IRC-Galleria

KeveysTiistai 09.12.2008 23:45

Frazin ojennettua raskasta tuolia pitelevän kätensä suoraksi päänsä yläpuolelle Sabina sanoi: >>Mukava tietää, että olet niin voimakas. >>
Sielunsa syvyyksissä hän kuitenkin lisäsi: Franz on voimakas, mutta hänen voimansa kääntyy vain ulospäin. Suhteessa ihmisiin joiden kanssa hän elää ja joita hän rakastaa hän on heikko. Franzin heikkouden nimi on hyvyys. Sabina tiesi, ettei Franz komentaisi häntä koskaan, käskisi kuten Tomás aikoinaan: Pane peili lattialle ja kävele sillä alastomana! Ei Franzilta puutu aistillisuutta, häneltä puuttuu voima käskeä. On asioita jotka voi toteuttaa vain väkivalloin. Ruumiillinen rakkaus ei ole ajateltavissa ilman väkivaltaa.
Sabina katseli Franzia joka asteli edestakaisin kannatellen tuolia päänsä yläpuolella. Irvokas näky täytti hänet oudolla apeudella.
Laskettuaan tuolin lattialle Franz istuutui sille katse käännettynä Sabinaan.
>>Tietysti tuntuu hyvälle olla voimakas>>, hän sanoi.
>>Mutta mihin tarvitsen Genevessä näitä lihaksia? Ne ovat pelkkä koriste. Kuin riikinkukon sulka. En ole koskaan eläissäni tapellut kenenkään kanssa.>>
Sabina jatkoi surumielisiä mietteitään: Entä jos minulla olisi mies joka komentelisi minua? Joka haluaisi hallita minua? Miten kauan sietäisin sellaista? En viittä minuuttiakaan! Mistä seuraa ettei minulle sovi minkäänlainen mies, ei voimakas eikä heikko.
Hän sanoi: >>Miksi et joskus käytä lihaksiasi minua vastaan?>>
>>Koska rakkaus ei merkitse voimasta luopumista>>, vastasi Franz hiljaa.
Vastaus sai Sabinan tiedostamaan kaksi asiaa. Ensiksi: Franzin lause oli ihana ja tosi. Toiseksi: lauseellaan mies sulki itsensä hänen lemmenelämänsä ulkopuolelle.

-Milan Kundera,
Olemisen sietämätön keveys

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.