IRC-Galleria

Blogi

- Vanhemmat »

Ethän ota kesäkissaa.Tiistai 02.12.2008 13:16

Tuijotti ovea pieni kissa, oli aivan hädissään.
Minä se täällä, avatkaa ovi, onhan jo pimeää.
On nälkä ja jano, unikin jo, minua paleltaa.
Tuo metsäkin huokuu pelottavasti, on jo kuurassa maa.

Ovi aukeni silloin, kun mansikat tuoksui, säteili taivas ja maa.
Ilo kaikui kallion kupeelta, sirkat soitteli viuluaan.
Aurinko hitsasi ahjossaan, lintujen kuoro soi.
Kelli kissa nurmella selällään ja onnen maljasta joi.

Nyt pysyy ovi suljettuna, nukkuu portailla vainaja.
Sillä jäätynyt pisara poskellaan ja silmät suljettuna.
Se pisara hyljätyn kyynel on, se itkunsa itkenyt on.
Vain yksi ovi armahti hyljätyn, pääsi lämpöön ja valohon.

Nyt kissojen taivaassa hyljätty, siellä kyynel on pyyhitty pois.
Saa nukkua helmassa armahtajan, mikä parempi olla vois.
Via dolorosa oli viimeinen polku kesäisen lemmikin.
Muistele lähditkö mökiltä Sinä puhtain sydämin.

Olen siili!Tiistai 18.11.2008 14:22

Siili

* Erinaceus europaeus
* Pituus: 20 - 30 cm, häntä 2 - 4 cm
* Paino: 300 - 1300 g
* Elinikä: 4 - 6 vuotta


"Olet siili! Herätät muissa sympatioita, vaikka sinulla onkin joitain outoja tapoja. Viihdyt mieluiten yksin ja hemmottelet itseäsi hyvällä ruoalla."
<<<<
Tarkkaavaiset siilit haistelevat ja kuuntelevat jatkuvasti ympäristöään. Piikkipallon ruokalistalle kuuluvat muun muassa etanat ja madot, mutta siili ei kuitenkaan tapa käärmeitä tai syö pikkulintujen munia niin usein, kuin mitä ennen on uskottu. Siilit saattavat öisin liikkua ruokaa etsiessään muutaman kymmenen hehtaarin alueella. Ruokaa santsataan erityisesti talven horrosta varten.

Siilien kosioretket alkavat viimeistään toukokuussa. Naaraan löydettyään tuhiseva urossiili saa suostutella sitä paritteluun pitkään, mutta lopulta sinnikäs yrittäminen palkitaan. Piikikkään lemmensession seurauksena siiliemo synnyttää 4 - 5 poikasta heinäpesään.

Siili on luonteeltaan yksineläjä, vaikka parikymmentäkin siiliä voi käydä samalla ihmisen laittamalla ruokakupilla. Siilillä on kuitenkin eräs omituinen tapa: se voi erittää suuren määrän sylkivaahtoa syötyään jotain ravinnoksi kelpaamatonta. Vaahdon siili levittää selkäpiikkiensä päälle kielensä avulla ja ruumistaan puistattamalla. Syytä käytökseen ei tiedetä.

<<<<<
muuten ihan hyvä mutten halua koskaan olla yksin :)

Minkan jännä viikko.Tiistai 03.06.2008 00:59

Olen hieman myöhässä, mutta haluan kertoa viime viikostani. Se oli nimittäin todella jännä, ja siitä on todisteitakin (kunhan mami saisi todisteet laitettua :). Alkuviikosta minusta tuli virallisesti iso tyttö, sillä juoksuni alkoivat! ei se kyllä varmaan ollut ensimmäinen kerta, mutta täällä uudessa kodissa sitä oltiin odoteltu. sain myös maailman söpöimmät housut ! olen vain hieman tuhma ja "unohdan" ne piiloihin.

Mutta se oli pikkujuttu verrattuna siihen että kaverini tuli Jämsään! Ensinmäistä ketaa meille tuli koiravieraita , nimittäin ennenkin mainittu ystäväni mötkö :) sain nähdä mötköä kolmena päivänä, ja meillä oli superkivaa! pääsimme hyppimään metsään ja leikimme myös kotona. kun keskiviikkona mötkö lähti, päätin kapinoida ja mököttää koko päivän! (kyllä minua ehkä hieman nukuttikin:)

nyt voin vaan odottaa ensi kertaa :) tällä kertaa tuli myös kuvia todisteeksi.

Minka ja kevätpörräilytPerjantai 25.04.2008 16:02

On ihanaa kun lumet sulaa :) Pääsee juoksemaan pellolle, kävelemään metsään , kaivamaan kuoppia ja pulikoimaan mutakuopissa! (emäntä saattaa tästä olla erimieltä, mutta kun se on niiiiin kivaa:) Olen kovin söpö kun tulen pomppimaan äitin luo mutatassuineni ja -kuonoineni. Voi kun emäntä muistasi joskus ottaa kameran niin saisin söpöjä todisteita reissuistani!

Eilen kyllä olin hieman tuhma. Olimme taas mummulassa leikkimässä mamin kanssa, kunnes vapauden tuoksu osui nenääni. Kiilasin mamini kumoon (no ei ihan mutta melkein :D) ja kirmasin metsikköön. Juoksin ja juoksin kunnes muistin että jotain jäi. Piti äkkiä tehdä käännös ja siellähän se mami oli heristämässä nyrkkiä :D no ei, oli se tyytyväinen kun päätin tulla takaisin. Pakkohan se oli, kuka minua sitten rapsuttaisi ja antaisi ruokaa :O

Yritän olla jatkossa vähän kiltinpi 0:)

Minka koer-puistossa.Keskiviikko 16.04.2008 13:18

Lähdettiin Minkan kanssa Tampereelle reissuun jossa odotti hullukoer-Mötkö. Minka ja Mötkö sekosivat ja riehuivat koko päivän :D Yö meni myös häslätessä (Tanjaki sai osansa Minkan sekoilusta). Seuraavana päivänä Minka ja Mötkö lähti retkelle koer-puistoon ja voi että siel oli kivaa :) Minkakin osasi olla kiltisti, vain yhdelle koiralle piti vähä ärähtää (aidan toiselle puolelle), mutta sitten äiti suuttui niin sitten piti olla kiltisti. Rapaisina mutta onnellisina mentiin Mötkölle vielä unille, syömään ja lenkille. Sitten olikin aika mennä kotiin ja jättää Mötkö ja sen sekoilut taakse! (tosin Minka on kyllä ihan samanlainen :D)

Vois!Tiistai 25.10.2005 22:30

Vois!
- Vanhemmat »