IRC-Galleria

ElDongo

ElDongo

on yhä vähän väsynyt

Blogi

- Vanhemmat »

Puolituntinen tähänkin upposi.Sunnuntai 20.11.2005 03:42

”Mä olen viime aikoina miettinyt paljon sitä, miten harva ihminen osaa hymyillä luottamusta herättävästi”, hän sanoi tyhjentäessään lautastaan. Määrätietoisella haarukan ja veitsen käytöllä hän ahdisti viimeisetkin ruoanrippeet yhteen kasaan, joka oli helppo siirtää haarukan lapioitavaksi ja siitä suoraan suuhun. Harva ihminen osaa käyttää ruokailuvälineitä sillä tavalla. Jotkut tyytyvät sohimaan ruokaa ääntä kohti vain haarukka oikeassa kädessään, toiset leikkelevät ruoan valmiisiin paloihin, joita voi siirtää yksitellen suuhun niiden vuorotellen. Hän ei tyytynyt niin taitamattomaan ratkaisuun. Hänen syödessään haarukka ja veitsi molemmat toteuttivat tarkoitustaan täydellisesti, tanssivat herkkää tangoa tullen välillä toisiaan liki, välillä pyörähtäen kaukana toisistaan, paloitellen, poimien ja nostaen ruokaa tavalla, jota oli oikeastaan mukava seurailla, kun olin itse jo lopettanut. Mitä söimme, se ei ole tärkeää.

Hän siemaisi colalasistaan ja jatkoi: ”Mikä tahansa hymy ei ole luottamusta herättävä. Luottamusta herättävä hymy on aivan tietynlainen taitolaji, sillä sellainen pitää muodostaa tiedostetusti. Et voi vain olettaa, että toinen luottaa siihen, mitä teet ilman, että vakuutat tämän asiastasi jotenkin. Jotkut tyytyvät selittämään, mitä tekevät. Toiset osaavat manipuloida ihmisiä parhaalla mahdollisella tavalla. Hymyllä.” Hörppäsin vettä ja hymähdin. Näin kyllä jo tavallaan, mitä hän ajoi takaa. Katsoin velvollisuudekseni kuitenkin ottaa osaa keskusteluun, muuten se jäisi kovin yksipuoliseksi. ”Luottamusta herättävä hymy on aina petos? Jos ihminen yrittää herättää luottamusta, hän pettää jo tarkoitusperiensä perusteella?” ”Aivan niin! Tämän vuoksi niin harva ihminen osaa hymyillä tavalla, joka saa toisen tuntemaan tämän olevan osa jotain kahdenkeskistä, luottamuksellista salaliittoa. Tämän vuoksi myyntityössä pärjäävät vain tietynlaiset ihmiset. Hymyn vuoksi. Poliitikotkin saattavat pärjätä ilman, tekemällä sinnikästä puoluetyötä ja lopulta päätymällä jollekin ministerin pallille, mutta todelliset komeetat osaavat hymyillä.”

”Well, tuota mä en tietänytkään”, totesin sarkastisesti. Hänen hoikat, mutta silti kauniin pyöreät kasvonpiirteensä vääntyivät vähän kurttuun. Kaduin hetken lausuntoani, ja kun olin pyytämässä nopeasti anteeksi, hän ehti ensin: ”Ei tarvitse olla tympeä. Mä vain satuin huomaamaan sen.” Hän veti henkeä, lopetteli parilla kauniilla haarukanliikkeellä ateriansa ja jatkoi puhumista ruokaa suussansa: ”Että mitä enemmän sä koitat vakuuttaa jotain, sitä enemmän sä teet sille ihmiselle väärin. Ja miten harva ihminen kykenee oikeasti vaikuttamaan toisiin. Suurin osa tyytyy menemään toisten vietävänä.” Itsestäänselvyyksiksi ne olivat kovin tylsiä huomioita, mutta en jaksanut alkaa valittaa. Pöytäkeskusteluksi ne olivat kuitenkin mukavan matalalentoisia ajatuksia: vähän tavanomaisen päivän tapahtumien kertaamisen yläpuolella ja kuitenkin todella pohdiskelevien sfäärien alla. Ja pöytäseuranikin oli liian mukava pilatakseni tunnelman käyttäytymällä liian näsäviisaasti. Ehkä joskus toisessa tilanteessa, mutta nyt en voinut irroittaa katsettani hänen silmistään. Hän katsoi minua hetken ja silminnähden kavahti: ”Juuri tuota hymyä mä tarkoitin.”

Hetkeä paria myöhemmin olimme kävelemässä marraskuisessa säässä kohti jotain muuta paikkaa. Hän tuhahti vähän ja sitten katsoi minuun, hymyili ja kysyi: ”Koitatko sä saada mua luottamaan suhun? Olisinko mä sun luottamuksen arvoinen?” Minulta ei herunut vastausta. Hän sen sijaan hymyili hymyä, jolla saadaan ihminen luottamaan toiseen. Kai se lämmitti enemmän kuin viimeiset kello neljän auringonsäteet.

[Ei aihetta]Torstai 17.11.2005 14:11

A daydreamer
No wonder I can't keep it up like before
I'll sleep through it all
A daydreamer
And no wonder I can't keep it up like before
So tired of it all

'S DAMN BEAUTIFUL, I TELL YOUTiistai 15.11.2005 00:19

Well, onpa siisti huone. Tää tarttee älykkäämmän yöpöydän, parit kivat tunnelmavalot ja jonkun hienon julisteen and we're all set. Kiva raivata aina kerran kolmessa-neljässä vuodessa paskat pois.

VäliaikamerkintäMaanantai 14.11.2005 17:35

Damn, tää ei etene ollenkaan niin hyvin kuin mä kuvittelin. Mä syytän mun huonekalujen huonoa laatua ja liian tavaran määrää.

Pitäis kai tästä vaivautua kunnanvaltuuston kokoukseen, courtesy of Paappa. Huohhhh.
A PLAN IS MADE!

Yöllisen ajatusmaratonin ja keskimääräistä paremman geometrisen hahmotuskykyni avulla olen tehnyt täydellisen suunnitelman huoneeni uudelleenjärjestämisestä! Kyllä! Liian pitkään ovat huoneeni asukit kärsineet huonosta feng shuista, tunkkaisuudesta, joka puolelta esiin tunkevista kirjavuorista ja yleisestä huonosta ja epäkäytännöllisestä järjestyksestä. On aika kääntää uusi lehti huoneemme historiassa ja aloittaa "Suuri harppaus", kuten leikkisästi tätä urakkaa kutsun. Tavaroiden järjestäminen ja huonekalujen kantaminen paikasta toiseen voi viedä jopa tunteja, mutta lopussa tulemme seisomaan voitokkaina, entistä viihtyisämmässä huoneessa!

Ja hitto, mä tartten punaisen tunnelmavalon kun toi laavis hajos. Kepeet mullat sille, se oli mun paras joululahja ikinä ja toi satoja tunteja hyvää fiiwistä mun elämääni =)
Sviddu, Dr. Pepper on hyvää O_o En olis uskonu et mä voisin tykätä tästä kammomakeasta "kirsikka"litkusta, mut tää on oikeasti nannaa vaihtelua muihin limuihin.

DR. PEPPER U.S.A, TOISET TYKKÄÄ TOISET EI

ÄhähähähähäKeskiviikko 26.10.2005 13:15

ATK ykkönen roks! Tule katsomaan, kuinka Kaakinen tekee zipin purkamisesta 20 minuutin taistelun winzippiä vastaan! Ja tämän jälkeen saat kuunnella jumalallista viisautta à la "Tässä lukee JPEG-kuva, siitä näemme että kyseessä on kuva" ja "Tässä näemme mm. tiedostonimet!"

Örr.

=)Keskiviikko 26.10.2005 03:02

Vau, mä sain sen valmiikx! ^Xz
fhjtdxtxtdx

Det bor en liten viking i oss alla!

Kan du minna en moment i sitt liv när du kände sig en verkligen nordmänniska?
Att du skulle kunna ta en yxa, bryta några halsar i en hetsig kamp och senare
dricka och äta i en stora fest i Valhalla?

Det är sin liten viking i dig som vill ha någon att göra. Forskare
har just upptäckt att i varje huvud lever en tre centimeter lång liten berserk
nordmann, som ibland gör oss hungriga för segling, äventyr, rövning och våldtagning
och andra vikingsamma aktiviteter.

Så, nästa gång du plötslig får ett begär att ropa i hög ljud "För Odin!" och döda
några folk omkring dig, det är din liten viking som påminnar dig av sin existens.
Det, eller skitzophrenia.

[Ei aihetta]Keskiviikko 26.10.2005 02:45

Voi vittu, tälle mulla onkin käyttöä. Pasteankin mun puolikkaan ruotsinaineen tänne noin ensteks.

Det bor en liten viking i oss alla!

Kan du minna en moment i sitt liv när du kände sig en verkligen nordmänniska?
Att du skulle kunna ta en yxa, bryta några halsar i en hetsig kamp och senare
dricka och äta i en stora fest i Valhalla? Det är sin liten viking i dig som
vill ha någon att göra. Forskare har just upptäckt att i varje huvud lever en
tre centimeter lång liten berserk nordmann, som ibland

Mitä tykkäätte??+? =))))))
- Vanhemmat »