IRC-Galleria

BabaBom

BabaBom

^ ElektroMagneettiVäinämöinen ^ ...☺☺☻´ { www.halfSatori.com | www.atMatrix.com }

Täsmäammuntaa ja meditaation strategiaaKeskiviikko 08.08.2007 21:32

Tänään ensimmäistä kertaa elämässäni lihava gekko kiipesi kattoon täsmälleen yläpuolelleni ja väänsi letkeästi oikealle olkapäälleni mehevän pökäleen. Oli toinenkin tulossa, ehdin väistää. Siinä tuli niskaan monien hyttysten summa. Hiukka voisivat riemuaan rajoittaa, pää alaspäin katossa roikkuen ulostaminen on varmasti ihan riittävän hauskaa ilman muihin tähtäämistäkin.

Tänään iltapäivän meditaatiosessio toimi tavallista paremmin, uuden asenteen paikalleen loksauttaen sai touhu runsaa annoksen lisää virtaa ja intensiivisyyttä. Kokonaisvaltaisena kokemuksena intensiivinen meditaatio täyttää myös fyysisen olemuksemme suurella energian ja täyteyden tunteella, vaikutus tietoisuuteen tunnetaan sekä itse teossa että sen sekä useiksi tunneiksi pinnalle ja pysyvästi alitajuntaan jäävinä jälkiefekteinä, syvänä rauhana, tyytyväisyytenä ja elävyytenä. Huolella toteutetut asanat ja pranayama tuovat tuntuvaa tukea mantra-japalle, itse asiassa integraaleja osia "klassista" japaa vaikkakin monien nykytraditioiden harjoituksessa usein vähemmälle jääviä harjoituksen osia.

Meditaatiostrategiaani muutos: lopetan sessioiden ja niiden myötä mielen yhtäjaksoisen venyttämisen. Se ei nimittäin tule kestämään ajan testiä, ainoastaan asiat joihin mielellä on herännyt luontainen maku tulevat pitkällä aikavälillä kestämään. Tulen jakamaan päivittäisen perusmeditaationi helpommin sulaviin neljään erilliseen puolentoista tunnin jaksoon. Suurinpiirtein sen mittainen näyttää tällä hetkellä olevan mieleni yhtäjaksoisen keskittymisen mukavuusraja, sen yli menevissä jaksoissa keskittyminen alkaa helposti herpaantumaan.

Meditaation ja muidenkin henkisten harjoitusten tulee olla luonnollisia. Tämä luonnollisuus, mielen tyytyväisyys niitä tehdessä, luo terveen pohjan niiden jatkuvuudelle ja sitä myötä sekä laadulliselle että määrälliselle kasvulle. Ei niin, etteikö aika-ajoin ystäväämme mieltä ole syytä vähän tuuppia, jopa läsäyttää saappaalla ympäri korvia että pysyy hyvillä tavoilla, ei liikaa laiskistu, mutta toistuva mielen "raiskaus" päättäväisen sadhanan nimissä tulee ennemmin tai myöhemmin useimmilla meistä kääntymään itseään vastaan.

Näillä ajatuksin kohti huomista, kaksi viikkoa on taas takana ja edessä paaston ja hiljaisuuden vuorokausi.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.