IRC-Galleria

Helmari

Helmari

Tyhmyydestä sakotetaan...

Blogimerkintä

« Uudempi -

HernariaTorstai 24.08.2017 22:57

Hernekeiton väkertäminen kolmessa päivässä Hennan tyyliin.

1. päivä - Osta pussi kuivattuja herneitä ja paketti jauhelihaa. Muistuta vielä itseäsi että laitat herneet yöksi likoamaan.

2. päivä - Huomaa herättyäsi ettet ollut muistanut liottaa herneitä. Aamuvuoro töissä, joten päätät laittaa herneet illalla likoamaan. Tule kotiin töistä ja syö eilistä makaronilaatikkoa. Unohda herneet.

3. päivä - Kurkkaa aamulla jääkaappiin ja ihmettele miksi siellä on 700g jauhelihaa tämän päivän päiväyksellä. MUISTA NE PERKULEEN HERNEET. Nakkaa herneet likoamaan ihmetellen hieman niiden määrää. Iltakuudelta kurkkaa keittiöön todetaksesi herneiden turvonneen sopiviksi. Huomaa kattilan kutistuneen tai herneiden määrän oleellisesti lisääntyneen. Ihmettele tapahtumaa tovi ja kaiva herneiden pussi roskiksesta. Sano pari rumaa sanaa huomatessasi ettet suinkaan ollut kipannut likoamaan puolta kiloa, vaan ihan kokonaisen kilon herneitä aamulla. Huuhdo herneet siivilän avulla altaassa ja kuule kuinka jokunen herne putoaa tiskialtaaseen. Unohda ne ja ala sumplimaan kuinka saisit tuplamäärän hernekeittoa keitettyä. Kaiva toinen kattila kaapista ja päätä keittää kaksi erillistä kattilallista hernaria. Havaitse tässä vaiheessa jauhelihan riittämätön määrä. Paista jauheliha pannulla ja jaa se arviolta kolmeen osaan. Kaksi osaa ensimmäiseen kattilalliseen ja yksi osa toiseen. Jälkimmäinen kattilallinen näyttää kurjalta. Lisää keittoon porkkanaa koska se on melkein sama asia kuin jauheliha. Anna keittojen kiehua hiljalleen pari tuntia. Katso vaikka telkkaria sen aikaa.

Palaa keittiöön ja ala siivoamaan paikkoja. Muistat että osa herneistä putosi tiskialtaaseen. Kurkkaa reunan yli ja näe kuinka ne riivatun herneet tuijottavat sua nauraen.

Luojan kiitos musta ei tullut kokkia. 🤔

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.