IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

Blogimerkintä

« Uudempi -

Elä omaa elämääSunnuntai 17.10.2021 20:42

Olen nyt tajunnut, että lukemiseni on jo monta vuotta keskittynyt muiden tulkintoihin. Olivatpa kyseessä sitten tapahtumat taikka ihmiset, olen onnistunut välttämään alkuperäislähteiden lukemisen. Esimerkiksi kun kiinnostuin Debordin filosofiasta, en lukenut hänen kirjojaan, vaan luin muiden selityksiä hänen teksteistään. Tämä auttoi saamaan tarttumapintaa Dn muuten todella vaikeaselkoiseen kirjoitustyyliin, mutta hinta linee ollut liian kova.

Enkö nimittäin annakin muille vallan luoda minun henkilökohtaiset mielipiteeni? Esimerkiksi historiasta lukiessa pitäisi olla paljon enemmän alkuperäislähteitä kuin tutkijoiden (tai herra paratkoon toimittajien) mielipiteitä. Ne ovat toki tutkittuja ja pohjautuvat johonkin faktatietoon, mutta loppupeleissä jokaista ihmistä ohjaa heidän ideologiansa.

JOS historiassa on jokin lopullinen totuus, niin sen selvittämiseksi tarvitaan myös alkuperäislähteiden tutkimista. Asian laita on sama myös kaunokirjallisuudessa, filosofiassa sekä teologiassa. Muutenkin on ainoastaan hyvästä elää omaa elämää tehden omat johtopäätökset ja niiden pohjalta päätökset. Muiden mielipiteillä on toki roolinsa, mutta itsenäinen ihminen tarvitsee itsenäistä ajattelua ollakseen oikeasti yksilö.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.