IRC-Galleria

Johsku^^

Johsku^^

Työnarkomaani

Blogimerkintä

« Uudempi -

Jouluyö nyt laulaa saa...Tiistai 25.12.2007 02:54

On Kristus syntynyt maailmaan.


Niin. Harva tulee ajatelleeksi sitä joulun todellista luonnetta. Vaikka jouluun kuuluu erehtymättömästi lumi, piparit, glögi, lahjat ja joulupukki, niin koko juhlan pointti on Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen syntymä.

Itselläni ei ollut joulumieltä lähes yhtään vielä aattoaamunakaan. Katsoin ulos ja näin harmaan taivaan ja mustan maan. Nenä tukossa ja yskien nousin vuoteesta ja kävelin keittiöön. Tuoksuttomaan, aamupalattomaan keittiöön. Kaivoin kaapista jonkun kinkunsiivun ja setsuuria ja vetäisin napaani. Seuraavaksi söinkin vispipuuroa, sitä mitä jäi yli eiliseltä paketointivälipalalta.
Vanhemmat olivat jättäneet minut sairastamaan kotiin, en lähtenyt mukaan perinteiselle hautakierrokselle. No, tuskinpa olisin jaksanut herätä vielä kuudelta, että seitsemältä istuisin jo autossa.
Näin komean joulukuusemme ja kannoin muutamia lahjoja siihen juurelle. Sovimme, ettei osteta kuin pari lahjaa, mutta jotenkin taas kuusen alus oli ihan täynnä kaikenlaista. Laitoin valot siihen päälle, samoin sytytin kyntteliköt ja laitoin enkelikellon keittiön pöydälle. Siitä alkoi minun jouluni.
Vanhempien tullessa syötiin riisipuuroa, perinteiden vastaisesti tänäkään jouluna mantelia ei ollut.
Illalla avasimme lahjoja. Ei niitä enää odota niinkuin lapsena. Melkein kaikki lahjat tiesin jo. Enemmän jännitin muiden reaktioita omiin lahjoihinsa.

En osaa mainita joulun parasta lahjaa. No onhan se mukava saada rahaa, mutta sain muutakin paljon mukavampaa ja persoonallisempaa. Vaatteita, pötkylät ja muotoilutuotteita, uuden ihanan vetoketjullisen Raamatun, lukuvalon, arpoja (ei voittoja), enkelikellon, ihanan toilettipussin ja suklaaata.
Loppuillasta, siis yöllä, pelasimme Suomi-tietopeliä, jonka olimme saaneet yhteiseksi lahjaksi. Jouduin luistamaan myös öisestä messuperinteestä flunssani takia.

Olipa siinäkin mielessä erikoinen joulu (tosin ikävällä tavalla), että ukkini käväisi sairaalassa korkean kuumeen vuoksi. Oli kuulemma noussut uudestaan lievemmän jakson jälkeen.


Kuitenkin, lahjat ovat sivuseikka. Joulupukki on lähtenyt Pyhästä Nikolauksesta, lasten suojeluspyhimyksestä. Piparit ovat olleet alunperin pyhimysten kuvia, jotka toivat syöjälleen hyvää onnea. Glögi on lämmittänyt talven kylmyydessä ja lahjat ovat vertauskuva Jeesuksen syntymälle. Se oli suuri lahja koko ihmiskunnalle. Lahjat ovat myös vertauskuva sille, että saamme armolahjoja jatkuvasti. Onko se armolahja, että joku oppii taas soittamaan pianoa monen vuoden jälkeen? Entä se, että pystymme kommunikoimaan muiden kulttuurien kanssa kielilläpuhumisen keinoin? Onko Jeesus, Vapahtajamme lahja myös Sinulle? Otatko lahjan vastaan?

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.