IRC-Galleria

JaniR

JaniR

Vuokko-Jasmiina <3 [samaa paskaa eripäivänä, tässäkää yhteisöpalvelussa ei ole mitään järkeä]

BSODTiistai 13.01.2009 00:52

Blue Screen Of Death eli BSOD eli Siniruutu[1] on Microsoftin vuonna 1995 kehittämä ajanvietepeli. Se pitää hallussaan maailman pelatuimman taidepelin titteliä yhdessä Microsoftin Http 404 – File not found -Internet-roolipelin kanssa. Pelimaailma kuvaa käyttöjärjestelmän elämänkaaren kriittistä hetkeä, kahden Notepadin suorittamista samaan aikaan. Pelaajan tarkoituksena on purkaa tekoälyn tuottamat kinkkiset heksadesimaaliarvoitukset. BSOD muodosti kulmakiven koko Microsoftin pelituotannolle aina vuosituhannen vaihteeseen asti.
Blue Screen Of Death oli välitön yleisömenestys. Yli 300 000 käyttäjää oli pelannut sitä vähintään kuudesti viikon sisällä Windows 95:n julkistamisesta. Noin 120 000 oli kokeillut sitä jo käyttöjärjestelmän asennusvaiheessa. Suosio yllätti myös tekijät, ja melkein heti julkistamisen jälkeen peliin alettiin julkaista päivityksiä, jotteivät heksadesimaaliarvoitukset loppuisi kesken vannoutuneimmaltakaan pelaajalta.

PELIN OHJEET.

Kuten jo aiemmin on todettu, Blue Screen Of Deathin mullistava itsekäynnistyvyys pitää huolen, että peliä saa pelata juuri silloin, kun se järjestelmälle sopii. Pelaamisen aloittamiseksi tietokonetta täytyy käyttää aivan normaalisti. Pelin käynnistymistä voi nopeuttaa käsittelemällä erittäin tärkeitä dokumentteja Wordissa ilman automaattitallennusominaisuutta.

Kun sininen ruutu ilmestyy, peli on alkanut. Tarkoituksena on ratkaista annettu heksadesimaalipätkä ennen kuin pelaajan hermot käskevät luovuttaa. Pelaamisessa on hyvä käyttää apukeinoja. Esimerkiksi tarttuminen molemmilla käsillä hiuksista ja viimeisen tallennusajankohdan miettiminen ovat tavallisin aloitusrituaali. Pidemmälle ehtineet voivat keskittyä suoritukseensa hakkaamalla näppäimistöä tai paiskomalla hiirtä ympäri huonetta. Peli päättyy, jos pelaaja painaa mitä tahansa näppäintä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.