IRC-Galleria

ElDongo

ElDongo

on yhä vähän väsynyt

[Ei aihetta]Keskiviikko 05.03.2008 00:09

Viekää minut
syvien vesien rantaan
jos niihin hukun
en ehkä koskaan uppoa pohjaan
olisin turvassa niiltä, jotka
pinnalta naaraa
pohjalta kurkottaa
olisin rauhassa niiltä jotka
minun tahtovat omistaa
Dynamiittia! Superrikollisia! Salaperäisin motiivein toimiva, kummallisesti kesken kaiken nimeä vaihtava suuryritys! Itsensä ja poliisilaitoksen voimavarat äärirajoille työtehtävissään venyttävä yksinäinen etsivä ottaa vastuulleen räjähtävän rikosmysteerin, jonka selvittäminen vie hänet aina kauas pohjoisten revontulien alle! On aika startata poliisi-Lada ja selvittää vitosluokan ainekirjoitustuntien tuloksena syntynyt

Murhatapaus

(Ja joo, kyllä tätä mieluummin lukee kuin Ilkka Remestä, toim. huom.)

Olin juuri lopettamassa työpäivääni poliisiasemalla. Tänään oli ollut tylsä päivä. Paria kaahailijaa lukuun ottamatta päivä oli ollut täysin mitäänsanomaton. Juuri kun olin poistumassa ovesta, kännykkäni pärähti soimaan. Avasin puhelimeni iloisen Säkkijärven polkan tahtiin ja vastasin:
"Hä?" Ääni puhelimessa vastasi:
"Onko Pertti Silasvuo?" Täällä on ylikomisario Heikki Kuusimäki. Nyt on kuule käynyt niin, että joku tyyppi on murhattu aitoon gangsta-tyyliin Vinollakadulla. Mies ammuttiin ohiajaneesta Bemarista konetuliaseella. Ajattelimme, että sinä olisit juuri oikea mies hommaan." Jatkoin:
"Oukkidoukki. Tulen sinne... vartissa. Nähdään." Lopetin puhelun ja lähdin paikan päälle. Karautin moottorivikaisella poliisi-Ladallani vuosimallia -78 (kaupungin määrärahat ovat todella pienet) 50 metrin matkan poliisiasemalta Vinollekadulle minuutin ennätysaikaan ja aloin heti paikalla etsiä johtolankoja. Murhattu mies oli 47-vuotias Matti Paanavuori, tunnettu räjähdysteknikko ja ydinfyysikko. Hän oli palaamasta töistään, kun ohiajaneesta autosta rätisi sarja juuri häntä kohti. Miettiessäni kompastuin kirjaimellisesti johtolankaan. Seurasin sitä nurkan taakse, ja huomasin, että lanka johti dynypötköön. Takavarikoin moisen oitis povitaskuuni ja lukaisin sytytyslangassa olleen lapun:
"Tämä pommi on valmistettu ymparistöystävällisistä materiaaleista. Voidaan kierrättää. Kaboom-Industries, Utsjoki. HUOM! Räjähtävää! Ei alle kolmevuotiaille" Samassa huomasin, että taskuuni johtava sytytyslanka paloi! Sammutin sen nopealla käsiliikkeellä ja tunkaisin loputkin langasta povariini. Huomasin, että talo, jonka vieressä pommi sijaitsi, oli Pommitieteellinen yliopisto! Se oli sama paikka, jossa Mr. Paanavuori teki tutkimuksiaan! Asioilla täytyi olla jotain tekemistä toistensa kanssa, mutta mitä? Häivyin paikalta ja painuin Mister Paanavuoren perheen luokse.

En viisastunut pätkääkään käynnistäni Paanavuorten luona. Heillä ei ollut mitään tietoa hänen töistään, vihamiehistään ja sen sellaisesta, joten suuntasin kokan kohti Utsjokea.

Location: Käsiinhajoava poliisihelikopteri Inarinjärven yllä 02.04

Purkalla koossa pysyvä helikopterimme havaitsi juuri Boom-Industriesin tehdasrakennukset, Sieppasin kätösiini armeijan ylijäämävarastosta ostetun toisen maailmansodan aikaisen vähän käytetyn laskuvarjon ja hyppäsin. Liideltyäni tukikohdan yllä mielestäni tarpeeksi kauan kiskaisin narusta. Se jäi roikkumaan käteeni. "No, onhan tässä varavarjo", ajattelin ja kiskaisin toisesta narusta. Sekin jäi käteeni. Kirosin. Onnekseni huomasin allani pehmeän näköisen heinäpaalin. Ohjasin itseni sitä kohti ja pian mätkähdinkin vähemmän pehmeään kasaan tiivistettyä karjan rehua.

Nousin aja pyyhin vaatteeni. Huomasin, että seisoin keskellä kymmenpäistä sikalaumaa, joka ilmiselvästi oli kiinnostunut minusta. Hyppäsin aidan yli karkuun, mutta yhä kasvava röhkivä lauma seurasi perässä. Samassa vartijat ilmestyivät paikalle pysäyttämään vauhkoontunutta possulaumaa. Onnistuin vilahtamaan kaaoksen keskellä huippusalaiseen varastoon, josta löysin jotain mielenkiintoista. Sieppasin käteeni purkin, jossa luki "Tiivistettyjä pommientsyymejä. ERITTÄIN RÄJÄHTÄVÄÄ! Käsittele varoen." Ahdin purkin takataskuuni ja aloin silmäillä pahvilootaa, jonka kannessa luki: "Liikelahjoja". Avasin mokoman ja huomasin, että laatikko piti sisällään tuhansien markkojen arvosta Kaboom-logoilla varustettua mainosroinaa! Sosialisoin tavaravuoren Kaboom-reppuuni, johon sieppasin vielä pari-kolme dynypötköä, ihan vain varmuuden vuoksi. Samassa kuulin aseen latauksen takaani. Käännähdin nopeasti ympäri ja tyrmäsin viholliseni itämaisella kierrepotkulla, joka lennätti hänet suoraan päin seinää, paljastaen salaoven. Hujautin sen saranoiltaan toisella itämaisella kierrepotkulla ja hyppäsin sisään.

Huoneessa oli pilkkopimeää. Kävelin hapuillen eteenpäin, kunnes yhtäkkiä valot syttyivät. Edessäni istui mies, joka ilmiselvästi näytti siltä, että hänellä oli jotain valtaa tässä paikassa. Hän alkoi puhua:
"Tervetuloa Kaboom Industriesin ei enää niin salaiseen tukikohtaan! Olenkin odottanut sinua, Mr. Sailasvuo.
"Miten ihmeessä tiedät nimeni?" kysyin.
"Katsopas. Minulla on urkkijoita poliisissa hankkimassa kaikkea yleishyödyllistä tietoa, kuten Marco Bjurströmin ajorikkeiden määrän ja muuta sellaista. Anteeksi se Paanavuoren tapaus, mutta hän oli juuri keksimässä jotain, mikä olisi vaarantanut maailmanvalloitussuunnitelmani."
"Aiot siis valloittaa maailman. Ja mitä näillä sioilla on tekemistä asian kanssa?"
"Katsopas, Olemme keksineet parhaiden tiedemiesteni kanssa, että sian lannasta voi eristää entsyymejä, joista voi rakentaa pommin. Räjähtäessään tämä luonnonmukainen tuhoase paitsi räjähtää hämmästyttävällä voimalla, myös päästää kaasupilven, joka tukehduttaa henkiinjääneet. Mr. Paanavuori oli juuri keksimässä vasta-aineen pommillemme, joten jouduimme tappamaan hänet. Meidän piti myös räjäyttää Pommitieteellinen yliopisto, jossa Paanavuori säilytti tutkimustuloksiaan. Ikävä kyllä sinä ehdit väliin ja lopun tiedätkin."

Olin kuullut tarpeeksi. Kaivoin repustani Kaboom-logolla varustetun kaasunaamarin ja heitin sen naamalleni. Sitten avasin taskussani olleen pommientsyymejä sisältävän purkin ja aloin juosta kuin hullu. Viimeinen havaintoni mystisestä miehestä oli, kun näin hänet repimässä jostain laatikosta kaasunaamaria. Juostuani tarpeeksi kauas otin povarista dynypötkön, sytytin sen Kaboom-sytkärillä, heitin sen menemän ja jatkoin juoksemista. Jättimäinen räjähdys seurasi minua, kun juoksin ulos tehdasrakennusten keskeltä. Ehdin helikopteriin juuri sopivasti näkemään, kun Kaboom Industriesin tehdasalue räjähti taivaan tuuliin ja putosi pieninä palasina Inarinjärveen, aiheuttaen runsaita kalakuolemia. Niinpä päristelimme helikopterillamme auringonlaskuun, miettien, kuka tuo mysteerinen mies oli. Häntä ei koskaan löydetty eikä hänen henkilöllisyyttään pystytty selvittämään.

[Ei aihetta]Tiistai 26.02.2008 18:01

kevätauringon tanssi
pienen virran pinnalla
oja heräilee
(uniltaan)

[Ei aihetta]Tiistai 05.02.2008 23:58

sumu tummenee horisontissa
aivan kuin
jäällä olisi loppu

[Ei aihetta]Tiistai 05.02.2008 01:18

mies ja huuliharppu
talvisella juna-asemalla
ilta muuttuu siniseksi

[Ei aihetta]Torstai 31.01.2008 06:07

lumi sataa vaakasuoraan
katulampun yö
menee huojuessa

[Ei aihetta]Keskiviikko 31.05.2006 13:41

TAKING TIGER MOUNTAIN BY STRATEGY

Hitto, vähän myöhäistä nyt.Sunnuntai 21.05.2006 00:06

Katsotaan Euroviisuja. Otetaan sääntöjen mukainen määrä kulauksia aina, kun Euroviisuissa tapahtuu sääntöjen mukainen kulaustapaus. Kulausaine on jokaisen vapaasti valittavissa. Sääntöjen laadintatyöryhmä suosittelee alkoholipitoisia nesteitä.

Tapaus – Kulausten lukumäärä

- Viittaus Suomeen yleisössä – 2
- Viittaus Suomeen lavalla/ohjelmassa – 4
- Lavalla yli 50% miehiä – 1 (naiset ottavat)
- Lavalla yli 50% naisia – 1 (miehet ottavat)
- Juontaja sekoilee sanoissaan – 2
- Juontaja sekoilee sanoissaan pahasti – 4
- Tekniikka pettää (valot, ääni) – 2-4
- Ranska ei laula ranskaksi – 3
- Esiintymisasu näyttää astronautin puvulta (folio) – 3
- Suomi voittaa Euroviisut – kossupullo (huikalla)
- Kertosäkeessä pliisu sana (rakkaus, elämä, rauha, tunne) – 2
- Artisti kompastuu lavalle noustessaan – 3
- Laulussa sana rakkaus – 1
- Vaatteita lisätään tai vähennetään esityksen aikana – 2
- Esiintyjällä törkeä kravatti – 2
- Ruotsin kappale kuulostaa Abbalta – 1
- Laulaja tarttuu mikrofoniin – 2
- Juontajat flirttailevat keskenään – 2
- Törkeä suomennus (esim. ”koske liekkiini”) – 1
- Miesesiintyjä on meikattu – 1
- Kertosäe on siansaksaa (esim. riminimineinei) – 1
- Puolihullu TAI moldovalainen mummo rummuttaa – 5
- Juontajat kommentoivat kaksimielisesti – 2
- Juontajien pokka ei pidä – 1

- Kypros/Kreikka antaa toisilleen täydet pisteet – 1
- Kypros/Kreikka ei anna toisilleen täysiä pisteitä – 5
- Täydet pisteet yllättävälle maalle – 2
- Ruotsi ei saa pisteitä – 1

Teh JuomapeliSunnuntai 12.03.2006 22:50

Suomensin tän ja muunsin vähän sääntöjä.

Tarvitaan korttipakka vailla jokereita. Kortit levitetään selkäpuoli ylöspäin pöydälle ja sitten jokainen nostaa vuorollaan kortin.

K - Ekasta nostetusta kuninkaasta yksi shotti, tokasta 2, kolmannesta 3, neljännestä 4
Q - Aihepiiri: valitse aihepiiri, josta jokaisen on keksittävä jokin sana. Esmes automerkit, vihannekset, jotain.
J - Edellinen henkilö juo.
10: Sääntö: keksi sääntö, jonka rikkomisesta joutuu juomaan rangaistukseksi. Kiellä kiroilu, kiellä toisten nimien mainitseminen, mitä vaan.
9 - Tarina: ensimmäinen aloittaa tarinan, ja muiden on jatkettava sitä. / Riimi: Yksi aloittaa sanomalla jotain ja muiden täytyy rimmata sen kanssa. Päättäkää tästä sit biletilanteessa niin ei tartte itkeä.
8 - Kaveri: valitse henkilö, joka joutuu juomaan kanssasi aina, kun sinä juot.
7 - Taivas: viimeisenä ylöspäin osoittava joutuu juomaan.
6 - Mulkut: miehet juo.
5 - Kaikki juo!
4 - Horot: naiset juo.
3 - Sinä juot.
2 - Valitse vapaasti henkilö, joka juo.
A - Vesiputous: kaikki nousevat seisomaan, ja kortin nostanut aloittaa juomisen. Samalla jokainen liittyy mukaan. Lopettaminen on sallittua vasta, kun oikeanpuoleinen vierustoverisi lopettaa.

[Ei aihetta]Keskiviikko 22.02.2006 00:36

"Vastaan seuraaviin kysymyksiin laulujen sanoilla/nimillä. Vastattuani haastan myös muutaman ystäväni mukaan. Tässä on niin paljon mietittävää että voin hyvin laittaa vahingon kiertämään. Listaan haastamani ihmiset omien vastausteni perään. "

1. Sukupuoli?
2. Mikä on suurin unelmasi?
3. Mitä inhoat?
4. Millanen fiilis sinulla on nyt?
5. Miten elämäsi sujuu ylipäätään?
6. Mistä asioista pidät?
7. Minne haluaisit matkustaa?
8. Mitä haluaisit sanoa ihastuksellesi/poika-/tyttöystävällesi?

1. Karkkiautomaatti - Maailman komein poika
2. Karkkiautomaatti - Nyt lähtee rock'n'roll
3. Karkkiautomaatti - En kai koskaan löydä sitä oikeaa
4. Karkkiautomaatti - Voi kuinka on tää maailmain
5. Karkkiautomaatti - Minne vaan
6. Karkkiautomaatti - Viikonloppu kahdestaan
7. Karkkiautomaatti - Seikkailuun
8. Karkkiautomaatti - Ja mua harmitti niin (joo joo)