IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Taide
Perustettu
12.3.2010
Tilastot
Käyntejä: 405
Koko
3 jäsentä
Tyttöjä: 1 (34 %)
Poikia: 2 (66 %)
Keski-ikä
23,3 vuotta
Otos: 1 jäsen
Poikien keski-ikä: 23,3 vuotta
Ylläpitäjä
Mr_Cellophane
Valvojat
Dracheny

Jäsenet (3)

dArcMr_CellophaneDracheny
« Uudemmat - Vanhemmat »

DrachenyAikatauluLuonut: DrachenyTorstai 18.03.2010 14:51

Tätä aikataulua voidaan vielä muuttaa tarpeen mukaan:

Tapaamiset:

Pe 19.3. klo 18 Finlaysonilla
- info-tilaisuus, aikataulu ja nimilistaa

Su 21.3.
- haastatteluja pitkin päivää, yhteen haastattelukertaan kuluu vartista puoleen tuntia. Halukkaat voivat sopia ajan. Haastatteluja tulee jokaisen osallistujan osalta muutama kerta, jotta muotinäytöksessä heijastettava materiaali olisi mahdollisimman totuudenmukaista.

Viikko 12: 22. - 28.3.
Iltapäivisin on mahdollisuus keskustella projektista, joko kasvotusten tai verkon kautta. Tarkoitus istuksia myös kaakaon tms. ääressä osallistujien kanssa.

La 27.3. klo 14 Finlaysonilla
Paikalle kaikki, jotka vain pääsevät. Virallinen aloitus, jonka jälkeen projekti on varsinaisesti käynnissä. Jaamme viimeistellyt aikataulut, joihin tulevista muutoksista ilmoitetaan jokaiselle.

Su 4.4. klo 14 Finlaysonilla
Käymme läpi seuraavan viikon demoversiota. Sovimme pukeutumisen yhdessä.

Su 11.4. klo 14 Finlaysonilla
- Teemme demo-version muotinäytöksestä ennen toukokuun esitystä. Tarkoituksena toteuttaa muotinäytös niin lähelle valmista kuin vain pystymme.

Su 25.4. klo 14
Harjoitukset muotinäystä varten.

Ti 27.4. klo 18
Harjoitukset muotinäytöstä varten. Catwalk -kävely ja muu lavaesiintyminen pääosassa.

To 29.4. klo 18
Harjoitukset muotinäytöstä varten.

Ma 3.5. klo 18
Viimeiset harjoitukset ilman lavaa.

To 6.5. klo 16
Harjoitukset lavalla

Pe 7.5 Promoting Changes -näyttelyn avajaiset,
Muotinäytös Finlaysonilla
klo 14 kenraaliharjoitukset

Mr_CellophaneKutsu projektiinLuonut: Mr_CellophaneTiistai 16.03.2010 00:25

Näytä lempityylisi!

Kutsumme nuoria tamperelaisia osallistumaan muotinäytökseen, jossa keskiössä ovat vaatteen kantajan ajatukset ja mielipiteet - tarinat vaatevalintojen taustalla. Pääset osallistumaan näytökseen, kävelemään lavalla ja kertomaan miksi pukeudut juuri niin.

Arkivaatteen tarinat on keskusteleva taideprojekti, jossa haluamme tutkia syitä vaatevalintojen taustalla. Muotinäytös esitetään Promoting Changes -taidenäyttelyn avajaisissa Finlaysonin alueella 7.5.2010.

Projekti keskittyy merkityksiin ja ajatuksiin vaatevalintojen taustalla. Nämä merkitykset voivat olla mitä tahansa. Ympäristötietoisuus, eläinten oikeudet, uskonnollinen kanta ja valinta olla sanomatta mitään vaatteillaan ovat kaikki yhtä mielenkiintoisia, kuten mikä tahansa muukin. Kaikki käy.

Projektiin voi ilmoittautua mukaan osoitteeseen ilmoittautuminen(at)arkivaatteentarinat.net.

Mr_CellophaneArkivaatteen tarinatLuonut: Mr_CellophaneTiistai 16.03.2010 00:13

Arkivaatteen tarinat on yhteisötaiteellinen teos, jossa rakennamme muotinäytöksen. Näytöksessä korostuvat vaatteen kantajan ajatukset ja näkemykset pukeutumisensa taustalla. Yleensä muotinäytöksissä tärkeimmässä roolissa ovat suunnittelija ja hänen näkemyksensä. Ideana onkin näyttää ja tutkia kätkettyjä merkityksiä vaatteista, joihin törmäämme päivittäin. Teos toteutetaan työpajana Tampereen alueella paikallisten nuorten kanssa maalis-toukokuussa ja Saksassa kesän aikana.

Avaamme nettisivut, joille pyydämme nuoria lähettämään kuvia itsestään “parhaissa vaatteissaan”. Samalla pyydämme heiltä kirjallisen kuvauksen siitä millaista ajattelua heidan pukeutumisensa ilmentää. Näin keräämme ryhmän, jonka kanssa työskentelemme. Projektin lopputulos jäljittelee muotimaailmaa, mutta teoksessa osallistujat toimivat sekä malleina, että tekijöinä muotinäytöksessä.

Pukeutuminen on poliittista. Ihmisiä on pahoinpidelty vääränlaisen pukeutumisen vuoksi: esimerkiksi gootiksi pukeutuminen on saattanut johtaa ongelmiin. Vaatteet kertovat kantajastaan ja rakentavat hänen identiteettiään. Ne viestivät kantajansa suhteesta ympäristöönsä ja ympäröivään maailmaan – mihin ryhmään hän kuuluu, vai kuuluko hän mihinkään. Ne kertovat yksilöstä osana sosiaalista kontekstia ja hänen asenteestaan sitä kohtaan. Jokaiselle yksityiskohdalle voidaan löytää erilaisia merkityksiä.

Tahdomme näyttää nämä merkitykset poliittisesta näkökulmasta. Vaikka teos voidaan nähdä vain läpileikkauksena ihmisten pukeutumiseen, projektin tavoitteena on auttaa osallistujia ja katsojia näkemään ja käyttämään merkityksiä ja näkemyksiä vaatteiden taustalla.

Tehtävämme taiteilijoina on luoda teokselle raamit, joihin nuoret voivat tuoda omat ideansa. Dokumentoimme projektia kuvaamalla nuorten haastatteluja ja otamme heistä muotikuvia.
« Uudemmat - Vanhemmat »