IRC-Galleria

Tricampeones !Lauantai 30.05.2009 08:26

Siitä on nyt melkein vuosi, kun olen viimeeksi tänne päiväkirjaani kirjoittanut. Silloin Barcelona täydellisesti eri tilanteessa. Joukkue oli vain muisto parin edelliskauden "dynastia"-joukkueesta, joka voitti liigan kahdesti putkeen ja kerran UCL:n. Ronaldinho oli lähtenyt nolosti, kuin takaovesta kaikkien ivaamana ja haukkumana, läskinä juhlijana, joka ei loppujen lopuksi sitten välittänytkään Barcelonasta ja sen kannattajista tarpeeksi. Ihmiset olivat kyllästyneitä seuran presidenttiin, Juan Laportaan. Joukkue oli väsynyt, raihnainen, jo suurimman nälkänsä tyydyttänyt eikä siinä ollut tarpeeksi energiaa.

Juan Laporta teki sitten kesällä 2008 yhden elämänsä suurimmista riskinotoista, todellista uhkapeliä olleen siirron, jonka voimme nyt sanoa olleen täydellinen siirto, shakki - ja matti.

Pep Guardiola oli Barcelonan ruoriin siirtyessään valmentajana kokematon, mitä nyt seuran reservijoukkueita oli päässyt hetken luotsaamaan. Mutta Laporta tiesi, että ennen kaikkea Guardiola oli katalaani. Mies, jonka rinnassa roihuaa Barca-sydän. Kaveri, joka pystyisi palauttamaan joukkueeseen ylpeyden, tahdon pelata sinipurppurapaidassa ja taistella sen puolesta. Seuralegenda, joka oli nykyisten seuran tähtien esikuva.

Mitä Guardiola sitten toi mukanaan joukkueeseen? Me-hengen. Olemme FC Barcelona, jalkapallojoukkue ja tehtävänämme on voittaa kaikki muut. Aseitamme ovat pallo, taitomme ja sydämemme. Guardiola jatkoi siitä mihin hän pelaajana jäi ja mihin koko FC Barcelonan seuran ideologia ja perinteet tähtäävät. Pallon pitämiseen ja sen maassa liikutteluun. Hän tiesi, että hänellä on käytössään modernin jalkapallon taitavimmat pallon jakajat Xavi ja Iniesta, sekä huipputaitava hyökkäystridente Messi-Eto'o-Henry. Peli perustuisi omiin vahvuuksiin, hyökkäyspeliin. Jokaisella pelaajalla on mahdollisuus tehdä maali ja jokainen liike tähtää siihen, että oma joukkue pääsee hyökkäämään. Jos pallo menetetään, se yritetään mahdollisimman nopeasti hankkia takaisin.

"Without the ball, you can't win."

"To win you have to score one goal more than your opponent."

Tämä taktiikka toimi tällä kaudella täydellisesti. Mestareiden liigan voitto, Copa del Reyn voitto, Espanjan Liigan voitto, Real Madridin voittaminen kahdesti el clasicoissa. Yli 100 maalia espanjan liigassa.

Tulevaisuus näyttää upealta Guardiolalle ja koko joukkueelle. Sen runkopelaajat ovat vasta saavuttamassa pelaajan parasta ikää ja Guardiolakin on vasta uransa alussa.

Mitäs kun on jo saavuttanut täydellisyyden?

http://www.youtube.com/user/fcbarcelona?blend=3&ob=4

http://www.youtube.com/watch?v=xayDf5TiOx8&NR=1

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.