IRC-Galleria

Aamu alkoi kun heräsin. Nousin ylös vaikka oli vielä lihakset ihan kipeät lautailukokeilusta. Haluan taas pian mäkeen kun parannun. Oli kylmä ja hakeuduin lämpölaitteen luo. Se surisi ja humisi ja minulle tuli lämmin. Koirat olivat vielä uneliaita ja join vielä kahvia ennen kuin lähtisimme ulos.
Koirilla ei ollut kiire. Harmi oli aika pöllämystyneen näköinen karvanlähdön alkamisen johdosta. Se on kyllä aina vähän pöhkön näköinen, tullut siis emäntäänsä.
Puin piparkakkukuvioiset joululahjaolohousuni päälle ja vedin vielä toppahousut niiden päälle ja vihreät villasukat (niissä on oranssia siinä kohtaa mistä laitetaan jalka sisään ja sitten siinä kohtaa mihin tulee varpaat kun jalka on onnistuneesti asennettu sukkaan) ja kengät ja takin. Paita minulla oli valmiina. Ja kaulaliinan ja pipon ja tumput ja otin koiratkin mukaan ja lähdettiin ulos. Ulkona oli ihan kivaa vaikka oli aika kylmä. Ilma on tänään ollut aika kaunis.
Harmi kakki metsään ja oli ilmeisen tyytyväinen suoritukseensa.
Ulkoilureitin vieressä menee junarata. Harmi ensimmäistä kertaa ikinä katsoi junaa outo kiilto silmissään ja se lähti juoksemaan junan perään kun se oli vilahtanut ohitse. En voinut mitään liukkaassa alamäessä, vaan roikuin vain perässä kun Harmi juoksi junan perään, vaikka junarata menee aidan toisella puolella oikeastaan aika kaukana. Huusin että se on hullu, mutta se ei pysähtynyt ennenkuin juna katosi näkyvistä. Minua kivistää häntäluusta.
Aion opettaa sen pois junien jahtaamisesta koska se ei varmaan ole kovin terveellinen harrastus.

Tulimme pois metsiköstä omakotitaloalueelle jonka läpi aina kävelemme. Punainen auto lähti lähitalon pihasta ja ajoi ohitsemme, mutta pysähtyi ja kiivastuneen näköinen Eeva Litmanen pomppasi ulos autosta ja huitoi kamalasti. Se huusi "Etkai aio antaa koirien pissata tähän?? Tässä asuu pieniä lapsia, tuo on suorastaan VASTENMIELISTÄ!!! Mene metsään pissattamaan niitä!!! Ajattele nyt vähän... VASTENMIELISTÄ!!!! Hei kamoooon??!!" ja painui takaisin autoon, ajoi vähän matkaa ja jäi tarkkailemaan liikkeitämme hetkeksi ja jatkoi sitten matkaansa, minne oli menossakaan. . Olin sanoinkuvaamattoman hämmästynyt tästä välikohtauksesta, mutta onnistuin tuon nopeatahtisen, suht kiivaan monologin väliin tunkea väittämiä kuten "laitanko niille tulpat pippeliin etteivät merkkaile matkalla?", ja "ei koiran pissi ole vaarallista?". Vaikka pysyin rauhallisena (silkkaa hämmästystäni ja tietysti viattomuuttani) silti ajattelin auton lähdettyä "Aja kolari", mikä oli vähän tuhmasti ajateltu vaikka täti olikin aika aggressiivinen itse. Kävelin kotiin päin ja alkoi vähän itkettää. Pelästyin aika lailla, kun en yhtään odottanut että kimppuuni hyökätään äkkiarvaamatta. Lähetin Vesalle viestin kun olin surullinen ja se soittikin kysyäkseen mitä tapahtui, mutta se meni heti takaisin töihin eikä ehtinyt edes kuunnella kunnolla mitä tapahtui. Soitin äidille ja Annalle ja kerroin koko jutun ja aika monta muutakin juttua, sillä puhuin Annan kanssa ainakin kolme varttia. Äitin kanssa en ehtinyt koska se oli töissä. Minua ei enää itkettänyt niin paljoa.

Sitten surffasin vähän netissä ja koitin etsiä työpaikkaa, mutten löytänyt. Koitin löytää myös kototaloa, mutta ei sellaistakaan löytynyt. Olin vähän allapäin. Sitten alkoi tehdä mieli jäätelöä kun eilen tehtiin ananaspirtelöä ja se oli hirvittävän hyvää. Säästin pienen liuskan litran paketista aamiaiseksi seuraavalle päivälle. No nyt oli siis jo seuraava päivä. Ajattelin, että koska olin aamulla niin kiltti, etten syönyt jäätelöä, niin nyt olisi hyvä aika, varsinkin kun olin joutunut hyökkäyksen uhriksi vieläpä. Kävelin pahaa-aavistamatta ja innoissani jäätelönherkutteluhetkestä pakastimelle ja avasin oven ja huomasin että se oli kovin löysästi kiinni. Tartuin jäätelöpakettiin ja kaikki jäätelö lörähti pitkin pakastinta ja lattiaa. Hamusin surullisena avaamattomaan jäätelöpakettiin joka oli syvemmällä pakastimessa, mutta sekin oli kauhukseni aivan löysä! Meni kaikki jäätelö ihan piloille... koirat saivat löysää jäätelöä ja olivat iloisia, mutta minä olen varmasti maailman surullisin. Minu jäätelö on rikki....


Opin tästä, että jäätelöä ei todella kannata säästellä, vaan kaikki saatavissa oleva jäätelö on syötävä mitä pikimmiten.



Minua vähän itkettää.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.