IRC-Galleria

Gnizhak

Gnizhak

kärsähärveli rules

SaunaTorstai 23.10.2008 14:00

Pääsin eilen katsomaan Sauna-elokuvaa ennakkonäytökseen jossa tekijäkaarti oli läsnä. Elokuvan ohjaajan A-J Annilan alkupuheessa kerrottiin jo ettei elokuvassa näy tissejä. Tämä on suomalaiselle elokuvalle melkoinen meriitti, ja samalla varmistui ettei Markus Selinillä ole mitään tekemistä elokuvan kanssa.

Olin muutaman arvostelun elokuvasta lukenut, osa vertasi Tarkovskyyn.. City lehden Harri Närhi taas vertasi Blair Witch Projectiin... elokuvaan jossa ei ollut juonta. Harri Närhen mukaan elokuva ei voi olla kauhua jos se ei sijoitu nykypäivään. En nyt ihan käsittänyt ajatuksen kulkua. Tarkoittaako arvostelija, että kauhuelokuva on kertakäyttömateriaalia, joka ei toimi enää parin vuoden päästä. Arvostelun voit lukea tästä: http://www.city.fi/lehti/arvostelut/elokuvat/view.php?id=706 . En viitsi arvosteluun enempää puuttua spoilaamatta itse elokuvaa, mutta en jaa närhen näkemystä varsinkaan tuon tekstin perusteella.

Sauna on kauhuelokuva, muttei suoranaisesti sen bulkkimerkityksessä. Huomasin kuitenkin varsinkin elokuvan loppupuolella puristavani penkkiä rystyset valkoisina. Ville Virtasen roolisuoritus on esimerkillinen ja osoitus siitä, että Suomestakin löytyy tasokkaita näyttelijöitä. Myös Viktor Klimenko sulautuu rooliinsa, eikä ole tunnistettavissa näyttelijänä. Sen sijaan Tommi Erosen roolityö jo Jadesoturissa häiritsi totaalisella ilmeettömyydellään. Tommi Erosen näyttelystä on mahdoton seurata minkäännäköisiä tunnetiloja tai tilanteita. Saunassa se välillä häiritsi, välillä se sopi täydellisesti.

Myös puvustuksesta haluan hehkuttaa Ville Virtasen roolihahmolle luotua asukokonaisuutta. Elokuvan jälkeen siitä tuli mieleen Chaos Engine-pelin pappihahmo. Ehkä vähän yliammuttu vertaus, mutta samaa henkeä.

Kotimaisen elokuvatuotannon saralla kuitenkin se on harppaus eteenpäin, sivuaskel suuntaan jota on kaivattu. Väreineen, scoreineen ja näyttelijäsuorituksineen on poistuttu Tampereelta kohti tyylikästä.


Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.