IRC-Galleria

-Lorde-

-Lorde-

Onomatopoeettinen Interjektio

NuorisosanakirjaTorstai 13.04.2006 19:19

HAKATAAN SE = vastaus typerään toteamukseen, kuten "Alma-mummo menee tuolla rollaattorilla" niin loistava vastaus on "Hakataan se!" Samoin voi olla kehotus, esim. "Mitä jos mentäis hakkaamaan toi tyyppi joka tuolla nostaa sataakahdeksaakymmentä kiloa penkiltä?"

JOU MÄÄN = Pukeutuu vitun löysiin farkkuihin, Niken kenkiin, kortsupipoon ja jääkiekkopaitaan, kuuntelee Busta Rhymesiä kuvitellen olevansa kova rappari.Erittäin negatiivinen nimitys.

KARU = Mikäli esim. joku tuntemasi tyyppi on ajanut kaljuksi ja nyt näyttää Eeki V. Teurastajalta, on hyvä sanoa "Vittu sä oot karu."

KUPA - KUUPPARI = Chupa Chups - tikkunekku

LÄSKI = Aivan kuka tahansa, esimerkiksi 29-kiloinen Mauri Virtanen voi olla Läski-Virtanen ilman mitään syytä.

MEE KIRJASTOON = Hirvittävä pilkkahuuto!

MUUTA RUOTSIIN = Yksi kovimmista mahdollisimmista pilkkahuudoista.

NEEKERI = Minkä tahansa muunmaalainen kansalainen. Virolaiset, saksalaiset, perulaiset ja japanilaisetkin ovat kaikki neekereitä.Myös lappalaiset, karjalaiset ja varsinkin forssalaiset saavat neekerin nimityksen.Käytetty kuitenkin vain piloillaan.

NO NI = a) Jonkun asian viimeinkin mennessä kohdalleen onnistumisen hihkaisu.
b) Jos olet esim. lukenut matikankokeeseen 6,5 viikkoa ja odotat saavasi kiitettävän,saat koepaperin käsiisi ja siihen on raapustettu 4 - , niin "NO ni!" on kerrassaan ylittämätönvittuuntumisen ilmaisu.

ON! = a) Pilkallisesti esitetty huudahdus, jolla esitetään eriävä mielipide esim. jonkun idiootin väittäessä, että seuraavaksi on ruotsia, vaikka varmasti on maantietoa.

b) Jos opettaja kysyy, onko Simo pois tunnilta siksi, koska hän on kipeä vai siksi että hän on oppilaskunnan kokouksessa, niin typerin mahdollinen vastaus on "ON".

PTK = "Pakollinen TissiKohtaus", alastomuutta sisältävä kohtaus elokuvassa.

RAKASTELLA = Vanhahtava sana, jota käytetään pelkästään pilan päiten, usein puhuttaessa piloillaan toiselle miehelle- joka ei tajua sen olevan pilaa "Hei Jussi,mennäänkö tänään teille rakastelemaan?"

SEISOOKO SULLA NYT = Jokin pelle tökkii sinua harpilla tai potkii pöydän alta polviin, on loistava veto tähän väliin "Seisooks sulla nyt" eli "Oletko tyytyväinen kun onnistuit ärsyttämään minua?"

TAISTELE = Vittuilua, mikäli esim. yrität aukaista ovea, etkä saa sitä auki, niin joku voi huutaa:"Taistele!" jostain luokan perältä. Sama sopii, jos et vaikka saa karkkipaperia auki tai kengännauhoja solmuun, hyvä huuto siihen väliin on "Taistele!"

TUSKA = Moniulotteinen sana, kuten "Kauniiden ja rohkeiden katsominen on aivan yhtä tuskaa" tai vaikka saatuasi pippuria naamalle "Mä sain tuskaa naamalle" tms,, oikeestaan kaikki mikä aiheuttaa jonkinlaista kärsimystä/kipua.

VETÄÄ KÄTEEN = Pilallaan heitetty verbi, useimmiten merkitsee tietämättömyyttä, kuten:"Mitä meinaat tehdä lukion jälkeen?" "Vetää käteen ankarasti" tai "Tuutko tänään katsomaan peliä?" "Ei, ajattelin vedellä kotona käteen"

VIINAA = Typerältä kuulostava sana , jota käytetään mitä oudoimmissa yhteyksissä, kuten tiistai aamuna 9:30 heitetty "Aiotkos ottaa tänään viinaa?"

YHTEENSÄ = Käytetään määritellessä jonkun ihmisen typeryyttä, rumuutta tms. eli esim "Äijä on rumempi kuin Allu Tuppurainen yhteensä".





Että tällaista...:D

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.