IRC-Galleria

Blogi

« Uudemmat -

Optic atrophy (näköhermon rappeuma)Maanantai 22.03.2010 18:15

Omistan ilmeisesti kyseisen vaivan! Asia ilmeni tänään ruotsin ylioppliaskokeessa. Voisin tällä hetkellä luetella kaikki kirosanat ja muut alatyyliset ilmaisut mutta kyrsii niin raakasti etten viitsi sitäkään.


Kirjotan hyvillä mielin ruotsin ainetta ja liruttelin kaikenlaista turhaakin mukaan jotta saan tekstille mittaa. No valmis tekstini sisälsi tarkalleen 157 sanaa ja olin hyvin tyytyväinen itseeni KUNNES 10 sek ennen koetilaisuuden päätöstä katson vielä aineen ohjeistuksen ja käsitän että aineen pituus täytyi olla 100-130 sanaa EIKÄ suinkaan 130-150 niinkuin itse olin kuvitellut LUKENEENI aiemmin. No sanamäärä saa mennä 10% yli maximin joten maximi oli 143 tai aineenmaximisanamäärälaskuopin mukaan 143 on jo liikaa joten 142 on suurin mahdollinen sanamäärä. Kirjoitin sitten 15 sanaa liikaa. Kun tajusin virheeni niin 2 sek päästä opo sanoo "koe on päättyny" eli en kerenny vetää edes mitään lausetta yli! Helposti oisin voinu yliviivata jonku koska tosiaan kerroin aivan diipadaapa juttua sinne väliin että tulis pituutta.
Ei tämä nyt maailmaa kaada mutta ottaa vaan ihan älyttömästi päähän ku menee pisteitä ihan turhan takia. Eikä niitä pisteitä nyt muutenkaan ollu järin paljo ku meni luetunymmärtämiset niin veikkaamiseksi. Voisin mennä sänkyyn ja itkeä itseni uneen.

Muumit ja Muumien maa.Perjantai 19.03.2010 23:55

Loistava kappale. Helpottaa het yo-stressiki.

Sonata Arctica!!Torstai 25.02.2010 19:23

Sonata Arctica Rytmikorjaamolla 25.2.2010. Ei ikärajaa, rajattu anniskelualue. Support: Winterborn HUOM! Ovet auki klo 20. AIKATAULU: Winterborn n klo 21.15, Sonata Arctica n klo 22.30
Tällä hetkellä lehmä sitten makaa vailla hengittämistä tuolla navetan takana hangessa. Kohtu oli niin pahoin kiertynyt ja vasikka oli alkanut jo täyttyä (eli täyttyä kaasulla), joten se olisi ollut järkyttävä bakteeripesä eikä lehmä olisi selvinnyt keisarinleikkauksesta koska koko lehmä olisi varmasti tulehtunut ja kuollut muutaman päivän päästä sisälle navettaan. Ja jos lehmä kuolee navettaan niin sitä on hyvin vaikea saada ulos sillä lehmä ei ole näitä keveimpiä otuksia. Lehmä näytti loikkivan onnesta päästessään ulos mutta ohjelmanumeron loppua en saattanut edes katsoa.

Mainio saa syödä heinää nyt loppumattomilla laitumilla. :(
Tänä aamuna lehmä pönötti pystyssä kuin ei mitään! Nyt kai eläinlääkäri saapuu huomenna tai tänäiltana ja vasikka koitetaan saada poistetuksi jotta lehmä selviäisi. Eläinlääkäri sanoi eilen että se on maailman kahdeksas ihme jos lehmä seisoo aamulla, täytyy vissiin muokata wikipedian artikkelia maailman seitsemästä ihmeestä.
Poikivan lehmän kohtu on kiertynyt joten vasikka ei pysty syntymään. Kaksi tuntia sitä yritettiin kiertää jotta vasikka saataisiin ulos että edes lehmä selviäisi mutta lopulta lehmä vain löi maaten kun ei jaksanut enää seistä eikä tehdä muutakaan, se vain makaa reporankana ja hiljaa ammuu. Keisarinleikkauskaan ei ole mahdollinen, sillä lehmä ei jaksa nousta enää ylös vaikka sille annettiin pieniä sähköiskuja eläinlääkärin laitteesta. Lehmälle annettiin kipulääkitystä että sen olo hieman paranisi. Aamulla lehmä todennäköisesti lopetetaan ja raahataan ulos jos se ei ole noussut pystyyn jotta sen voisi kävelyttää ulos ja lopettaa. Muuta ei ole enää tehtävissä.

[Ei aihetta]Lauantai 02.01.2010 16:23

Huhhuh! Neljän ja puolen tunnin vasikoiden uudelleensijoittaminen on nyt ohi. Navetassamme on tällä hetkellä 6 pikkuvasikkaa, yksi uusi syntyy tänään ja loppu kuusta syntyy jälleen vasikka. Normaalisti tiloja on neljälle vasikalle mutta viime vuoden lopulla syntyi kahdet kaksoset (edellisistä kaksosista on kymmen vuotta ainaki niin nyt kahet peräkanaa) niin tila on nyt aika kortilla. Tänään piti tehdä kaks hätämajoituskettaa että vasikoilla ois ees jonku verran tilaa. Kuhan ne vähä tuosta kasvaa niin saa myytyä niitä pois että jäljelle jäävät mahtuu olemaan.

Kettu kuittaa.
Aamulla klo 08.00 lähdin moottoripyörällä kohti Kokkola-Vaasa-Uusikaarlepyy risteystä josta lähdimme Setämiehen kanssa Viragoilla puhkomaan kohti Raippaluodon siltaa. Käytiin sillalla hieman ihastelemassa maisemia ja sen jälkeen suuntasimme lentokentälle syömään kunnon ateriat. Ruuan jälkeen lähdimme kohti Seinäjokea, jossa pysähdyimme katsastamaan serkkuni uuden talon ja juomaan kupilliset kahvia. Sieltä lähdimme vanhaa tietä pitkin Lapualle josta matka jatkui Kauhavalle tankkaamaan ja edelleen pikkuteitä pitkin Kivikankaalle. Reissu oli kerrassaan upea ja kilometrejä kertyi runsas kolmesataa.

CulicidaeSunnuntai 31.05.2009 22:15

"Useimpien lajien naaraat imevät imukärsällään verta muista eläimistä. Hyttyset etsivät uhrinsa hengityksen hiilidioksidin, ihon lämmön ja tuoksun perusteella."
Tuoksuni on vissiin niiden mieleen. :)

Nyt vasta huomaan kuinka armoton määrä hyttysen pistoja/puremia/mitälie mussa onkaan. En käsitä mistä niitä yöllä oikeen tuli. Ei meinannu saada nukuttuakaan ku jatkuvasti oli uus kärsä kiinni ihossa. Nyt kutittaa sitte niin raakasti! Toisille tosin tuli hieman suurempia "hyttysten puremia" :DDD
« Uudemmat -