IRC-Galleria

lintuinfluenssaaMaanantai 19.11.2007 01:36

norfolkissa lintuinfluenssaa. me hoitolapsen kanssa ollaan käyty päivittäin syöttämässä sorsia, ja mä oon kesyttänyt sorsan poikasiakin, kuten kuvassa näkyy.. ja nyt sitten tämä tauti iski juuri meidän läheisyyteen, kalkkunoihin ymmärtääkseni.. kuitenkin, koska se on tyyppiä H5N1, se voi tarttua myös linnusta ihmiseen.. ja taas, koska erityinen riskiryhmä lintuinfluenssalle on ulkolinnut, erityisesti vesilinnut, johon ryhmään lintulapseni kuuluvat, lopetimme ruokinnan siihen.. ja niin tekivät muutkin south creakessa.. sydämmeni melkein särkyy aina kun linnut näkevät minut ja hannahin puistossa, ne juoksevat meitä vastaan ja saartavat meidät.. tosiaan, joskus tuntuu että olisi hitchcockin "linnuissa"..

mutta en ole vielä päättänyt annanko lintuystävieni kuolla nälkään.. toisaalta, oli väärin ensimmäisessä paikassa aloittaa niiden ruokkiminen (minä kuitenkaan en sitä aloittanut).. mutta jatkoin, eli kuuluisiko minun jatkaa syöttämistä ja kärsiä oman tekoni vaikutuksista ja ehkä jopa kuolla tähän tautiin.. näin en ajatellut tehdä kuitenkaan, vaikka tekisi mieli, poikasille on juuri kasvamassa aikuisen sulkapeite ja ne näyttävät niin suloisilta pörröisinä ja takkuiseen näköisinä..

selvennetään siis nyt vähän; jos linnut kuolevat nälkään, olen osa syyllinen, niiden ei ole koskaan tarvinnut opetella etsimään ruokaa, koska niitä on aina syötetty.. taudin myös uskoisi tarttuvan helpommin aliravittuun lintuun, eli lopettamalla ruokinnan melkeimpä sinetöin niiden kuoleman..

mutta toisaalta, ihmisenä, minun tulee taata oma selviytymiseni ja oman sukuni jatkuminen, joten minulla on tämän osalta täysi oikeus antaa lintujeni vain kuolla, tai vain vahvimpien selviytyä..
tässä jutussa on niin kaksi puolta, joiden tiedän olevan molempien hyviä tai pahoja.. no en ole niitä menossa enää koskemaan, mitä ikinä päätänkään tehdä..

ja by the way, löysin täydellisen paikan likapyykille, niin ettei ne ole pitkin lattioita rumentamassa maisemaani, vaikkei ketään kiinnostakaan..:D

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.