)Abstinence -ohjelmissa olevat nuoret eivät välttämättä aloita vaginaalisella seksillä, koska ovat lupautuneet pitämään immenkalvot ehjinä. Tämä "normaalista" seksistä pidättäytyminen johtaa suuseksiin sekä anaaliseksiin. Tämä tietenkin oli ovelien evankelistojen suunnitelma kaiken aikaa.
c)Koska abstinence -ohjelmat eivät tarjoa edes TIETOA ehkäisyvälineistä, sukupuolitautien määrä on huomattavasti suurempi kuin näiden ohjelmien ulkopuolella. Sen lisäksi, vaikka ohjelmaan sitoutuneet nuoret ehkä pidättäytyvät suuremmissa määrin seksistä, puutteelliset tiedot ehkäisystä johtavat valansa rikkovat useammin suunnittelemattomaan raskauteen.
Näiden syiden lisäksi jenkkilän koulutusjärjestelmä nyt vain ei ole ollut peruskoulutasoilla edes top30 joukossa enään vuosiin. Nuoret siellä ovat huonosti koulutettuja ja koska fundamentalistikristittyjen ja junttien äänekäs vastustus on saanut monissa osavaltioissa koulut opettamaan mitä he haluavat, seksuaalivalistus on heikko(esim. New York opettaa Abstinence Only -ohjelmalla julkisissa kouluissaan).

Joten koska teinit eivät tiedä mitä tekevät, he huomaavat virheensä liian myöhään ja silloin kuvioissa on joko koulujen vituiksi meneminen tai abortti. Haluatko synnyttää lapsesi pilataksesi elämäsi tai antaaksesi lapsen jollekulle muulle, vai keskeytätkö raskauden yrittääksesi uudelleen kun elämäsi on siinä tilanteessa?

Abortti on murha... Murha voidaan tehdä vain toista ihmistä kohtaan. Ennen kahdeksatta viikkoa ei alkiolla ole edes vielä sisäelimet kehittyneet paikoilleen. Tuskin kasvaimiakaan luokitellaan ihmisiksi, vaikka ne kasvaisivat sisälläsi. Suomessa abortin ehdoton takaraja(jolloin vain todistettavasti vakavat kehityshäiriöt ja äidin kuolinriski antavat syyn keskeyttää raskaus) on viikko 24. Tavallisissa tapauksissa viikko 20 on takaraja. Varhaisin keskonen, joka on todistettavasti elossa, on syntynyt 22 viikkoa hedelmöityksen jälkeen. Joten suomen lainsäädäntö on jopa hätkähdyttävän tarkasti siinä elinkelpoisuuden rajamailla. Sitä ennen sikiötä ei voi ajatella ihmisenä, koska se ei selviäisi hengissä. Eikä se sen jälkeenkään ole vielä "murhattu vauva". Sikiö on sikiö, kunnes syntyy, jolloin siitä tulee vauva.

Viikkoa 26 pidetään lääketieteellisesti sinä aikana, kun sikiön talamus kehittää riittävästi yhteyksiä aivon muihin osiin, että sikiö edes voi tuntea kipua. Toiset tutkimukset ehdottavat, että sikiö ei ole tajuissaan ennen syntymäänsä lainkaan, jolloin kivun tuntemiseksi kuvitellut liikehdinnät olisivat vain refleksi, eikä todellinen reaktio. Voidaanko tätä vielä pitää siis ihmisenä, ellei ?

Alkion elämä ei ala siittiön ja munasolun yhdistyessä. Sukusolut ovat kehittyneet jo huomattavasti aiemmin ja ovat yhtä "elossa" kuin alkiokin. Pitäisikö miesten masturbaatio kieltää murhana kanssa? Jokainen tumputus tappaa satoja tuhansia, miljoonia potentiaalisia ihmisenalkuja. Jokainen yhdyntä, ellei nainen saa vähintään tuhansia lapsia, on massamurha, jonka raunioista nousee pari eloonjäänyttä. Se on kuin julistaisi luonnon osoittamaa armoa ja hyvää tahtoa, kun tsunamin jäljiltä raunioista löytyy yksi nuori lapsi elossa.

Olen jo kirjoittanut yhden merkinnän siitä ärsyttävästä ketjukirjeestä, joka sekoittelee kristillistä propagandaa abortinvastaisuuspropagandaan. Siinä listasin abortin etuja. Koitetaanko listata nyt tasapuolisemmin sekä haittoja että etuja? Muistetaan sekin, että puhun tässä vastuullisista ihmisistä, jotka ovat käyttäneet ehkäisyä, mutta siitä huolimatta epätoivottu vahinko on sattunut, ja nyt punnitaan plussia ja miinuksia.

Abortin jälkeen nainen saattaa kokea masennusta. Tämä voi tulla teon pohtimisesta tai hänen tuntemastaan 'yhteydestä' sikiöön. Vakava oire, joka esiintyy joillakin. Sama tyhjyyden tunne ja masennus seuraa myös synnytystä joillain naisilla. Jopa niin vahvana, että lapsen hoitaminen on täysin muiden vastuulla. Eli tämä ei ole abortista tapahtumana johtuva oire, vaan tietyn psykologisen profiilin omaavien naisten oire raskauden päättymiseen, joka ei riipu mitenkään päätöstavasta tai lopputuloksesta. On totta, että toiset myös tuntevat abortin kokemuksena raskaana koska ajattelevat tappaneensa jonkun. Tämä taas johtuu vain ja ainoastaan tällaisista propagandavideoista jotka väittävät sikiön poiston olevan murha, vaikka sikiö ei olisi vielä kykenevä elämään. En siis näkisi ongelman lähtevän abortista, vaan tästä abortinvastaisesta propagandasta ja aitoja järkisyitä vastustavista ajatusmalleista.

Terveydelliset haitat, poislukien psykologiset, jotka johtuvat abortista? En ole kuullut sellaisista. Listataanko terveydelliset haitat ja riskit synnytyksestä? Abortti voi olla ainoa vaihtoehto joillekkin naisille, jos he haluavat säilyä hengissä. Aborttien kielto tappaisi lukemattomia naisia siksi, että he yrittävät olla vastuullisia ja korjata virheensä, ennen kuin se tappaisi heidät.

Abortti henkilökohtaisista, muista kuin terveydellisistä syistä ja mitä haittoja/etuja sillä on. Oletko kenties elämäntilanteessa, jossa lapsi tai iso maha huomattavasti vaikeuttaisi opiskeluasi/työskentelyäsi? Koulut myöntämät kaksi vuotta taukoa opiskeluissa(korkeakouluasteella), jonka jälkeen sinappikone on potkaistava hoitoon, että opinnot voidaan suorittaa loppuun. Työpaikalla raskaus ei saisi olla yksin syynä, miksi saat kenkää, mutta riippuen työn laadusta sen jatkaminen voi olla hyvin vaikeaa mahan kanssakaan puhumattakaan synnytyksen jälkeisestä lomasta. Siinä jo kaksi vakavaa syytä, jotka voivat vaikeuttaa loppuelämääsi, ellei abortti käy vaihtoehdoksi.

Ehkä koet itse tai elät sellaisessa sosiaalisessa yhteisössä, missä yksinhuoltajaa katseltaisiin alaspäin? Varsinkin jenkkilän takamannuilla tämä ei ole vain pelkästään ongelma, vaan suoranainen este joissain yhteisöissä. Pakko muuttaa seuraavaan valtioon siksi, että halusit lapsen, mutta miestä ei näy mailla halmeilla. Tämä on vielä joillain paikkakunnilla suomessakin ongelma. Eräs tuttuni on taistellut äitinsä kanssa vuoden verran, koska päätti avioitua tyttöystävänsä kanssa raskauden ja seurustelun tuloksena. Mutta koska henkilö on sen verran vastuullinen elämässään, ettei olisi jättänyt vaimoaan ja lastaan yksin missään tapauksessa, luultavasti takapajuinen yhteisö, mistä hän oli lähtöisin, olisi tuominnut AVIOTTOMAN parin lapsineen vielä suuremmalla paskakasalla niskaan kipattuna. Joten kahdesta (takapajulan mielestä)pahasta valitse toinen. Koska molemmat arvostavat valtion vahvistaman liiton tuomia etuja elämässä ja olivat molemmat valmistumassa koulusta ennen syntymää, rekisteröinti ja lapsi olivat hyvä ratkaisu. Mikäli kyseessä on tilanne, josta ei voi paeta näin helposti, ilman aborttimahdollisuutta ihminen pakotetaan vierautumaan sosiaalisista verkoistaan VAHINGON takia, joka olisi ollut helposti korjattavissa.

Kyseessä on valinta. Ja vapaassa maassa se valinnanmahdollisuus pitäisi aina olla olemassa. Siksi olen myös eutanasian puolella. Mikäli valtion ojentamat kannabis-jointitkaan eivät vie kipuja enään pois, mutta kiitos modernin lääketieteen tulisit vielä elämään useita vuosia sänkyyn sidottuna musertavissa kivuissasi, täysissä järjissäsi, onko se muka murha, jos ihmisen annetaan lopettaa oma kärsimyksensä, vaikkakin sitten avustetusti? Yhtä sairasta on kiduttaa vanhusta vuoteessaan vuositolkulla, kuin olisi iskeä nuorten unelmat paskaksi sanomalla että häjy säkä, mitäs ette käyttäneet kolmea kumia päällekkäin, kantakaa nyt meidän teille pakottama vastuu josta olisi ollut vaivaton lääketieteellinen toimenpide uloskin, mutta emme anna teille vastuuta päättää miten elämänne kulkee.

Sairaita paskiaisia se suomikin vain on täynnä.
« Uudemmat - Vanhemmat »