IRC-Galleria

BabaBom

BabaBom

^ ElektroMagneettiVäinämöinen ^ ...☺☺☻´ { www.halfSatori.com | www.atMatrix.com }
Eräälle ystävälleni yritin eilen pähkinänkuoressa alustaa aihetta Krishna ja kulkemani tie. Alla katkelma keskustelusta.

—o)O(o—

On olemassa yksi kaiken sisällään pitävä absoluuttinen kokonaisuus, jonka erilaisia ja eritasoisia ilmentymiä kaikki oleva on. Koska pelkkä yhtenä absoluuttina möllöttäminen on juuri sitä eli yhtenä olemista, tämä yksi ilmenee kahdessa eri hahmossa kokeakseen rakkauden vuorovaihtoa. Nämä hahmot ovat Radha ja Krishna. Shakti ja Shaktiman, eli Radha, kaiken energian ikuinen periaate, ja Krishna, energianlähteen ikuinen olemus.

Näistä kahdesta ovat lähtöisin kaikki eri ilmentymät. On olemassa ylläpidon jumaluus Vishnu ja onnenjumalatar Laksmi, on Shiva ja Parvati... Tässä maailmassa miehen ja naisen hahmot heijastuvat tästä samasta arkkityypistä. Jos vaikka hiukka vajavaisina. Myös abstraktimpina periaatteina, kuten luomisen sysäys ja luomistyön ilmentävä luonto, taolaisen maailmankuvan Yin ja Yang, ja niin edelleen.

Näistä kahdesta siis lähtöisin kaikki eriytynyt, ilmentynyt, monimuotoisuutena havaittava. Sekä henkinen että aineellinen. Eri ilmentymissään nämä kaksi "periaatetta" pyörittävät koko olevan kulkua. Alkuperäisissä hahmoissaan Radhana ja Krishnana ovat uppoutuneet rakkautensa maailmaan.

Olemassaololla on lukemattomia eri tasoja. Tämä tämänhetkinen kokemamme todelisuus ei selvästikään ole niistä se maailma par excellence. Eri maailmoja eri tarkoituksia varten.

Tietoisen olemassaolon kolme peruselementtiä ovat Sat (olemassaolo, ikuisuus), Cit (tietoisuus) ja Ananda (autuus, rakkaus), jotka ovat meillä tällä hetkellä kokolailla hukassa monilta osin, peittyneenä. Mutta löydettävissä. Maailma jonka parissa Radhan ja Krishnan rakkaus ilmenee on näiden kolmen periaatteen täydellisin ilmentymä. Tämän olemassaolon tason herättämiseen, sen saavuttamiseen, siihen osallistumiseen, tämä edustamani tie tähtää.

Näitä samoja periaatteita on ripoteltu kautta eri hindulaisuuden traditioiden, ja eriävällä terminologialla myös kautta maailman eri uskontoihin ja ajatusmaailmoihin. Tämän kulkemani polun parista olen löytänyt näiden ideaalejen kauneimmat ja täysimmät ilmiöt, ja siihen mukaan myös fiksun ja toimivaksi havaitun tien jolla teoria muuntuu todellisuudeksi.

—o)O(o—

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.