IRC-Galleria

Otan työvaatteet pois päältä ja rojahdan tuoliin. Puhelin soi, vastaan, "Samppa", "Me ollaan tulos kahville". Hämmennyn hieman sillä jos joku on JO TULOSSA kahville niin hän on pian pihassa ja minä tuoksun työpäivän jälkeen melko epäsuotuisalta vieraiden isännöintiin. Pienen negatiivisen suhtautumisen jälkeen kuitenkin suostun kahvitukseen, sillä "jos me tullaan puolen tunnin päästä" kuulostaa paljon paremmalta tarjoukselta kuin "olemme kohta pihassa". Vielä puhelun ollessa kesken käyn tarkistamassa veden lämpötilan ja annan lopullisen siunauksen kahvitilaisuuden järjestämiselle.

Kirmaan suihkuun ja suoriudun suihkusta ennätysajassa. Puen vaatteet nopeasti, siivoan pöydän ainakin kolmen jakson aikana kertyneistä kokeista ja muusta paperikrääsästä. Roudaan tarpeettomat koulukirjat pois päivänvalosta. (Ilman kahvitusta homma olisi todennäköisesti jäänyt kesäkuun ensimmäisiin päiviin kun on pakko tyhjätä pöytä, ettei koko loma kulu koulukirjoja katsellen). Raivaan jopa huoneessani olevan nojatuolin ja nyt voin käyttää sitä istumiseen tämän illan ennen kuin alan kerätä uuttaa vaatevuorta.

Vieraat ovat niin kahvinpuutteessa että pysähtyvät jo 100 metriä ennen tupaani ja ovat menossa naapuriin kahville. Puhelin soi ja minut käsketään ulos jotta oikea talo löytyisi ja ulos mennessäni kuulen kuinka naapurin koira alkaa haukkua ja tiedän minkä talon pihassa kahviseurani on jumissa. Ei ole uutta että joku meille tuleva jää könnäämään naapuriin, sillä varsinkin pimeällä näyttää että tie loppuu siihen. Armottoman popituksen säestämänä auto viimein kaartaa pihaan.

Ensimmäiset kahvihetket kuluvat nauraessa naapurikäynnille. Kahvin jälkeen siirrymme huoneistooni, jossa kuuntelemme musiikkia ja keskustelemme päivän polttavimmista puheenaiheista. Alku viikosta saamani Varusmies 2009 -lehti kiinnostaa suuresti erästä vierasta. Ennen lähtöä kävimme vielä katsomassa Peetua, joka oli niin unenpöpperössä ettei tajunnut edes haukkua ennen kuin vieraat istahtivat autoon. En ole varma vierailun kestosta, mutta aika tuntui noin 10 minuutilta. Vierailu pilasi tylsän ja hohdottoman lomani, onneksi. Muuten olisin istunut tylsistyneenä koneella tämänkin illan. Joten kiitos paljon vierailusta ja tervetuloa uudelleen.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.