IRC-Galleria

Commandoe

Commandoe

aurinkoa palvomassa :)
Vähän taustatietoja tästä kirjasta ennenku otan rakkaan kohdan esille. Tämä kirja jota nyt käsittelen on siis tarina Polgara-velhottaresta, maailman mahtavimman velhon Belgarathin tyttärestä, ja tässä kirjassa Polgara on ns. kertoja joka kertoo elämäntarinaansa. Beldin-velho on Belgarathin ns. veli ja he molemmat ovat monta tuhatta vuotta vanhoja, Aldur-jumalan opetuslapsia. Beldin on siis tavallaan Polgaran setä. Myös muitakin Belgarathin veljiä/opetuslapsia on kirjassa: kaksoset Beltira ja Belkira, ja luopio Zedar (Belzedar) joka vaihto puolta pahan Torak-jumalan opetuslapseksi, mutta jotka eivät tässä kohdassa, minkä otin esille tänne xD, esiinny...eli kun Polgara puhuu "isästä", hän tarkoittaa luonnollisesti Belgarathia. Ja Urvon on myös yksi Torakin pahoista opetuslapsista. Beldin jahtaa nimenomaan Urvonia.Mallorea on alue, jossa Torakin kansa, angarakit asuvat. Ja vielä yks asia, Darine on yksi jumalien opetuslapsille mielenvikaisten kautta välittämä ennustus joka käsittelee tulevaisuuden tapahtumia, ja jonka avulla hyvät opetuslapset, eli Belgarath, Beltira ja Belkira ja Beldin sekä Polgara muokkaavat ihmisten maailmaa ja etsivät vihjeitä tulevasta maailman pelastajasta joka tappaa lopulta pahan jumalan Torakin. Lisää tietoja löyätte sitte vaikka netistä jos kiinnostaa tietää. Nämä kirjat on myös Reiskan kirjastossa lainattavissa, suosittelen!

Miten mainio kohta löyty tästä ohuesta (848 sivun paksuisesta) kirjasta, xD:

- (s.160): "Beldin-setä puursi Darinen parissa puolisen vuotta, ja sitten hän eräänä keskitalven iltana tarpoi lumen halki isän tornille.
- Minä alan käydä levottomaksi, hän ilmoitti. - Taidan palata Malloreaan katsomaan, saanko Urvonin yllätetyksi niin pitkäksi aikaa, että saan kiskotuksi hänen sisälmyksiään edes hiukan irti.

- Miten sinä voit kiskoa jonkun sisälmyksiä hiukan irti?isä kysyi huvittuneen näköisenä.
- Ajattelin viedä hänet kallion huipulle, repiä hänet auki, kääriä hänen suolenmutkansa kannon ympärille ja potkaista hänet sitten alas reunalta.

- Setä, minä pyydän! minä paheksuin inhon vallassa.

- Se on vähän niin kuin luonnontieteellisen kokeen luonteista, Pol, hän selitti kaameasti virnistellen.
- Haluan selvittää, katkeavatko hänen suolensa perille päästyä vai kimmahtaako hän sen sijaan takaisin maasta.

- Riittää jo, setä!
Hän nauroi yhä häijyä nauruaan laskeutuessaan portaita.
- Hän on paha ihminen, minä sanoin isälle.

- Hauska silti, isä lisäsi.


Kaikista parhaimpia osia tässä mahtavassa opuksessa :'D, suosittelen kaikille jotka rakastaa mustaa huumoria :'D!

Tässä vielä tunnelmaa sopivaa musiikkia http://youtube.com/watch?v=d95_8Sxbf3U

http://youtube.com/watch?v=NsHJagvSFJA&feature=related

http://youtube.com/watch?v=2DYKsQqQgSk

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.