IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

Blogimerkintä

« Uudempi -

Essi pakottiTiistai 31.10.2006 04:21

Googleta hakusanoilla: "(Nimesi) on "(esim. "Matti on") ja kopio viestiin 10 ensimmäistä tulosta.Näin saat tietää jotain mitä et ole vielä tiennyt.
Muistakaa laittaa hakusanaan lainausmerkit tai muuten ei tule mitään.


1.
Mari on tasavalta Volgan rannalla Keski-Venäjällä Itä-Euroopassa. Mari on yksi Venäjän federaation subjekteista. Sen pääkaupunki on Joškar-Ola (venäjäksi Йошкар-Ола). Mari rajoittuu pohjoisessa Kirovin alueeseen, idässä ja kaakossa Tatarstaniin, etelässä Tšuvassiaaan ja lännessä ja luoteessa Nižni Novgorodin alueeseen.

- erityisesti toi kohta "Mari on yksi Venäjän federaation subjekteista" lämmitti mua :D

2.
Mari on suomen sukukieli, joka kuuluu suomalais-ugrilaisten kielten volgalaiseen ryhmään. Marin kielestä ja sen puhujista on ennen käytetty nimitystä tšeremissi.

- kyllä mä oon ihan oma kieleni, TIESIN!

3.
- Olen aina käynyt kirjastossa ja viihtynyt siellä todella hyvin, mutta en koskaan lapsena ajatellut että minusta tulisi kirjaston täti, naurahtaa Mari.

Lukiosta päästyään Mari kierteli pari vuotta Suomea ristiin rastiin paikkaansa etsien. Hän haki muutamaan otteeseen Tampereelle lukemaan tiedotusoppia, mutta ei tärpännyt. Kevyt stressi alkoi kiristää otsaa, kolmas syksy ilman opiskelupaikkaa ei houkutellut. Tovin työttömänä oltuaan Mari palkattiin Tampereen ammattikorkeakoulun kirjastoon työttömän työllisyysharjoitteluun.

- työttömänä! JJJJJJE!

4.
Vene keinuu ja huojuu aalloilla ja minä toivon jo pääseväni veden alle. Istun veneen laidalle, nostan vararegulaattorin, paine- ja syvyysmittarin ja lampun syliin ja pidän toisella kädellä kiinni maskista ja regulaattorista. Mari on valmiina veneen vastakkaisella laidalla ja sukellusopas antaa meille luvan lähteä. Maskista kiinni pitäen pudottaudun selälleni veteen, korjaan asennon pystyyn, nousen pinnalle ja näytän oppaalle OK-merkin. Opas ojentaa Marille kameran ja me uimme hiukan sivummalle. Olemme valmiit sukellukselle.


5.
Mari on opiskellut mekatroniikkaa ja automaatiota, automaatioinsinööriksi hän valmistui 1993, jolloin työtilanne oli paljon nykyistä kehnompi. Mari oli silloin onnekas päästessään Valmetin automaatio-osastolle kesätöihin. Nykyään pätevistä ihmisistä on pulaa.

- 10-vuotias insinööri. mä oon itteni idoli!

6.
Kun Marin kesätyöt loppuvat, viestintä- ja toimittaja-assistantin paikan perii uusi harjoittelija, jonka perehdytys kuuluu Marin vastuuseen. Kesätöinä Mari on laatinut myös tuleville harjoittelijoille töistään kattavan ohjeiston. Kesän aikana toteutettiin myös neliväriesite rekrytoinnin apuvälineesä Laurasta, jonka tekemisessä Mari oli aktiivisesti mukana. Omat kommervenkkinsä oli niin materiaalien hankinnassa kuin painon ja tekniikan kanssa toimiessakin, mutta lopputulokseen kaikki olivat tyytyväisiä.

- hei täähän vois olla jopa osuva

7.
Mari on laulanut, lausunut runoja, soittanut viulua ja haitaria pienestä saakka. Perheessä oltiin kiinnostuneita musiikista ja varsinkin äiti sai oman innostuksensa kautta myös tyttäret kiinnostumaan karjalaisesta kulttuurista ja Kantelettaresta. Värttinä sai alkunsa vuonna 1983. Ahkerasti keikkaileva yhtye on kulkenut pitkän tien ja vakiinnuttanut paikkansa maailmanmusiikkia soittavien kokoonpanojen kärjessä, ja vienyt suomalaista kansamusiikkia maailmalle.

- ja mä viel OON soittanu viuluu ja laulanu pienestä saakka :D

8.
Mari on varsinainen sissi! Se on 19-vuotias maatiaiskissa. Tammikuussa viime vuonna Marilla todettiin 17-vuotiaana munuaisten vajaatoiminta ja elinaikaa annettiin muutama kuukausi. Mari on näyttänyt pitkät viikset kaikille ennusteille! Mari on myös iän myötä kuuroutunut ja menettänyt osan hampaistaan - mutta viime kesänä se pyydysti mökillä yhden yön aikana peräti kolme hiirtä! Vanhasta iästään huolimatta Mari on vaativa ja äänekäs arvonsa tunteva kissa.

- nyt päästiin asiaan! oonhan mä aika kissa;)

9.
Matkailua opiskeleva 28-vuotias Mari on kotoisin Ylä-Savosta Sonkajärveltä. Hyvä ensivaikutelma Lapista hänelle syntyi aikoinaan jo laskettelukeskuksista ja myöhemmin myös mies löytyi Lapista, Sodankylästä, missä myös Mari on ehtinyt asustaa muutaman vuoden. Tällä hetkellä Rovaniemellä perheensä kanssa asuva Mari arvostaa Lapissa erityisesti hyvää lapsiystävällistä elinympäristöä ja luontoa, mihin harrastuksetkin liittyvät. Myös kuvataiteet vetävät Maria puoleensa.

10.
Lohjan kaupunginorkesterin lisäksi Mari on soittanut Kansallisoopperan orkesterissa, jossa hän toimi vuoden 2004 alusta 3 kuukautta huilujen varaäänenjohtajan viransijaisena. Tämän lisäksi Mari on soittanut myös Helsingin kaupunginorkesterissa sekä Lahden sinfoniassa.

Mari soittaa myös pianisti Olli Mustosen kokoamassa Helsingin festivaaliorkesterissa. Orkesteri on esiintynyt mm. Helsingin juhlaviikoilla ja ulkomailla se on esiintynyt mm. Amsterdamin Concertgebouw'ssa sekä Kölnin Triennaalessa. Mari luonnehtii orkesteria, ”kivaksi porukaksi hyviä soittajia.” Marin huilua on mahdollista kuulla myös Markku Johanssonin johtamassa Vantaa pops-orkesterissa.

- TÄÄ TÄÄ TÄÄ kruunaa kaiken!!! "huilisti" :D JEAH :D

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.