IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

[Ei aihetta]Tiistai 27.03.2007 00:23

Muppe on iha hölmö. Hullu. Hupsu.

Jos joku sanoo, ettei poni paina ohjalle tai pullaa, nii tervetuloa ajamaan tota hurjimusta. Se oli ihan sekasin, ei mitää vaikutusta vaikka kiskoin täysin voimin selältee sieltä ohjista... :D Puppe oli muutenkii iha hassu <3

Rollen kärryt on nyt ihan superhienot.

Lore on iha pässi.

[Ei aihetta]Lauantai 24.03.2007 22:46

olin tänää sit 12h salmisella... :D oli kisat ja pesin loren ja kävelytin sitä ja sillee. Väsy.

Oli hieman hieno polle yksi :)

[Ei aihetta]Torstai 22.03.2007 23:18

Lorella oli eilen synttärit :>

Muppe oli tänää hyvää, vaikka oli vasta 12... Mutta meni juoksu ihan ketuiks.

Lore sai tänään satulan ja näyttää sopivalta. :P

autiotalokyylä.Tiistai 20.03.2007 18:07

[Ei aihetta]Sunnuntai 18.03.2007 17:00

"viimeeks kun mä näin ne, nii ne oli paljon pienempii... pari ekaa konttas ja loput juos perässä" :DDDDDD

eilen juhlissa :'DDDDDDSunnuntai 18.03.2007 16:55

"Pakko mennä vessaan!" *kävelee vessan ovelle* "Onks tää lukossa..?" *kävelee pois* "vähä mä oon tyhmä". Ja huom! ovi EI ollut lukossa :'DDDD

"Moih"

"Missä Joel on?" "Tuolla <-" "okeih" *kävelee just vastakkaiseen suuntaan*

"Saanko liittyä seuraan?" "Joo, senkun..." *on juuri istumassa tuolille* "ai se ei ookkaa täällä" *kävelee pois*... okeih?

*Kävelee ovelle ja kääntyy ja lähtee pois*

"Mä haluun niitä toisen lasia pipareita" :DDDD

"Toi on se H****nen" "aijjaa....AI SIIS SE H****NEN?!?!?!?!" xDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Hej Jenni, me ollaa påp :DDDD

sivistän itteäni.Torstai 15.03.2007 20:34

Kuuntelen klassista musiikkia... :D Tchaikovskya ja kaikkea muuta kivaa. Ja mietin samalla mielessäni, kuinka niihin sais hienoja GP-tason Küreja :'DDDDD

[Ei aihetta]Tiistai 13.03.2007 22:38

Katsele kuva-albumiani ja valitse sieltä yksi parhain/hauskin/kaunein kuva joka on
mielestäsi ylitse muiden tai vaan paras. Siis vain yksi kuva ja linkitä se päiväkirjaani.

Sen jälkeen lisää tämä omaan päiväkirjaasi ja katso, mistä kuvasta muut pitävät eniten.

[Ei aihetta]Tiistai 13.03.2007 00:12

täytin jopa vihdoin hakupaperit... :D

[Ei aihetta]Tiistai 13.03.2007 00:04

Kirjotin romaanin nuoren ponin treenaamisesta. Jee!

"Itse olen sitä mieltä, että nuoren kanssa pitää tehdä töitä. Jo kaikki käsittely. Sen verran mitä olen ollut sekä ratsujen, että ravureiden kanssa tekemisissä, olen huomannut, että asiat, mitkä ovat ravureille täysin "itsestään selviä" voivat olla ratsuille aivan kammottavia. Ravihevosia yleensä käsitellään enemmän jo aivan nuoresta, ja 1-2 vuotiaana lähdetään liikenteeseen, kuljetellaan, nähdään autoja ja maailmaa, pestään, ollaan ketjuissa käytävällä jne. Ratsujen kohdalla tilanne on usein se, että kyllä varsoja käsitellään, mutta pitkälti harjaukseen yms. peruskäsittelyyn se jää. 2-3 vuotiaana aletaan juoksuttaamaan 3-5 vuotiaana ratsastamaan. Sitten kun pitäisi jonnekin "maailmalle" lähteä, hevonen aivan ihmeissään. En tahdo nyt sanoa, että kaikki olisi näin, mutta... Ja asiat voi myös opettaa vanhempana, mutta olen itse huomannut ponien kanssa, että nuorelle ne on helpompi opettaa. Missä 2v. poni oppi muutamissa kerroissa esim. käynti-ravi siirtymät äänikäskystä, meni siihen 12v. ponilla monta kuukautta.

Nuorena voit vielä vaikuttaa ponin kehittymiseen, joko hyvällä tai huonolla tavalla. Nuorella kehittyy mm. keuhkorakkulat vielä, samoin esim. luusto. Nuori tarvii liikuntaa. Mutta missä menee se raja, jolloin rasitus vain haittaa kehitystä? Siihen ei varmana ole mitään aukotonta ratkaisua. Täytyy aina muistaa, että KAIKKI ponit ovat yksilöitä. Missä toinen on 2 vuotiaina valmiita kärryjen eteen, voi toinen vielä 4 vuotiaana olla täysin kehitys keskeneräisenä "ei-valmis" ajoon.

Mitä olen viime aikoina enemmän perehtynyt nuoren hevosen liikutukseen(kylläkin enimmäkseen ratsujen, mutta samat asiathan pääpiirteittään pätee), on painotettu poikkeuksetta yhtä asiaa, eteenpäinpyrkimystä. Tämä on mielestäni ehdottoman tärkeää etenkin poneilla, jotka on usein vähän "juntteja". Eteenpäin on liikuttava, itse ilman koko ajan käskemistä. Samoin käskyihin on reakoitava, heti, ei viikon päästä. Eikä mielestäni raviponi saa olla sellainen, ettei sitä saa liikkumaan eteenpäin ollenkaan ilman että piiskalla hakkaa. Tässä nuoren kanssa on syytä pitää huolta, että poni ei leipäänny hommiin, ettei treeni käy liian raskaaksi. Siinä kohtaa, kun ennen niin innokas poni alkaakin vain jumittamaan lenkeillä, kannattaa ehkä miettiä, onko treenissä jotain muutettavaa. Tietenkään en sano, että jos poni alkaa vaan lusmuilemaan, ettei sitä saisi käskeä eteenpäin. ;) Nuorelle on tärkeää monipuolinen ja mielekäs liikunta. Raviponiakin voi liikuttaa muuten kuin ajamalla sen 5xvk. Välillä voi ihan vain talutella narusta, voi pitää toisen ponin perässä lenkeillä, juoksuttaa, irtohyppyyttää tai vaikka mennä metsään hyppimään puunrunkojen yli. Itse olemme esim. ottaneet reippaampia ravipätkiä niin, että varsa on toisen ponin perässä. Silloin se oppii juoksemaan toisen kanssa, mutta ei vielä aluksi joudu liian raskaalle, kun ei tarvi vetää perässään kärryjä ja paria likkaa... ;) Tarvii vain liikuttaa sitä isoa mahaansa. :D Tärkeää, että poni nauttii. Varsat, samoin kuin lapset eivät ole kovin pitkäpinnaisia, ne eivät jaksa yleensä pitkän aikaa motivoitua samasta asiasta. Siksi myös harjoitusten kesto voi olla selkeästi lyhyempi kuin vanhemmilla. Itse en esim. lähtisi nuorella ajamaan mtn tunnin hölkkälenkkiä, vaikka sitä matkaa ei tulisikaan nyt niin kovin montaa kilometriä.

Samoin tauot nuorelle ovat tärkeämpiä kuin vanhalle. Varsalle voi olla hyväksi kovemman treenin jälkeen pitää vaikka parin viikon tauko, kokonaan ilman liikuntaa. Silloin ponilla jää aikaa vähän "miettiä" ja "sulatella" uusia asioita, palautua ja levätä. Ja kehittyä. Joskus voi ponille tulla "kasvupyrähdys", silloin voi olla hyvä pitää taukoa ja antaa ponin kasvaa rauhassa.

Tärkeintä on kuitenkin mennä täysin ponin ehdoilla, yrittää lukea ponia oikein. Tietty KAIKKI tekevät mokia ja virhearvioita. Toivottavasti niistä oppii. Ja itse olen kyllä sillä kannalla, että nuorena on hyvä aloittaa, kohtuudella.

Johan tuli pitkä teksti. Toivottavasti pointtini selvisi eikä kukaan kovin suuria herneitä tästä vedä nenään... Onnea kaikille nuorien ponien kanssa ja toivottavasti nähdään mahdollisimaan monta hyvää raviponia radoilla vielä! :)"

Koko keskustelun löytää ht.netin ponipuolelta ;)