IRC-Galleria

Jeppisläinen

Jeppisläinen

Ajatus päivälle: Rönsyile hyvä ihminen jos huvittaa

Lauantai 26.11.2022Lauantai 26.11.2022 22:41

Nousin tänään ylös puoli ykstoista kun lähdin kaupungille kattomaan joulun avajaisia ennen puolta kahtatoista. Eipä siellä paljo mitään ollu mut kävin sentään glögillä ja hevoskärry ajelulla. jotain joulu myyjäisiä oli kans mut en ostanu mitään. tulin jo puoli kahden aikaan pois sieltä kun tuli niin kylmä että oli pakko lähteä.Kävin vielä cittarissa hakemassa eväät huomiselle ravi reissulle. Kerkesin huilaamaanki ennen kun lähdin tallille. Mentiin vasta ennen kuutta tallille. Tallille kun mentiin siivosin vallen karsinan ja sen jälkeen haettiin hepat sisälle. Kävin taas siivoamassa poikien tarhan. Ruokittiin vielä hepat ennen kun lähdettiin kotiin. Kotiin kun tulin rupesin syömään että kerkesin koneelle ennen kymmentä ja hyvin kerkesinki. Oon koneella varmaan yhteen asti kun huomenna pitää nousta jo puoli kasilta aamulla kun yhdeksältä lähdetään tallille ja puoli kymmenen lähdetään kohti seinäjokea että ollaan ajoissa perillä kun masalla on ensimmäinen lähtö ja juksun startti on ennen masan starttia. Ei varmaan tarvi kauaa palella siellä kun tullaan takas kotiin, varmaan makkarat käydään syömässä ennen kun tullaan kotiin, se on sellanen perinne että kun raveihin kun mennään niin makkarat pitää syödä. En tiedä vielä että koska ollaan kotona mut ollaan sit kun ollaan. Huomenna pitää mennä suihkuunki illalla taas. Että sellainen päivä tänään.

perjantai 25.11.2022Perjantai 25.11.2022 23:46

Heräsin tänäänkin puoli kakstoista. Katoin salkkareihin asti onnenarpaa ja salkkareitten jälkeen kävin prismassa edes takas. katoin telkkaria siihen asti kun lähdettiin tallille puoli kuuden jälkeen. Tallille kun mentiin siivosin vallen karsinan kun sitä ei oltu siivottu. Masalla ajettiin ja mä kävin sillä aikaa siivoamassa poikien tarhan taas (inhottava siivota kun paskat on jäätyny maahan kiinni) Masan ajon jälkeen hepat haettiin sisälle ja heinätki haettiin. Kun olin lopettanu tarhan siivoamisen niin ruokittiin hepat ja lähdettiin kotiin. Olin kotona ennen kahdeksaa. Kävin nopeesti suihkussa että kerkesin kattoa salkkarit puoli yhdeksän mut jäi alku näkemättä en ihan alusta asti kerennykkään kattoa. Puin sitte päälle ja rupesin syömään ennen kun tulin koneelle. Oon koneella varmaan yhteen asti tai puol kahteen kun huomenna pitää nousta aikasin ylös kun meen kaupungille kattomaan joulun avajaisia: Se alkaa jo klo 10.00 ja loppuu joskus kolmen jälkeen. Huomenna pitää vielä hakea eväätki mukaan kaupasta sunnuntaiks seinäjoen ravi teissua varten. Pitää mennä heti kauppaan kun tuun kaupunilta siis cittariin. Semmoinen päivä tänään taas.

Torstai 24.11.2022Torstai 24.11.2022 23:23

Nousin tänäänkin puol kakstoista. Katoin onnenarpaa siihen asti kun salkkarit alkoi puoli yks. Katoin salkkareiden jälkeen valitut palat collectionia neloselta kahteen asti. menin sitte pyykille. Kerkesin kattomaan telkkaria kolmeen asti kun kolmelta hain pyykit pois koneesta. Katoin ihmemiestä samalla kun laitoin pyykit kuivumaan. Katoin telkkaria siihen asti kun lähdettiin tallille puoli kuuden jälkeen. Tallille kun mentiin siivottiin parit karsinat jotka oli vielä siivoamatta. Haettiin hepat sitte heti sisälle. Kävin siivoamassa poikien tarhaa vaikka se jäässä onkin, vein yhden kärryllisen paskaa pois sieltä kun loput on niin jäässä ettei millään meinannu saada paskaa pois sieltä mut pakko se on kuitenki yrittää.Talvella hankala siivota kun lunta sataa päälle ja paskat peittyy lumen alle mut talvella en enää siivoa tarhoja. Kello oli jo niin paljo että ruokittiin hepat ja lähdettii kotiin. Kotiin kun tulin rupesin syömään melkeen heti että kerkesin kattoa salkkarit puoli yhdeksän kun tuon jalkapallon takia salkkarit on siirretty myöhempään ajankohtaan. Oon taas koneella niin kauan kun meen jossain kohtaa nukkumaan yhden ja puoli kahden välillä. Huomenna käväsen prismassa edes takas, Sellanen päivä taas tänään.

Keskiviikko 23.11.2022Keskiviikko 23.11.2022 23:50

Heräsin tänään puol 12. katoin onnenarpaa siihen asti kunnes salkkarit alkoi puol yks. lähdin salkkareiden jälkeen käymään lidlissä edes takas ja kävin vielä cittarissakin. kerkesin hyvin takas kotiin ennen kun ihmemies alkoi foxilta, se alkoi kolmelta niinku joka päivä. Katoin hetken aikaa kauniita ja rohkeita. Kaveri tuli hakeen mua tänään vähän ennen puoli kuus kun mentiin suoraan radalle kun masalla mentiin treenaileen. Siellä meni jokunen tovi ja meinas tulla kylmä kun siellä radan varressa seistiin. Lähdettiin radalta tallille niin että oltiin ennen seitsemää tallilla. Siivottiin parit karsinat ja haettiin hepat sisälle. haettiin vielä heinätki valmiiks. Ruokittiin hepat vielä ennen kun lähdettiin kotiin. Olin kotona taas ennen kahdeksaa joten salkkarit jäi taas kattomatta alusta asti vähä loppua kerkesin kattomaan Kävin sitte suihkussa. Suihkun jälkeen puin päälle etten palellu tänne kämppään. Söinki vielä ennen kun tulin koneelle. Tänään on kyllä pakko yrittää mennä ennen puolta kahta nukkumaan kun viime yönä kello oli melkein puoli kolme ennen kun menin nukkumaan. Huomenna olis taas pyykkipäiväkin. Pitää nousta puoli 12 ylös että kerkee kattomaan vähä aikaa telkkaria ennen kun meen pyykille klo 14.00. Että semmosta tänään.

Tiistai 22.11.2022Tiistai 22.11.2022 23:32

Tästä päivästä ei paljo kerrottavaa ole kun oon ollu koko päivän kotona kun ei tallillekkaan menty kun kaveri oli ilta vuorossa töissä. Kävin edes takas cittarissa hakemassa syötävää. Katoin ensi salkkarit ennen kun menin cittariin. Katoin ihmemiehen kolmelta ja menin sen jälkeen kolmeks tunniks päikkärille. Tänään tuli salkkarit vasta puoli yhdeksän illalla kun kolmoselta tuli hiton jalkapalloa koko alku illan ja subiltakin tuli jalkapalloa. Söin vielä ennen kun tulin koneelle. Oon kattonu telkkaria nyt illalla ja nyt katon vitoselta johnny english uudesti syntyny elokuva ja sen jälkeen tulee toinen elokuva heti perään daylight paniikki tunnelissa. Oon taas koneella niin kauan kunnes meen nukkumaan ja yrittäs mennä nukkumaan viimmestään yhdeltä kun viime yönä kello oli kaks ennen kun menin nukkumaan,meni kaikki vähä myöhäseksi. Huomenna mennään tallille. Sunnuntaina lähdetään masan ja juksun kans seinäjoelle raveihin. masalla on ensimmäinen startti koelähdön jälkeen. Onneks se on ensimmäisessä lähdössä niin ei tarvi kauaa paleltua siellä. Ei varmaan kauaa olla siellä mut makkarat varmaan käydään syömässä niinku aina. Seinäjoella maksaa makkara 2 euroa kappale kun kaustisella maksaa vaan 1,50 euroa kappale. Että näin tänään.

Maanantai 21.11.2022Tiistai 22.11.2022 00:16

Nousin ylös tänään yhdeltatoista kun sinne jnt:lle piti soittaa. Kävin Yhdellä kirppiksellä yhden aikoihin ja ostin sieltä pari mattoa keittiöön ja päiväpeiton sänkyyn ja yhden takin (jota ei voi pitää kun kesällä). Kävin vielä cittarissakin edes takas. Tulin takas kotiin. Ei voinu heti kattoa telkkaria kun ei sitä vikaa oltu vielä korjattu. Viiden aikaan puin ulko vaatteet päälle ja odotin että kaveri tulee hakemaan. Oltiin puol kuuden jälkeen tallilla. Yks tyttö siivos siellä vallen karsinaa kun mentiin,joten haettiin vaan heinät haettiin hepatki sisälle. Menin siivoamaan jäistä poikien tarhaa ja täys kärryllinenhän sieltä tuli. Siinä meni jokunen tovi. Menin talliin takas oli hepat jo ruokittu tai oltiin jo ruokkimassa. Lähdettiin sitte hetken päästä kotiin. Olin kotona sillä tavalla että jäi salkkarit kattomatta taas kun kello oli viittä vaille kahdeksan kun olin kotona, täytyy kattoa se tänään uudestaan. Kävin sitte suihkussa ja puin päälle etten palellu tänne kämppään. Söinki vielä ennen kun tulin koneelle. Oon taas koneella siihen asti kun meen nukkumaan. menee kyllä varmaan puol kahteen ennen kun meen nukkumaan kun tulin koneelle niin myöhään yhdentoista aikaan. Muutamat jutut pitää vielä kattoa. Että sellasta tänään taas.

Sunnuntai 20.11.2022Sunnuntai 20.11.2022 19:48

Nousin tänään jo vartin yli kahdeksan ylös kun mentiin tallille puoli kymmenen jälkeen kun masaa tultiin hieromaan. Sen hieromisen aikana siivosin kolme karsinaa ja tyhjensin juksun vesikupin. Poikien tarhaa en tänään kerenny siivoamaan joten se jäi huomiseks siivottavaksi. Heinätki jäi laittamatta pusseihin. Käytiin vielä heittämässä heinät hevosille ulos ennen kun lähdettiin kotiin. Olin kotona jo kahdentoista jälkeen. menin sitte muutaman tunnin päikkäreille viiteen asti. Kun nousin ylös laitoin ensi venlalle ruokaa ja rupesin sitte itekki syömään. Tulin sitte koneelle ja oon taas siihen asti kunnes meen nukkumaan. Kerkeen olla aika monta tuntia tänään koneella ennen kun kello on yks yöllä. Telkkariakaan ei voi kattoa kun siinä on jotain häiriöitä. Ei näy kuvaa eikä kuulu ääntä. Että semmonen päivä tänään.

Lauantai 19.11.2022Lauantai 19.11.2022 23:33

Heräsin tänään puoli kakstoista. Menin käymään cittarissa kahdentoista jälkeen. Kerkesin ottaa pikku päikkäritkin kahdesta puoli neljään Otin pyyykit pois pyykkitelineestä kun olin heränny.viiden aikaan puin ulkovaatteet päälle ja odotin että kaveri tulee hakemaan tallille. Oltiin vähän ennen kuutta tallilla. Siivosin vallen karsinan. Masalla ajettiin ja mä siivosin taas poikien tarhan sillä aikaa.Haettiin hepat sisälle ja haettiin vielä heinätki valmiiks. Ruokittiin vielä hepat ennen kun lähdettiin kotiin. Olin kotona puoli kahdeksan jälkeen. Kävin suihkussa ja puin takas päälle että täällä tarkenee olla kun tämä kämppä meinaa olla vähän kylmä vaikka patterit on päällä. Söin sitte ja tulin koneelle. Pitää yrittää mennä yhdeltä viimmestään nukkumaan kun huomenna mennään jo kymmeneks tallille kun yks tuttu tyttö tulee hieromaan masaa. Se opiskelee hevos hierojaksi. Että sellaista tänään.

Perjantai 18.11.2022Perjantai 18.11.2022 23:19

Nukuin tänään puoli kahteentoista. Katoin onnenarpaa siihen asti kun salkkarit alkoi puoli yks. Katoin neloselta valitut palat collection kahteen asti. kahdelta piti mennä pyykille mut mitä helevettiä siellä olikin jonku pyykit koneessa ja pesukone päällä, ei auttanu kun odottaa että pesukone oli pysähtyny että sain edellisen pyykkääjän pyykit pois koneesta että sain omat pyykit koneeseen. Hain puoi neljältä pyykit pois koneesta ja laitoin ne kuivumaan. Katoin neljältä salkkarit. Katoin kauniita ja rohkeita puoli viis kun ei muutakaan katottavaa tullu. Viideltä puin ulkovaatteet päälle ja odotin puoli kuuteen että kaveri tulee hakemaan tallille. Tallile kun mentiin oli kaikki karsinat jo siivottu. Haettiin sitte hepat sisälle. Yks tyttö ratsasti mimmillä ilman satulaa tällä kertaa. Mä kävin siivoamassa poikien tarhan sillä aikaa. Sit kun mimmillä oli ratsastettu niin ruokittiin vielä hepat ennen kun lähdettiin kotiin. Olin kotona varttia vailla kahdeksan joten salkkarit jäi alusta kattomatta taas niinku aina,ei koskaan keretä ennen puolta kahdeksaa kotiin että näkis salkkarit alusta asti. Söinki ennen kun tulin koneelle. Oon koneella taas siihen asti kunnes meen nukkumaan joskus yhdelta jos ei sähköt mee niinku eilen meni että joutuu lopettamaan koneilun aikasemmin ja menemään aikasemmin nukkumaan. Toivottavasti tänään ei mee sähköt. Eilen meni jopa liikenne valotki pimeäksi sähkökatkon takia. Että semmosta tällä kertaa.

Keskiviikko 16.11-2022Keskiviikko 16.11.2022 22:37

Nukuin tänään puol kahteen toista (Niinku aina jos en kauppaan mee) Katoin onnenarpaa siihen asti kunnes salkkarit alkoi. katoin salkkarit puol yhdestä yhteen ja lähdin käymään rustassa. Ostin sieltä vaan suihku saippuaa enkä muuta. Tulin kotiin jo ennen puolta kolmea. Katoin kolmelta ihmemiehen neljään asti ja neljästä puol viiteen katoin salkkarit.Kävin viemässä ulos leipää linnuille. Katoin vähä aikaa kauniita ja rohkeita (vaikka en enää paljo kattele sitä). Puin ulko vaatteet päälle ja odotin että kaveri tulee hakemaan tallille. Puol kuuden jälkeen mentiin tallille. Siivottiin pari karsinaa ja mä menin siivoamaan poikien jäistä tarhaa. En meinannu saada sieltä oikeen mitää kun kaikki paskat oli ihan jäässä mut sain kuitenki kärryllisen. Menin sitte talliin kun olin valmis sen tarhan kans. Ruokittiin vielä hepat ennen kun lähdettiin kotiin. Kotiin kun tulin katoin salkkareista lopun jakson kun en taas alusta asti kerenny kattoa. Söin salkkareitten jälkeen ja tulin koneelle ja oon taas siihen asti kunnes meen nukkumaan viimmestään yhdeltä kun huomenna aamulla pitää lähteä kirjastoon ja kauppaan että kerkeen ennen puolta kahtatoista takaisin Kotiin kattomaan salkkarit puol yks.Ehkä kerkeen ottaan pikku päikkäritkin huomenna ennen ihmemiestä. Että sellasta tänään.