IRC-Galleria

8D Just näin!Tiistai 25.08.2009 22:34

"Siniristilipusta on tullut uusi rocksymboli maailmalla!

Suomen lippu ei ole kansainvälisissä rockkuvioissa mikä tahansa lippu, vaan siitä on noussut Yhdysvaltain lipun kaltainen symboli, kertoo The 69 Eyes -yhtyeen laulaja Jyrki 69 Mitä Suomi on -verkkopalvelussa.

- Jos kymmenen vuotta sitten bändi näki ulkomaankeikalla yleisön joukossa Suomen lipun, se oli merkki siitä, että paikalla oli ulkosuomalaisia, jotka olivat lähteneet juhlimaan porukalla.

- Nyt lippuja näkee kaikkialla, olipa sitten Saksassa, Yhdysvalloissa tai Australiassa. Eivätkä niitä heiluta ulkosuomalaiset, vaan suomalaisten bändien paikalliset fanit.

- Suomen lipusta on tavallaan tullut merkki siitä, että pitää tietynlaisesta melankolisesta raskaasta rockista, samalla tavalla kuin Amerikan lippu kertoo siitä, että pitää tietynlaisesta jenkkimeiningistä, Jyrki 69 summaa.

Monelle siniristilippu on yksinkertaisesti laadun tae. Niitä myydään bändipaitoihin ja muuhun rocktarpeistoon erikoistuneissa kaupoissa ympäri maailman.

- Joskus on käynyt mielessä, että Suomen valtion pitäisi ehkä tehdä lipusta tavaramerkki, jotta nekin myyntirahat voitaisiin kotiuttaa Suomeen, Jyrki 69 sanoo www.mitasuomi.on-sivuilla."

http://www.iltasanomat.fi/viihde/uutinen.asp?id=1723369

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.