IRC-Galleria

Jouluni Ranskassa Tiistai 25.12.2007 13:35

Minulla kävi tänä jouluna todellinen tuuri, sillä sain viettää joulua Ranskassa, ja nähdä, millainen perinteinen raskalainen joulu on. Vietimme joulua siis siskoni miehekkeen eli Stéphanen vanhempien luona. Menimme sinne vasta iltasella seitsemän aikaan, ja aloitimme jouluruokailun ranskalaiseen tapaan vasta illalla yhdeksän maissa. Ja sitä ruokalajien määrää...oli erilaisia salaatteja, lohta, hanhenmaksaa, patonkia, kananpoikaa, papuja, juustoja, suklaakakkua, viiniä....Oli todella erilaista kuin suomalainen jouluruoka ja erittäin hyvää :) Ruokailuhan perinteisesti Ranskassa kestää pitkään, ja tälläkin kertaa istuimme pöydän ääressä useamman tunnin. Oli tosi mielenkiintoista seurata sukulaisten juttelua, siitä kun peräti ymmärsinkin jotakin, kun on tuota kieltäkin joskus tullut opeteltua. Tunnelma oli myös korkealla, ja jotenkin erilainen kuin meillä kotona jouluna on ollut. Ihmiset puhuivat enemmän, ja yleisesti ottaen tunnelma oli rennompi.

Lapset aukasivat osan paketeistaan jo aikaisemmin ja aikuiset vasta puolenyön jälkeen. Olin ilmeisesti ollut melkoisen kilttinä koko vuoden, sillä lahjoja tuli paljon. Kiitos ja kumarrus vain kaikille :) Takaisin Hannan ja Stéphanen tykönä olimme vasta yöllä kahden aikaan, ja olo oli jo aika väsynyt siihen aikaan. Nyt aamulla lapset aukaisivat loput lahjoista, ja voi sitä riemua! Nyt soi kaikenlaiset vempaimet tuolla taustalla, kun lapset testaavat uusia lelujaan. Ihana nähdä toiset niin iloisina! Tästä jatkamme kohta riisipuurolla ja illalla syömme vähän suomalaisia ja myös ranskalaisia jouluruokia, sillä Hanna on tehnyt laatikoita ja Stéphane aikoo paistaa kalkkunan.

Tällainen joulu näin lyhyesti kerrottuna vietettiin Ranskassa. Oli oikein mukavaa ja varmasti unohtumaton kokemus. Toivottavasti pääsisin vielä joskus uudelleen kokemaan ranskalaisen joulun. Kiitos kaikille, jotka teitte tämän mahdolliseksi, etenkin äitille.
Ja kiitos Hannalle ja koko poppoolle, että olen saanut viettää ihanaa joulua teän kanssa.

Joyeux Noël à tout le monde!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.