IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Tapahtumat
Perustettu
12.12.2009
Tilastot
Käyntejä: 1 680
Koko
11 jäsentä
Tyttöjä: 6 (55 %)
Poikia: 5 (45 %)
Keski-ikä
26,8 vuotta
Otos: 9 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 26,7 vuotta
Poikien keski-ikä: 26,9 vuotta
Ylläpitäjä
merri-
Valvojat
majriM

Jäsenet (11)

MikshuggahvlyterImburiedCarvusvilmulimajriMLatskimerri-sambugadoAlkupisteUkkeli_
« Uudemmat - Vanhemmat »

CarvusMainosspämmii!Luonut: CarvusTorstai 25.03.2010 14:09

Alkupiste 2010

Alkupisteen bändikisasta vähän kuvia julkastu! Check it out! :)
Kolme Tiukkaa Kysymystä heitettiin tällä kertaa Alkupiste-bändikisan finalistibändeille! Katso mitä he vastasivat, ja tule paikan päälle huomenna perjantaina 19.3. Rytmikorjaamolle kannustamaan suosikkisi jatkoon! Bändikisassa mukana siis Streak and the Raven (Seinäjoki), Perilliset (Teuva), The Celene (Rauma) ja Piru Kange (Lammi).

Vastaukset kokonaisuudessaan löydät Alkupisteen nettisivujen (alkupiste.fi) Sälä-osiosta!

1. Miksi juuri teidän bändinne tulisi voittaa keikka Jurassic Rockiin?
The Celene ja Streak and the Raven molemmat luottavat erilaisuuteensa. Perilliset lupaavat, että heidän esiintymisensä syöpyisi verkkokalvoihin ja kuuloluihin, Piru Kange puolestaan kommentoi, ettei heidän voittonsa olisi vääryys ihmisyyttä vastaan.

2. Millaista palautetta odotatte bändikisan tuomareilta?
Kaikki bändit toivovat rehellistä ja avointa palautetta! Yksi bändeistä odottaa kommentteja siitä, ovatko he studio- vai livebändi. Toinen bändeistä puolestaan haluaa yksinkertaisesti negatiivista palautetta, koska heidän mukaansa kehut johtavat tyytyväisyyteen, ja tyytyväisyys puolestaan tappaa kehityksen.

3. Miltä nyt tuntuu? Mikä meininki? Rehellisesti.
Perillisten lepopulssi on huimat 178 ja Streak and the Ravenillä on erikoinen olo. Piru Kangella kotiasiat ovat kunnossa ja rokin soitto kiinnostaa, kun taas The Celenen jäsenet kuvittelevat olevansa lohikäärmeitä ja heidän ruokahalunsa on kadonnut!

Lue vastaukset kokonaisuudessaan osoitteesta alkupiste.fi ja muista myös eilen julkaistut Kolme Tiukkaa Kysymystä bändikisan tuomareille!

Alkupiste - huomenna se lähtöö!
Alkupiste-bändikisa järjestetään tämän viikon perjantaina 19.3. Rytmikorjaamolla klo 20. Bändikisan voittajan julkistamisen jälkeen jatketaan armottomalla biletyksellä Coverfieldin tahtiin!

Alkupiste kysyi bändikisan tuomareilta Kolme Tiukkaa Kysymystä! Tuomaristo tuntui monessa suhteessa olevan yksimielistä ainakin näin ennen bändikisan finaalia, vaikkakin ilmaisivat mielipiteensä eri sanoin. Tuomaristoon kuuluvat Kaarlo (Viikate), Niko Kangas (Fullsteam Agency), Jani Kortti (YleX), Jere Luokkamäki (Celesty) ja Marko Kivelä (Seinäjoen elävän musiikin yhdistys Selmu ry). Tässä koonti tuomariston kommenteista, vastaukset kokonaisuudessaan voit lukea Alkupisteen nettisivuilta Sälä-osiosta!

Pysythän kuulolla, huomenna luvassa vielä myös kolme tiukkaa kysymystä bändikisan finalisteille!

1.Mitä odotatte bändikisalta ja finalistibändeiltä?
Kaikki vastaukset voisi kiteyttää sanaan karisma. Lavalla energisyys, soittotaito ja elämysten tarjoaminen yleisölle ovat kaikkien tuomareiden mielestä tärkeitä. Jere Luokkamäki toivoo bändien esiintymisen vastaavan heidän musiikkiaan ja jäsenten keskinäisen kemian toimivan. Lisäksi hänen mielestään yhtyeen viihtyminen lavalla saa yleisönkin viihtymään. Jani Kortti muistuttaa, että kisa ratkaistaan oikeasti vasta Rytmikorjaamon lavalla, vaikka hän onkin ehtinyt tutustua bändien musiikkiin jo YleX:n Kellarissa.

2. Millaisia ominaisuuksia voittajabändillä tulisi olla?
Soittamisen ilo ja hyvä show tulee näkyä esiintymisessä, siitä kaikki tuntuivat olevan yhtä mieltä. Niko Kangas sanoo, että musiikin tulee olla kiinnostavaa, Marko Kivelä puolestaan toivoo hyviä kappaleita ja luontevaa lavalla oloa. Kaarlo puolestaan toteaa, että innostus omaan musiikkiin ja toimintaan estää päiväunien ottamiset tuomaristossa!

3. Mihin bändien kannattaa esiintymisessään ja soittamisessaan eniten kiinnittää huomiota ja panostaa?
Jani Kortti kehottaa bändien olevan hyvässä hapessa lavalle tullessaan! Jere Luokkamäki kommentoi, ettei esiintyminen saisi olla sähellystä, vaan sitä tulee harjoitella, vaikka improvisointikin on suotavaa. Niko Kangas neuvoo sovittamaan biisit omiin kykyihin sopiviksi ja esiintymään luonnollisesti. Marko Kivelä olettaa bändien edustavan lavalla omaa musaansa, ja näyttävän siltä että seisovat musiikkinsa takana. Viikatteen Kaarlo kiteyttää kaiken olennaisen uskomattoman kummalliseksi, mutta paikkaansa pitäväksi kääretorttu-kielikuvaksi, jonka voit lukea Alkupisteen nettisivuilta Sälä-osiosta
Terveiset taas markkinointi- ja tiedotustiimin vetäjältä, Meeriltä!

Alkupistehän on jo ihan kohta! Ens viikolla tähän aikhan lastentapahtuma Alkupiste Juniorkin alkaa olla jo ihan loppusuoralla, bändikisan voittaja on selvillä, ja kello etenee kohti Nicolen ja Medeian keikkaa. Ehkäpä just tähän kellonaikaan (neljän pintaan) Hevisaurus vetelee viimeisiä dinosaurus-sointuja Rytmiksen lavalla!

Vielä maanantaihin asti voi osallistua kilpailuun ja voittaa liput Apocalyptican keikalle! Meillä on täällä Mikseri.netissä banneri, joka ohjaa tuonne meidän nettisivuille, tai sitte sinne voi mennä suoraan (alkupiste.fi) ja klikata sitä banneria sieltä. Ei tarvi ku nimi ja muut tiedot täyttää lomakkeeshen niin ne liput voi olla sinun! Eli kiirettä pittää, maanantaihin asti on aikaa!

Lastentapahtumhan on muuten varmistunu nyt viiminen työpajan pitäjä! Lakeuden Etappi ja Kulttuuriyhdistys Kurpitsa tekkee yhteistyössä sellasen mahtavan nukketeatteriesityksen jossa on kierrätysteema. Siinä on Erkki Merkkinen jolla on rojupöhö, ja sitte alkupisteläisten pittää auttaa sitä lajittelemhan kaikki ne sen rojut jotenki järkevästi, niin ettei se saastuttais. Tule sieki kattomhan paikan päälle, ja auttamhan Erkkiä selviämään rojupöhöstä!

Bändikisa jännittää minua ihan kauheasti! Neljä ihan mahtavaa ja erilaista bändiä on kisaamassa voitosta, eikä edes ennakkosuosikkia pysty erottelemhan! Bändikisahan on osa vuoden kuumimpia opiskelijabileitä, jossa sinunki pittää ehottomasti olla mukana. Liput ei ole ku viis (5) euroa ja se sisältää narikkamaksun. Ja sillä viidellä eurolla sie saat Opiskelijabileet, Coverfieldin ja kaikki neljä kisabändiä livenä! Kisabändithän oli Streak and the Raven (Seinäjoki), Perilliset (Teuva), Piru Kange (Lammi) ja The Celene (Rauma).

The Celenehän tosiaan voitti tuon Mikseri.netin äänestyksen ja pääsi sitä kautta finaaliin. Siinä äänestyksessä oli kaikenlaisia teknisiä ongelmia ja väärinymmärryksiä, ja se oli meille opiskelijoille kyllä aikamoinen koettelemus. Jotenki se visio, mikä meillä ja Mikseri.netin ylläpidolla oli tuosta äänestyksestä, ei ollukaan niin itsestäänselvä muille ku mitä me ajateltiin. Äänestystulosta kuitenki analysoithin monet kerrat, ja kyllä se The Celene selvis voittoon joka tavalla. Tympeäähän se oli, että tuollasia ongelmia oli, mutta ainaki kaikki jälkipuinti varmisti sen, että kyllä se äänestys on ollu oikeudenmukanen ja reilu kaikille, kaikki oli samalla viivalla koko ajan. Kyllähän tämä netti on sellanen paikka, että vaikea tuota huijaamista on kovin tehokkaasti estää, ku ei edes IP-blokkaus mikään pomminvarma keino ole. Onnittelut kuitenki The Celenelle! Muidenkhan äänestybändien ei kyllä tarvi tuijotella varpaitaan, mahtavia bändejähän net oli kaikki!

Ennakkolippuja kaikkiin meijän Alkupisteen tapahtumiin voi sitte ostaa Rytmikorjaamon sivuilta www.rytmikorjaamo.fi! Jos ei Alkupiste ole sulla vielä kalenterhin merkittynä, niin nyt olis korkea aika peruuttaa kaikki muut menot! Nähhään siis Alkupisteessä, Rytmikorjaamolla ja Framilla!
Välitän alla olevan blogimerkinnän Alkupisteen yritysyhteistyötiimin vastaavan puolesta:


Nyt sitä alkaa ymmärtää niitä lukuisten televisiokilpailujen tuomaristoja, jotka kaudesta toiseen hokee ”Kyllä oli niin kova taso, oli kyllä niin vaikea valita, te ootte kaikki niin hyviä!”. Se aina kuulosti niin kuluneelta kliseeltä – ainakin siihen asti, kun itse piti valita melkein sadasta demosta edes ne kymmenen omasta mielestä parasta. Jatkoon pääsivät hämeenlinnalainen Piru Kange, seinäjokinen Streak and the Raven sekä Teuvalta Perilliset, sekä Mikseri.netin äänestyksestä vielä yksi. Bändit edustavat melko erilaisia genrejä; vallan hyvä että on vaihtelua tyylilajeissa.

Alkupiste järjestetään nyt viidennen kerran, ja tänä vuonna tapahtumaa on muutettu laajemmaksi. Tämä on tuonut uusia haasteita jokaiselle Alkupisteen eri osa-alueelle, myös edustamalleni yritysyhteistyö-tiimille. Monet vanhat yhteistyökumppanit (kuten IRC-Galleria), ovat lähteneet mukaan tänäkin vuonna – kiitokset heille siitä! Sen täytyy tarkoittaa sitä, että Alkupiste toimii hyvin, vaikka järjestäjät ovatkin joka vuonna uudet. Osaa entisistä yhteistyökumppaneista on kuitenkin kirpaissut se paljon puhuttu huono taloustilanne niin pahasti, ettei ylimääräistä rahaa liikene kulttuurin tukemiseen. Toivotaan sekä meidän että heidän vuokseen, että tilanne menee pikaisesti ohi! :)

Muuten tiimillä on mennyt suhteellisen hyvin yhteistyökumppaneiden hankinnassa, on myös tullut muutamia uusia. Välillä tuntuu työnteko vähän räpiköinniltä, kun asia on kaikille uusi, mutta ainakaan toistaiseksi ei mitään isompia ongelmia ole tullut vastaan. Suhteiden hoito vaatii hyviä sosiaalisia taitoja, vaikka joitakin yhteistyökumppaneita ei ”tapaakaan” kuin sähköpostin kautta. Vaatii myös paljon muistaa ja osata eri sopimuskohdat ja luvatut asiat puoleen ja toiseen, sekä järjestää näkyvyys sopimusten mukaan.

Tällä hetkellä tilanne on melko hyvä, edelleen vielä näin kolme viikkoa ennen tapahtumaa viilataan viimeisiä kohtia ja keräillään näkyvyysmateriaalia. Isot yhteistyökumppanit on varmistettu jo ennen vuodenvaihdetta, mutta pienempiä yhteistyökumppanuuksia tulee edelleen, kun Alkupisteen näkyvyys kasvaa. Ensi viikkoon mennessä pitäisi kaiken olla valmiina, ja sitten tiimi valmistautuukin jo ottamaan kumppanit vastaan itse tapahtumaan!

Suurkiitokset kaikille tapahtumaa tukeneille. Tästä se lähtöö!

merri-Alkupiste 2010 lähestyy!Luonut: merri-Maanantai 15.02.2010 14:13

Hei alkupisteläiset!

Blogi

Alkupiste-tiimi kirjoittellee tästä lähtien viikottain blogia Irc-galleriaan! Blogit voipi siis lukea Alkupiste 2010 -yhteisöstä! Mie olen Meeri, kotosin Kittilästä ja olen Alkupisteen tiedottaja. Jatkossa sie voit lukea myös muiden meijän tiimiläisten blogimerkintöjä, elikkä meillä on eri tiimit, jotka hoitaa yritysyhteistyötä, tuotantoa, ohjelmaa, markkinointia ja tiedotusta ja taloutta. Pysy kuulolla!

Mikä on Alkupiste?

Alkupiste on Seinäjoella maaliskuussa järjestettävä kulttuurifestivaali. Festivaali pittää sisälhän kulttuuriseminaarin, bändikisan, klubi-iltoja ja lastentapahtuman. Nettisivuilta sie löyät lissää tietoa, elikkä mene osotteeshen www.alkupiste.fi.

Bändikisan kärkijoukko selvillä!

Alkupiste-raati paino viime viikolla kaks päivä putkhen demojen parissa. Bändikisan neljästä finalistista siis kolme on jo tiedossa, nämä bändit on Perilliset, Piru Kange ja Streak and the Raven.

Lisäksi viis bändiä valitthin äänestykshen Mikseri.netiin, jossa kaikki saa äänestää vielä yhen bändin finaaliin. Nämä viis bändiä on Ekstensio, Root Mean Square, The Celene, Audrey's Missing ja Ghostnote.

Kaikki bändit Streak and the Ravenia lukuun ottamatta löytyy mikseri.netistä, Streak and the Raven löytyy MySpacesta.


Miksi juuri nämä bändit

Alkupiste-raadin kuunneltavana oli hurjasti demoja, osallistujia oli paljon! Oli mahtavaa nähä, että Suomessa harrastelijatason muusikot ovat erittäin kovatasosia soittajia ja laulajia! Raadin kuunnellessa demoja huomasimme suomenkielisten laulunsanojen nousevan lisäarvoksi, sillä ne erottu selkeästi joukosta. Lisäksi finalistibändeille kriteeriksi asetimme omaperäisyyden ja persoonallisuuden.

Käykää siis kaikki kuuntelemassa bändejä Mikseristä ja MySpacesta.

Sie valittet vielä yhen bändin finaaliin

Mikseri.net ja Alkupiste yhteistyössä järjestävät äänestyksen, jossa viidestä bändistä valitaan yksi bändi finaaliin. Äänestys on käynnissä 19.2.-28.2.2010. Kaikki voivat äänestää. Me kirjotellaan tuosta äänestyksestä lissää täällä ja sitte tuolla meijän nettisivuilla.
« Uudemmat - Vanhemmat »