IRC-Galleria

FunkyBack

FunkyBack

Luxury is everywhere, charm is not

Blogimerkintä

« Uudempi -

VIISUKARSINNAN VOITTAJA ON...!Torstai 11.12.2008 19:50


Tadaa, taas on arvovaltainen ja kriittinen raati (eli minä :D) ruotinut tämänvuotiset Suomen ehdokkaat Moskovan viisukarkeloihin. Tulokset ja selitykset moisille pistemäärille näkyvät alla käännetyssä järjestyksessä... saa tietty olla eri mieltä mut ei kandee mulle alkaa herjaa! :P

0 pistettä goes to:
Jari Sillanpää-Kirkas kipinä

KUIKKA! Nyt osu ja uppos ja valitettavan syvälle. Onhan se tietty hyvä ettei yritä toista kertaa viisuihin samalla kaavalla kuin se tango, mutta miksi tällainen joululaulu?! Viisut on sentään keväällä kun kaikkien hormonit jo hyrrää ja Jari vetelee kirkkoveisua varmaankin tonttulakki päässä. Juu ei.

puolikas piste goes to:
Tapani Kansa-Rakkautta on, rauhaa ei

En ole erityisemmin perehtynyt Tapani Kansan tuotantoon mutta luulisin että tässäkin on vähän yritetty väsätä nimenomaan viisuihin sopivaa biisiä. Sen verran sillisalaatilta kipale ensikuulemalta kuulostaa. Lauletaan iltarukouksista etno- ja rock-vaikutteilla ja sitten on vähän iskelmää... ja kunnon kuorolaulua. Mahtipontista, tämä kappale voisi toimia mikäli sen esittäisi maailmankuulu tenori eikä Tapani Kansa.

1 piste goes to:
Vink-The greatest plan

Teinirokillakin on yritetty jo viisuissa ja turhaan. Ei sikäli että teinirokissa olisi mitään väärää, mutta meitsi ei ainakaan osaa yhdistää sitä sujuvalla tavalla euroviisuihin. Tämäkin menee vähän siihen "ei mitään sanottavaa"-osioon, biisissä kun sinällään ei ole yhtään mitään vikoja, mutta ei erityisemmin mitään, mikä nostaisi sitä muiden joukosta esiinkään. Kunnon lavashown tästä luulisi saavan.

2 pojoa goeees to:
Riikka-Meren

Aina se yksi joikulaulu pitää näihin karsintoihin saada, ellei sitten jopa kahta. Joikulauluna Riikan esitys ei ole itse asiassa mikään erityisen väsyttävä kokemus, tosin en muista onko viisuissa kertaakaan tällaisella pärjätty, ja epäilen ettei tänäkään vuonna näin käy. Pointsit kuitenkin siitä että jaksoin kuunnella kappaleen kerran kunnolla loppuun asti, sain jopa kiinni tunnelmasta.

3 pistettä goes to:
Tiara-Manala

Alku kuulosti kovin heviltä, mutta heti lauluosuuden alkaessa tuli väistämättä mieleen se Gimmelistä lähtenyt Jonna. Eli r'n'b-Jonna goes rock. Ei oikein toimi. Mitään erityisen negatiivista sanottavaa tästä ei ole, mutta kun ei ole oikein mitään positiivistakaan niin annetaan olla.

4 pistettä goes to:
Remu-Planeetta

Riemukasta :D Remu on Suomen uusi Frederik! En suoraan sanottuna olisi uskonut kuulevani Remulta tällaista tavaraa, ehkä mies on vetänyt vaikutteita myös vähän Hiillosteen Tealta, jonka pystyn kuvittelemaan hyppelehtimään vähintään Remun taustaköörissä. Ikipäivänä en kehtaisi lähettää tätä edustamaan Suomea edes Eurovision lastenlaulukilpailuun, mutta iloiseksi tästä tuli, ainakin kolmeksi minuutiksi.

5 pistettä luovutan:
Sani- Doctor, Doctor

Nyt on yritetty ruotsalaistaa Sani oikein kunnolla. Tosin onhan Maki Kolehmainen aikaisemmin onnistunut tekemään ei-suomalaisen-kuuloista diskopoppailua. Tässä on vialla vain se, että ruotsalaiset tekevät tämän sata kertaa paremmin. Sanat on tyhmät ja sataan kertaan kulutetut ja miksi mun korvaan Sanin englannin lausuminen kuulostaa vähän kotikutoiselta? Nyt on omaperäisyys päässyt supertuottajalta hukkateille...

ja 6 pistettä goes to:
Janita-Martian

Janitan biisin kohdan epäilen vähän samaa ongelmaa kuin esim. Signmarkin biisin kanssa, suuri yleisö ei ole ehkä valmis tällaiselle. Biisi on hieno mutta aivan liian vaikea ymmärrettäväksi ilman jatkuvaa toistoa. Se ei usein ole hyvä asia euroviisukisoissa. Kaikki pointsit tästä itse artistille, joka omaa tämänvuotisista kilpailijoista melko varmasti persoonallisimman soundin. Ei ole Amerikan vuodet menneet hukkaan tytöllä.

7 pistettä goes to:
Passionworks-I surrender

Passionworks on ilmeisesti tämänvuotisen Suomen karsinnan voittaja. Kun hevillähän ei hevitä ja blaa. Jos Teräsbetoni pystyi voittamaan hevikansan äänet puolelleen mitäänsanomattamalla lallatuksellaan niin miksei sitten tämä taidolla tehty hevisiivu, josta löytyy suorastaan melodiakin. Naislaulajan ja mieslaulajan kemiat kohtaa hyvin biisissä, joka pitää otteessaan alusta loppuun. Suoranaisesti voin sanoa, etten tänä vuonna häpeäisi vaikka meitä edustettaisiinkin hevillä, mutta luulen että kansainvälisillä areenoilla metallimusiikin aika on jo ohi.

8 pistettä goooees to:
Kwan-10 000 light years

Kwan on kaiketi saanut vaikutteita Marikon soolodiskoilusta, koska mikään erityisen tekotaiteellinen Kwanin kipale tää ei oo. Euroviisuhengessä on haettu tarttuvuutta lalalaa-hokemalla, ja se suoraan sanottuna onkin biisin paras osa. Hyvin tuotettu, nykyaikainen popkipale, joka ei kuitenkaan ole mitenkään erityisen massasta erottuva. Ellei massa ole sitten tänä vuonna Dima-kopioita taitoluistelijoineen...

jännittääkö jo?...

10 pojoa goes tooooo:
Waldo's People-Lose Control

Peruswaldo. Mikä ei ole ollenkaan huono asia, bändi kuulostaa nimittäin nykyään paremmalta kuin koskaan aikaisemmin. Tarkkaan kuunneltuani löysin jopa sanoituksista pienen järjen hivenen. Perusbaaribiisi, jota viisudiggarit vetäis varmasti täysillä eli täböllä diskovalojen välskeessä. Voisi tämä upota suurempaankin yleisöön, sillä tämä ehdokas tekee mielestäni hommat paremmin kuin esimerkiksi viimevuotinen Euroband. Jeejee!


and finally our 12 points GO TO:
Signmark feat. Osmo Ikonen- Speakerbox

Ai että miten nerokasta. Häkellyttävää. Tykkäsin oikeastaan kaikesta, räppi oli uskottavaa, sanoitukset hienoja, kertsi oli tarpeeksi tarttuva ja biisi ihanan kansainvälisen kuuloinen. Suomalaiseksi en uskoisi kyllä sitten millään. Mutta, aina tulee se BUT-kohta, ja tämän kohdalla se on, että en usko tämän vetoavan tarpeeksi laajaan yleisöön Suomessa saati Euroopassa saadakseen menestystä. Mutta hyvä meininki :)



Kuittaan täältä viisuvalvomosta xD

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.