IRC-Galleria

ElDongo

ElDongo

on yhä vähän väsynyt
Kultahammas

Olin Buckinhamin palatsissa kuningattaren syntymäpäivillä. Olin juuri herkkupöydän ääressä. Kaikki odottivat kuningatarta saapuvaksi, kun yhtäkkiä joku vartiosotilas huusi: ”Kruununkalleudet on viety!” Samassa tasanteelle, joka oli varattu kuningatarta varten, ilmestyi mustapukuinen mies, jolla oli mukanaan musta säkki. Mies huusi: ”Kädessäni on kytkin, joka räjäyttää koko palatsin. Yrittäkää pysäyttää minut ja kuolette. Minä vain kävelen ulos, ja kenellekään ei käy kuinkaan.”

Kaikki olivat kauhuissaan. Vakituinen ammattini maailman parhaana salapoliisina vaati minua tekemään jotain. Otin virka-aseeni esiin ja täräytin ihmeellisten ampumataitojeni avulla roistoa suoraan varpaankynteen. Hän kiljahti ja pudotti kytkimen. Nyt oli tilaisuuteni. Kapusin nopeasti parvekkeelle ja aloin opettaa rosmolle olemaan varastamatta toisten tavaroita. Pienen nyrkkitappelun jälkeen hän sai vedettyä puukon esiin ja suhaisi sillä minua olkapäähän. Karjaisin pidellen kättäni, ja varas häipyi ulko-ovelle. Hyppäsin perään, mutta kun pääsin ulos, kaikki, mitä ehdin nähdä oli auton perävalot. Samassa huomasin, että voro oli pudottanut jotain. Korjasin todistuskappaleen parempaan talteen ja siirryin omaan laboratoriooni jatkamaan tutkimuksia.

Varas oli käyttänyt nukutuskaasua päästäkseen vartijoiden ohi. Sitten hän oli vaimentanut hälyttimet, siepannut kalleudet ja kiiruhtanut karkuun. Käyntikortista, jonka rosvo oli jättänyt, löytyi sormenjäljet. Vertasin niitä poliisin arkistoihin, ja se tuotti tulosta. Kruununkalleuksien ryöstäjä oli Liimanäppi-Laurent, ranskalaissyntyinen varas, joka kuulemma tekee varastamisesta taiteenlajin. Ongelma on se, että hän ei ikinä toimi yksin, vaan jonkun laskuun. Mutta kenen?

Samaan aikaan toisaalla:
”Tässä kalleudet. Nyt haluaisin rahat. 20 miljoonaa dollaria, kuten sovittiin”, Laurent sanoi. Hän avasi mukanaan olleen salkun. Sen sisällä olivat kruununkalleudet. ”Erinomaista. Nyt ota rahasi ja häivy”, kuului ääni. Sen aiheuttaja oli suuri mies, joka seisoi tehdashallin toisessa päässä. Hänen lihava mahansa vain korosti hänen mahtavaa ulkomuotoaan, ja vaikutti, että hän olisi voinut murskata kenen tahansa paikalla olevan helposti. ”Erinomaista”, hän sanoi. ”Nyt ota rahasi ja häivy.” (Huonomuistinen mies, toim. huom.) Laurent nappasi rahat mukaansa ja häipyi paikalta nopeasti. Mies sieppasi salkun ja avasi sen. Ihaillessaan kalleuksia hänen suunsa levisi hymyyn, paljastaen hänen hampaansa. Ne olivat täyttä kultaa.

Astuin ulos autostani. Käyntikortissa ollut osoite viittasi tyhjillään olevaan tehdashalliin. Avasin oven ja menin sisälle. Koko halli oli täysin tyhjä yhtä asiaa lukuun ottamatta. Lattialla lojui savuava tupakantumppi. Joku oli käynyt täällä.

Huomenna poliisiasemalle tuli nimetön kirje, jossa luki seuraavaa: ”Vaadimme 40 miljoonaa puntaa kruununkalleuksista. Löydätte ne vanhan teollisuusrakennuksen edestä. Salapoliisi Tommy Steel tietää osoitteen. Jättäkää rahat sinne. Tiesin heti, mitä tehdä. Menin tarkistamaan kyseisen hallin vielä kerran.

Halli oli yhtä tyhjä kuin ennenkin. Etsiskelin ympäriinsä johtolankoja, kun yhtäkkiä allani aukesi salaluukku, ja putosin pimeään kuiluun. Mätkähdettyäni hyvin pehmustetulle pohjalle. Samassa huoneeseen alkoi virrata jostain vettä. Samassa radiosta kuului: ”Täällä etsimäsi mies, Kultahammas. Tiedätkös mitä? Aion jättää poliisiystävillesi väärennetyt kalleudet, pidän oikeat itselläni ja myyn eniten tarjoavalle. Lunnasrahoilla turvaan eläkkeeni. Sillä aikaa sinä saat sinnitellä siellä. Heippa!” Kirosin.

Kun vettä oli jo leukaan asti, huomasin ulospääsyn: ilmanvaihtokanavan! Nopeasti repäisin irti luukun ja kapusin sisään. ”Miksi rosvot ovat aina niin tyhmiä, että aina jättävät jonkun pakokeinon”, mietin. Sitten menin putkea pitkin suoraan Kultahampaan huoneeseen, jossa hoitelin vartijat nopeasti, ja sitten oli varsinaisen miehen vuoro. Hän tavoitteli asettaan, mutta vetäisin kirjaimellisesti maton hänen altaan, ja hän kaatui kovalle parketille. ”Melkoinen paikka sinulla täällä. Montako salaluukkua täällä on?” kysyin. ”Monta”, Kultahammas vastasi, ja samalla luukku aukesi hänen allaan, ja hän putosi alas. Loikkasin perään, mutta pohjalla oli vain tyhjä huone, jonka lattialla oli lappu. Siinä luki: ”Hähhähhää! Etpäs saanut kiinni! Terveisin Kultahammas.”

Tämän jälkeen häntä ei nähty enää koskaan. Laurent saatiin myöhemmin kiinni lentokentällä. Sain urotekoni johdosta ison tukon rahaa ja kunniamitalin, joiden abulla jatkoin salapoliisin uraani menestyksekkäästi. Vieläkin minua ihmetyttää, minne Mr. Kultasormi katosi, ja miten?

Arvosana: 9½

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.