IRC-Galleria

Be-Bop

Be-Bop

crazy little teddygirl

homopotterii.. :PLauantai 20.05.2006 23:41

”Yleensä, kun alkaa tietää jostain aineesta lisää, se muuttuu mielenkiintoisemmaksi. Mutta nämä loitsujen teorialuennot käyvät koko ajan tylsemmäksi.” Ron hieroi naamaansa pulpettiin, nosti sitten punaiseksi muuttuneet kasvonsa ylös ja katsoi Harryyn epätoivoisena. ”Keksi jotain kivaa. Nukahdan muuten pystyyn.”

”Olisit edes onnellinen, että päästiin takariviin. Edessä saisit pärjätä unenlahjojesi kanssa yksinäsi.” Harry oli tappanut aikaa piirtelemällä, mutta hän oli aivan yhtä tylsistynyt kuin Ronkin. Loitsujen tunnit olivat mukavia silloin, kun harjoiteltiin jotain, mutta Lipetitin nenä-ääninen luennointi tylsistytti jopa hänen SUPER-ryhmässään. Monet oppilaista olivat jo vaipuneet sikiuneen, mutta Harry ei uskaltanut. Hän oli joutunut kouluaikanaan ikävyyksiin riittävän monta kertaa, että viitsisi hankkia turhan takia ylimääräisiä hankaluuksia.

”No keksi sitten jotain”, Ron valitti.
”Kuten mitä?”
”Jotain kivaa. Tehdään jotain kivaa.”

Harry pyöritti silmiään. ”Mitä kivaa Lipetitin luentotunnilla voi tehdä?”

”No opeta joku peli vaikka. Joku jästipeli!” Ron oli innostunut jästipeleistä sen jälkeen, kun Harry oli tuonut Tylypahkaan jästipelikortit ja näyttänyt kavereilleen, miten niitä käytetään.

Tunnilla kortteja ei kuitenkaan ollut mukana. Harry harkitsi hetken ristinollan opettamista, mutta tuli siihen tulokseen, että Ron kyllästyisi siihen nopeasti. Hän mietti muita vaihtoehtoja, ja saikin sitten mielestään hyvän idean.

”Kumman kaa.”
”Mitä? Kuka?”

”Ei, kun se on pelin nimi”, Harry virnisti. ”Kumman kaa. Yksinkertainen, mutta hauska. Näytän, kuinka sitä leikitään.” Hän tarttui kynäänsä ja kumartui kirjoittamaan Ronin vihkoon.

Hannah Abbot ja Susan Bones

Ron tuijotti nimiä. ”Ja?”

”No nyt ympyröit sen, kumman kanssa mieluummin olisit.”
”Ai sillai?”
”Niin juuri. Sillai.” Harry nauroi Ronin kauhistuneelle ilmeelle. ”Jos olisi pakko valita toinen.”

Harryn yhä virnuillessa Ron, korvat punehtuneena, lopulta ympyröi Susanin nimen. ”Ja nytkö on minun vuoroni?” hän kysyi. Harry nyökkäsi.

Ginny Weasley ja Cho Chang

Auts, paha. Ron oli tunnetusti herkkä pikkusiskostaan. Chang taas oli kiistämättä ehkä yksi Tylypahkan kauneimpia naisia.

Harry oli jo jokin aika sitten tullut siihen tulokseen, ettei hän pitänyt kumpaakaan tyttöä kovin erityisenä. Sen jälkeen, kun edellisvuotinen ihastus Changiin oli laantunut, Harry oli alkanut nähdä hänet erilaisessa valossa. Cho oli kaunis ja älykäs, mutta hän oli myös koppava, ärsyttävä ja pinnallinen.

Ginny taas, no. Harry tiesi, että kaikki Weasleyt ja aika moni muukin toivoi hänen ottavan punatukkaisesta tytöstä itselleen vähintään tyttöystävän, eikä Harry pitänyt lainkaan siitä, että joku yritti määritellä hänen elämänsä etukäteen. Toisaalta hän piti Ginnystä. Tämä oli sievä, hyväsydäminen ja jopa hauska, milloin unohti jännittää Harryn seurassa. Mutta oliko Harry hänestä kiinnostunut enemmän kuin ystävänä? Ehdottomasti ei.

Harry ympyröi kuitenkin Ginnyn nimen. Ron näytti iloiselta. Sitten oli Harryn vuoro kirjoittaa.

Seamus Finnigan ja Dean Thomas.

”Harry!” Ron näytti kauhistuneelta. ”Enhän minä- tai siis he ovat minun kavereitani! Ja poikia!”

Harrya nauratti toisen kiemurtelu. ”Komeita poikia ovat. Ja peli on peli. Kumman kaa?”

Ron tuijotti nimiä hetken aikaa, ja lopulta, korvat entistäkin punaisempana, ympäröi Seamuksen nimen.

”Miksi?”

”Mitä miksi?” Ron rypisti kulmiaan Harryn virnistelylle. ”Miksi itse valitsit Ginnyn?”

Harry kohautti olkiaan. ”Koska Ginny on mukavampi kuin Cho.” Hän kumartui vähän eteenpäin tuolissaan. ”Sano nyt vaan. Miksi Seamus mieluummin kuin Dean?”

”No…” Ron epäröi. ”Seamuksella on se irlantilainen aksentti ja-” hän punastui, kun Harryn virne leveni, ”-no on hän vähän paremman näköinenkin. Siinä! Oletko nyt tyytyväinen?”

”Erittäin. Sinun vuorosi.”

Vincent Crabbe ja Draco Malfoy. Ron ajatteli keksineensä erinomaisen tuskallisen parin. Hän piti lähes mahdottomana tehtävänä valita Malfoyn ja Crabben väliltä, sillä molemmat olivat kaikin puolin vastenmielisiä. Crabbe ehkä aavistuksen rumempi, mutta Malfoy taas aika lailla yleisesti inhottavampi.

Harry ympäröi Dracon nimen muitta mutkitta. Ron kohotti kulmiaan.

”Malfoy?”

Harry kohautti olkiaan. ”Mieluummin kuin Crabbe. Mieti nyt itsekin.”
”Mieti mitä? Malfoy on hirvittävä paskiainen. Crabben rahkeet eivät koskaan riitä olla yhtä kauhea.”

Harry virnisti. ”Mitä sitten? Malfoy on ihan helvetin hyvännäköinen.”

Ron tuijotti ystäväänsä. Hyvännäköinen Draco Malfoy oli käsitepari, joka ei ollut ikinä juolahtanut hänen mieleensä. Toisaalta seksi Seamus Finniganin kanssakaan ei ollut juolahtanut hänen mieleensä ikinä aikaisemmin. Ron mietti, pitiköhän Harry oikeasti pojista vai oliko kyseessä vain leikki.

”Mutta hän on hirveä mulkku!”
”Niin onkin.”

He leikkivät vielä muutaman erän Kumman kaa –leikkiä, mutta sitten Harry pakotti Ronin valitsemaan Voron ja Dumbledoren väliltä ja Ron kiljaisi niin kovaa, että Lipetit huomasi viimein heidän puuhastelevan muiden selkien takana jotain asiatonta. Pojat antoivat pelin olla, ennen kuin opettaja keksisi ottaa Rohkelikolta pisteitä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.