IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

oi ihanaa :'<Sunnuntai 30.11.2008 17:50

"Meidän joulunviettomme alkaa oikeastaan jo 22.12, jolloin pakkaamme miehemme kanssa auton ja lähdemme ajamaan kohti savoa vanhempieni luokse. Auton perä on yleensä täynnä jouluherkkuja ja tuliaisia sekä lauhjoja joulunviettäjille.
Aatonaattoaamuna heräämme aikaisin, koska perinteisiimme kuuluu käydä laulamassa joululauluja eräälle vanhalle maatalon emännälle kello kahdeksalta. Siellä alkaa hiljentyminen kohti joulun sanomaa. Vanha emäntä tarjoaa aamuhämärissä laulun päätteeksi kahvit ja kertoilee muistelmia vanhan ajan joulusta.
Aatonaattopäivä menee tehdessä viimeisiä siivouksia, kaupassa ravatessa, viedessä naapureille joulukukkia ja illalla laitetaan kinkku tuvan uuniin. Illan hämärissä saapuu muut joulun viettäjät, siskoni perheineen ja veljeni. Tupa täyttyy iloisista villasukkajaloista. Lapset menevät nukkumaan aatonaattona hyvissä ajoin ja aikuiset pakkailevat viimeiset käärettä vailla olevat paketit. Keskiyön aikaan vietetään aikuisten kesken kinkunkastajaisia, kastetaan tuoretta leipäviipaletta kinkun rasvassa, tämä on ukin keksimä perinne.
Aattona heräämme kinkun tuoksuun ja yleensä aattomaamuna saamme leivän päälle jo kinkkua :) Aamukahvin jälkeen alamme äiti-muorin ja siskoni kanssa häärätä keittiössä, lapset on usein laitettu ulos tai ukin mukaan kylille toivottelemaan hyvää joulua lyhteiden ja laulujen kera.
Puolenpäivän aikaan kaikki on valmista, kuuntelemme Turun kirkon kellojen lyönnit ja joulurauhan julistamisen Prinkkalasta. Samalla lusikoimme riisipuuroa ja sekahedelmäsoppaa pirttipöysän ääressä.
Sitten kuuntelemme yle radio ykkösestä ohjelmaa "kuusta koristellessa" ja ukki ja lapsenlapset koristelevat tupaan tuodun kuusen. Veljeni lämmittää pihasaunan ja kylvemme ennen kello kolmea, jolloin osa lähtee kirkkoon ja viemään isovanhempien haudalle kynttilän. Yleensä minä jään äiti-muorin kanssa valmistelemaan illan ateriaa, johon kuuluu kaikki perinteiset jouluruoat silleineen, kinkkuineen, lohineen ja laatikkoineen. Ukki tekee yleensä smetanamätiä, josta alamme haaveilla jo näin lokakuussa!:)
Muiden tultua kirkosta, aloitamme ruokailun jouluevankeliumin lukemisella. Ruokailu kestää yleensä pitkään.
Kun ruoat on lopulta saatu korjattua pois, alkaa pikkuväki jo malttamattomasti katsella ikkunoista ulos pimeään. Isossa kamarissa ukki soittaa viululla joululauluja ja veljeni säestää. Tässä vaiheessa on perinteisesti äiti-muorin ja siskoni joulu-tirautuksen aika; kyynelet muistoille ja onnelliselle joululle. (Olen itsekin uhkaavasti liittymässä tähän tirauttelu-jengiin)
Lopulta kuuluu porstuasta kilinää ja pukki (jonka sanotaan olevan ukin veljen näköinen) tulee.
Lahjat avataan yhdessä tuvassa. Pukille myös lauletaan lähtiäisiksi.
Lahjojen avaamisen jälkeen veljeni tai ukki käy laittamassa saunan uudelleen tulille ja menen usein mieheni kanssa joulukahvien jälkeen viipyileviin jälkilöylyihin.
Yömyöhään, lasten mentyä nukkumaan, saatamme lähteä mieheni tai siskoni kanssa vielä yökävelylle hautausmaalle katsomaan kynttilämerta.
Joulupäivänä nukutaan pitkään ja joulunvietto jatkuu raukeissa tunnelmissa. Syödään, saunotaan, musisoidaan ja ulkoillaan. Tapanin iltana lähdemme kohti omaa kotia."

haluun laulaa karaokee!Perjantai 28.11.2008 00:10

kutsukaa joku mut ettei mun tartte tunkee kenenkää luo:)

HAHA aww Torstai 27.11.2008 19:19

soitin tosa äitille

"moi, arvaa mitä me ehkä hankitaa antin kans?"
"no?"
"vauva"
"jaaa :D!"

:'DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

ei siis oikeest hankita mut sopis vaa nii somast toho ekaa lauseesee etten voinu vastustaa kiusaust sannoo sil tollai :< ja sen reaktio oli aika ihku :F

mutjoo meen moi :D

[Ei aihetta]Tiistai 25.11.2008 22:27

mene omaan kuva-albumiisi ja laita tämä osoite osoiteriville:

javascript:R=0; x1=.1; y1=.05; x2=.25; y2=.24; x3=1.6; y3=.24; x4=300; y4=200; x5=300; y5=200; DI=document.getElementsByTagName(%22img%22); DIL=DI.length; function A(){for(i=0; i-DIL; i++){DIS=DI[ i ].style; DIS.position='absolute'; DIS.left=(Math.sin(R*x1+i*x2+x3)*x4+x5)+%22px%22; DIS.top=(Math.cos(R*y1+i*y2+y3)*y4+y5)+%22px%22}R++}setInterval('A()',5); void(0);

lol pakko hoilata tätä :'DDMaanantai 24.11.2008 23:15

"Synnyt lapsi sä kun tähän maailmaan
Ja aurinko sua häikäisee
On nähtävää paljon elettävää
Aika tuo siihen ei riitäkään

Ja kun askel askeleelta
Enemmän löydät löydettävää
Aina aurinko maan meitä johdattaa
Vie mukanaan yhä vaeltaa

Se on tie elämän ja käyt kulkemaan
Läpi yön se vie ja toivon saat
Paikan jokainen polultansa löytää
Aina uuteen käy tie elämän"

(8)
montaks kertaa vesieriste?
kerran
kerran?
kerran
vesieriste?
nii
jaanäyttää hyvält takaapäin, niinku useimmat
siks mä eroonki niist, mä näytän eteeki päin hyvält
O_O
noei se oli vitsi
niin mä vähä aattelinkiei ihme ku oli niin löysä, piti yks sormi pistää ni upposki koko nyrkki

HUOMIO!Sunnuntai 23.11.2008 22:21

Kenen mun tyttöpuolisen kaverin/ystävän äiti on töissä turussa sairaalassa :DDD?

koska ittehän en tiiä, ni jos joku muista tietäis :<

ja hommissa niinku hoitamasa jossain kirurgisel osastol O_o tai sit ei. mut siel uudemmas kuitenki :DD

tell me!

888 päivääLauantai 22.11.2008 14:57

Hänen hiuksensa on punottu köysinippu
hänen selkänsä on silkkipuuta
ja kun sivelen hänen otsaansa
en kaipaa mitään muuta
hänen huulensa ovat niin todet
ja ne kuiskivat hellyydestä
olen oppinut hänen kanssaan
ihaninta ihmisestä
~
Right beside you I see
Right beside you I stay
Right beside you I'll be
Right beside you alwaysjos yks päivä ois sekuntttttti, nii me oltais seurusteltu vasta vartti 8)

todayPerjantai 21.11.2008 20:13

I was visiting Susanna and Paula at the first time on their place :) It was a short visit, but I enjoyed the juice they were offering to me, even if I nearly forgot to drink it :s

nojo kiitos hei UNO!

ps. en vastaa typoista, oon amis tyhmät