IRC-Galleria

Kun tuossa kirjottelin tuon jutun viime kaudesta, niin luonnollista on kirjoittaa seuraavasta kaudesta. Joten tämä teksti sellainen sitten on.

Kun on noita juttuja pretemporalta lukenut, niin jotenkin rivien välistä on huokunut sellainen näyttämisen halu. Koko joukkue ymmärtää, että viime kausi ei ollut sellainen kuin sen piti olla. Enää ei tämän kauden alla puhuta seitsemästä pystistä vaan keskitytään siihen hiljaiseen ja nöyrään työntekoon. Niin kliseeltä kuin se kuulostaakin, niin nyt on joukkueessa semmoinen henki, että tehdään parhaamme ja katsotaan mihin se riittää. Tästä työnteosta hyvä esimerkki on uusi hankinta Yaya Toure, joka aloitti muuta joukkuetta aikaisemmin harjoittelun, koska haluaa päästä siihen kuntoon mikä Barcelonan tasoisessa joukkueessa vaaditaan. Ronaldinhokin teki oikean päätöksen ja jäi pois Copa Americasta voidakseen levätä ennen kauden alkua.

Uudet hankinnat:

Joukkueeseen on tähän mennessä liittynyt neljä uutta hankintaa, Gabriel Milito, Yaya Toure, Thierry Henry ja Eric Abidal. Näistä jokainen on melko varma avauksen mies, riippuen oikeastaan täysin siitä miten Frankie hyökkäyksen palikkansa järjestelee.
Viime kaudella yksi ongelmista oli heikko keskikentän pohja, Edmilson, Motta eikä Marquez onnistuneet oikein tuolla paikalla, eikä Iniesta-Xavi-Deco kolmikon fyysisyys riittänyt. Sieltä katosi fyysisyys Van Bommelin muodossa ja juuri tähän asiaan Yaya hankittiin. Harkkapeleissä on Yaya jakanut pari sukitusta, juuri sitä mitä häneltä toivotaan.
Gaby on ollut Zaragozan miehiä muutaman vuoden ja on siellä noussut La Ligan parhaimpien topparien joukkooon, siitä kertoo jo vakiotopparinpaikka argojen copa america joukkueessa. Todennäköisesti keskuspuolustus on 4-3-3 muodostelmassa Pyuol - Milito, ja nämä kaksi lettisankaria ovat taistelutahdoltaan ehkä ellei jopa koko maailman niin ainakin La Ligan eliittiä.
Laportan unelma Henryn hankkimisesta vihdoin toteutui ja ranskalainen tuo taas yhden vaihtoehdon lisää hyökkäykseen. Kun hyökkäyksessä on Messi, Eto’o, Ronaldinho ja Henry on ainakin paitamyynti taattu. Se miten neljän näin kovan miehen tunkeminen kolmeen hyökkäyksen paikkaan vaikuttaa joukkuehenkeen on tietenkin arvoitus. Samoin toisaalta kyllä se pelataanko edes kolmella vai neljällä kärjellä. Henrylla ja Ronaldinholla on ollut harjotuksissa hyvä yhteinen sävel, välit ovat olleet niin lämpimät, että jossain on jo puolileikillään mietitty oliko Ronaldinho syy siihen, että Henry erosi vaimostaan. Eto’o on taas julkisesti sanonut olevansa iloinen päästessään pelaamaan Henryn kanssa. Setä Samuelia yhtään tuntien voisi sanoa että mene ja tiedä.

Lähtijät:

Jo varmoja lähtijöitähän ovat Gio, Giuly ja Saviola. Gio Feyenoordiin, Giuly Roomaan ja Saviola Madridiin. Aika odotetut lähtijät, Edmilsonkin olisi lähtenyt jos pahaa polvivammaa ei olisi tullut. Huhuja Decon mahdollisesta siirrosta sumusaarille oli paljon, mutta nyt näyttää jo varmalta, että hän jää joukkueeseen. Mourinho ja Sir Alex taisivat olla hänestä kiinnostuneita, mutta taisi nälkää olla sen verran että jäi joukkueeseen puhdistamaan sen mainetta. Gudhjonhsen taas ei tule saamaan todellakaan paljoa peliaikaa ilman loukkaantumisia, mutta eskimo jää silti itsepintaisesti näyttämään osaamistaan. Ei siinä mitään, kyllä hänet mielelläni joukkueessa pidän sillä jos Henry loukkaantuu Eto’on ollessa Nations cupissa talvella niin taitavat olla Dos Santos ja Bojan vielä liian nuoria kantamaan vastuuta. Bellettin on huhutti siirtyvän Giulyn perässä Roomaan ja Mottan myös italiaan, Juventukseen. Nämä ovat tietenkin perus “silly season”-huhuja, jota ei kannata ottaa kovinkaan vakavasti.

Kaikkien aikojen junnukaarti?

Márc Crosas, Jésus Olmo, Giovanni Dos Santos ja Bojan Krkic. Näistä Krkic ja Dos Santos ovat harkkapeleissä saaneet eniten peliaikaa, Dos Santos on myös onnistunut heiluttamaan verkkoja. Dos Santos on syntynyt -89 ja Bojan -90, joten erittäin hyvältä näyttää. Bojan on tehnyt juniorina 7 vuodessa 889 maalia, joten ihan tusinatähdestä ei taida olla kysymys. Toki aina on ollut junioritähtiä, ja moni noista tähdistä on sammunut myöhemmällä iällä, mutta toivottavasti näin ei näiden herrojen kohdalla käy. Molemmille on luvattu paikat ykkösjoukkueessa kaudeksi 07/08. Onneksi. Espanjassa on olemassa käsittämön laki että alle 18-vuotiaalle ei saa tarjota ammattilaissopimusta, ja tämä mahdollistaa sen, että joku muu huippuseura ostaa espanjasta näitä superjunnuja pilkkahintaan, ja espanjalaiset ovat voimattomia. Sen takia on tärkeää että seura osoittaa juniorille että se arvostaa pelaajaa ja antaa sille mahdollisuuden näyttää kykynsä. Tällä kaudella eivät junnut pääse pelaamaan kuin copa -pelejä ja jämäminuutteja liigassa, mutta jatkuva harjoittelu maailman parhaiden kanssa varmasti edistää kehitystä. Kahden vuoden päästä on sitten jo Dos Santoksen läpimurron paikka, kun taas Bojanille se osuu iän puolesta vuoden kahta myöhempään. Silloinkaan herrat eivät vielä tietenkään ole valmiita jalkapalloilijoita, joten aika näyttää.

Formation:

Internetin keskustelupalstoilla on käyty kovaa spekulaatiota ensikauden avauskokoonpanosta ja tuntuu, että erilaisia kokoonpanoja on yhtä monta kuin niiden esittäjiäkin. Kaksi selkeää kysymystä on tullut esille noissa spekulaatioissa, monta hyökkääjää on kentällä ja monta puolustajaa. Hyökkääjiähän barcalla riittää Henryn oston ja Bojanin ja 2Santoksen ykkösjoukkueeseen noston jälkeen. Jos ajatellaan asiaa imagollisesti, niin paitamyynnin kannalta varmaankin paras ratkaisu olisi koko supernelikon- Ronaldinho-Messi-Eto’o-Henry- samanaikainen kentällä olo, mutta söisikö tämä ultrahyökkääminen puolustuspelistä, on jo toinen kysymys. On harmittavaa että jos pelataan 4-3-3 systeemillä, Iniesta-Xavi-Deco-kolmikosta joku joutuu istumaan vaihdossa, ja mitä Frankia tuntee, se on valitettavasti Iniesta. Viime vuonna Iniesta oli Messin ohella joukkueen ylivoimaisesti paras, joten 23-vuotiaan albeceteläisen istuminen penkillä olisi jopa sellainen isku, että saattaisi Iniesta kokea ettei häntä arvosteta ja vaihtaisi seuraa. Viime kaudella Iniesta oli monien mielestä parempi kuin Deco, joten voi olla että Deco ajaa pelkällä nimellään Iniestan ohi avaukseen.
Jos taas pelataan kolmen puolustuslinjalla, se mahdollistaa Iniesta-Xavi-Decon samanaikaisen kentällä olon, mutta silloin laitapakit ovat periaatteessa työttömiä, noista oikeastaan Z olisi sellainen joka voisi puolustajana silloin pelata. Joukkueesta löytyy paljon toppareita, Carles, Thuram, Marquez, Milito (Edmilson), joten näin saataisiin aina kolmelle peliaikaa, todennäköisesti mehikaani olisi vaihdossa.

Kun viime kaudella epäonnistuttiin pahasti, halusi seura heti tehdä selväksi, että ensi kauteen panostetaan ja osti heti muutaman kovan nimen. Vakuuttunemmaksi minut tulevasta menestyksestä uusia hankintoja enemmän tekee joukkueen näyttämisen halu.

Kohta se taas lähtee, Lá Liga. El Priméra. Siteeratakseni Tuomas Virkkusta: “ ai että minä rakastan tätä liigaa”.

Més Que Un Club.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.