IRC-Galleria

Isithtrade

Isithtrade

under everything just another human being

Pikareissu Par(at)iisiin!Tiistai 29.07.2008 14:19

Ajettiin bussilla illasta aamuun Berliiniistä Pariisiin, läpi Hollannin ja Belgian. Puoliltaöin pysähdyttiin Hannoverissa ja aamuyöllä tihrustettiin Brysseliä väsynein silmin huuruisten ikkunoitten läpi (meneepä runolliseks).
Hostelli oli kuin hotelli ja seuralainen oli parhaimmasta päästä. Säät oli ok, mutta vähän viileämpää olisi saanut olla.. Lämpötilat keikkuivat pääsääntöisesti yli kolmenkymmenen asteen. Hostelli sijaitsi melko kivalla paikalla melkein keskustassa, eikä päivälippu metroonkaan maksanut paljon - Pariisin julkinen liikenne toimii lähes paremmin kuin Berliinissä. Ja jalat toimivat myös, ja ovat nyt rakoilla :)
Matkabudjetti oli pieni, joten toivottomina romantikkoina maksoimme mukisematta sisäänpääsymaksut must-see -nähtävyyksiin ja söimme lähinnä kylmiä baguetteja (hoo hoo hoo!) ja tonnikalaa. Ensimmäisen päivän "kebab"-syöntireissun jälkeen jäi pysyvä kammo Pariisin kebabiin.
Riemukaari, Notre Dame, Sacré Coeur, Louvre, Seine, Latin Quarter, Hôtel d'e Ville, Eiffel-torni.. Kaikki Pariisiin hienoimmat nähtävyydet tuli kierretttyä hyvillä mielin. Louvreen emme viitsineet sisälle, koska olimme Pariisissa kokonaisuudessaan vain kaksi yötä ja lähes kolme päivää. Jokiajelulle emme ehtineet, ja Riemukaareen ja Notre Dameen emme viitsineet laiskoina kiivetä ylös kipeine jalkoinemme.
Ja 24.7 keskiviikkona, kun meillä tuli 4kk seurustelua täyteen, minusta tehtiin illalla Eiffel-tornin huipulla maailman onnellisin tyttö :) Miehen mukana tulee toki koko latinalaisamerikkalaisen kulttuurin tapoineen ja kielineen, mutta mitäpä tuo haittaa. Meksiko on täynnä kiinnostavia juttuja, uuteen kulttuuriin tutustuminen avaa kummasti silmiä, eikä espanjakaan nyt niin kovin vaikeaa ole. Eri maissa asuminen ja ensimmäiset vuodet tulevat olemaan pirun vaikeita.. mutta se mikä ei tapa, vahvistaa! Ja Giovannissa tuntuu olevan aimo annos myös suomalaista sisua :D o.0
Että sellaista. Lauantain vietimme ylhäällä vuorella (?) Sacré Coueurin kauniissa ympäristössä ja kapeilla ihanilla pikkukujilla, joilla tuhlasimme viimeiset rahamme. Sitten raahauduimme hostellin kautta bussiasemalle ja köröttelimme kaksikerros-bussilla (tokassa kerroksessa ihan edessä!!!) samaa reittiä takaisin Berliiniin. Oma koti kullan kallis, ja oma kulta myös. Näillä mennään etiäppäin, adios ja bonjour.
Kohta tavataan taas, ihmiset!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.