IRC-Galleria

Honkanen

Honkanen

Miikka Honkanen

Blogimerkintä

« Uudempi -

Horkan PenitenteTiistai 28.10.2008 20:43

Hyvää iltaa, neiti Jones! Täältä saapuu illan viihdyttäjänne. Viime kerrasta onkin ollut jo kauan. Viisi vuotta? Kylläpäs aika kulkee nopeasti.

Taitaa olla teen aika, eikös? Mennään, tule mukanani. Ohjaan sinut mitä ihmeellisimpiin asioihin. Suurenmoiset taivaanrannat ja merien aaltoilevat peilikuvat ovat pian näkyvissä. Kohta saat lentää! Vien sinut turvaan, pois tästä maailmasta! Kohti uutta etelää...

Astu sisään junaan, matkaamme pian pois. Ja näin, juna lähtee matkaan pitkin vanhoja ruosteisia raiteita. Maistatko jo veren suussasi? Se kertoo siitä, että olet hengissä ja pysyt niin vielä pitkän aikaa. Oletko valmis? Saanen muistuttaa, että tämä on vielä tyyntä myrskyn edellä... Tämä on vain kiirastuli johtamassa sinut kohti helvettiä. Käytä aikasi hyvin, sillä se määrää sinun viimeisen sijasi. Ja muista, tämä voi olla viimeinen nautintosi ikinä.

Taivas siintää purppuraisessa meritaivaassa tuulen soidessa kauniisti. Kaikki on rauhallista ja rentoutuminen on osa elämää. Tiedän, tämä on liian täydellistä ollakseen totta. Tämähän ei ole totta, kuten sinä määrittelisit. Tämä on vain harhaa. Et taida muistaa yhtään sitä onnettomuutta? Arvelinkin... Sinä olet koomassa neiti Jones! Koomassa! Sinä nukut levotonta unta, josta et ehkä koskaan herää! Käytä aikasi oikein, sillä nämä voivat olla viimeiset hetkesi.

Etkö saa selkoa? Viisi vuotta sitten olit samassa tilanteessa. Silloin teit erään lupauksen. Etkö muista? Pitäisiköhän minun muistuttaa sinua... Ei vielä. Saat itse muistella hetken. Näetkö tuon puun tuolla? Tuon yksinäisen puun. Siellä lupasit minulle jotain enkä ikinä unohda lupaustasi. Ja MINÄ varmistan, että pidätkin lupauksesi.

Entäs tuo risti tuolla kummulla. Mitä se tuokaan mieleesi? Kuoleman kenties? Kristuksen? Miksi? Miksi liität vapahtajasi kuolemaan? Totisesti, elät vain kuollaksesi pois. Tiedätkös, että olisit voinut käyttää aikaasi tekemällä jotain, ettei maailmassa olisi niin paljon kuolemaa. Mutta silti olet käyttänyt sitä murehtimalla sitä, millaisena SINUT nähdään. Miksi kaikki liittyy aina SINUUN? Eikö tässä maailmassa ole mitään muuta kuin SINÄ? Totisesti, sinä et vieläkään tajua, miksi olet täällä.

Ohjeita elämässä olet aina antanut muille, mutta oletko seurannut yhtään niistä itse? Poikkeuksia lukuun ottamatta olet kaukana siitä pyhästä henkilöstä, jona sinua pidetään. Sinä et ole yhtään mitään. Tiesitkö, että sinä olet vähempiarvoinen kuin taivaan lintu? En kyllä edes arvioisi sinua kärpästäkään arvokkaammaksi. Kärpäsestä sentään on hyötyä. Kärpänen on ruokaa. Sinuahan ei nyt pirukaan söisi. Ehkä hieman pureskelisi muttei silti saisi noin hapanta lihaa syötyä. Sinäkö malliyksilö lajistasi? Salli minun nauraa...

Aikasi on jo ohi. Oletko oppinut mitään? Heh, niin arvelinkin. Saat valita, edessäsi on kaksi ovea. Kaksi samannäköistä ovea, toinen on väärä tie, toinen oikea. Toinen on rikkauden ja onnen tie, toinen köyhyyden ja kärsimyksen. Kumman valitset? Matkasi jatkukoon ilman minua, olet tehnyt päätöksesi. Nyt SINÄ jatkat matkaasi yksin ja saat nähdä tiesi kulun. Saat nähdä, teitkö oikean ratkaisun. Usko pois, kyllä sinä vielä näet...


Tämän novellin kirjoitin joskus vuosituhannen alussa lukioaikoina. Ajattelin laittaa ihan huvikseni sen tänne luettavaksi.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.