IRC-Galleria

Johsku^^

Johsku^^

Työnarkomaani

Blogi

« Uudemmat -

Jouluyö nyt laulaa saa...Tiistai 25.12.2007 02:54

On Kristus syntynyt maailmaan.


Niin. Harva tulee ajatelleeksi sitä joulun todellista luonnetta. Vaikka jouluun kuuluu erehtymättömästi lumi, piparit, glögi, lahjat ja joulupukki, niin koko juhlan pointti on Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen syntymä.

Itselläni ei ollut joulumieltä lähes yhtään vielä aattoaamunakaan. Katsoin ulos ja näin harmaan taivaan ja mustan maan. Nenä tukossa ja yskien nousin vuoteesta ja kävelin keittiöön. Tuoksuttomaan, aamupalattomaan keittiöön. Kaivoin kaapista jonkun kinkunsiivun ja setsuuria ja vetäisin napaani. Seuraavaksi söinkin vispipuuroa, sitä mitä jäi yli eiliseltä paketointivälipalalta.
Vanhemmat olivat jättäneet minut sairastamaan kotiin, en lähtenyt mukaan perinteiselle hautakierrokselle. No, tuskinpa olisin jaksanut herätä vielä kuudelta, että seitsemältä istuisin jo autossa.
Näin komean joulukuusemme ja kannoin muutamia lahjoja siihen juurelle. Sovimme, ettei osteta kuin pari lahjaa, mutta jotenkin taas kuusen alus oli ihan täynnä kaikenlaista. Laitoin valot siihen päälle, samoin sytytin kyntteliköt ja laitoin enkelikellon keittiön pöydälle. Siitä alkoi minun jouluni.
Vanhempien tullessa syötiin riisipuuroa, perinteiden vastaisesti tänäkään jouluna mantelia ei ollut.
Illalla avasimme lahjoja. Ei niitä enää odota niinkuin lapsena. Melkein kaikki lahjat tiesin jo. Enemmän jännitin muiden reaktioita omiin lahjoihinsa.

En osaa mainita joulun parasta lahjaa. No onhan se mukava saada rahaa, mutta sain muutakin paljon mukavampaa ja persoonallisempaa. Vaatteita, pötkylät ja muotoilutuotteita, uuden ihanan vetoketjullisen Raamatun, lukuvalon, arpoja (ei voittoja), enkelikellon, ihanan toilettipussin ja suklaaata.
Loppuillasta, siis yöllä, pelasimme Suomi-tietopeliä, jonka olimme saaneet yhteiseksi lahjaksi. Jouduin luistamaan myös öisestä messuperinteestä flunssani takia.

Olipa siinäkin mielessä erikoinen joulu (tosin ikävällä tavalla), että ukkini käväisi sairaalassa korkean kuumeen vuoksi. Oli kuulemma noussut uudestaan lievemmän jakson jälkeen.


Kuitenkin, lahjat ovat sivuseikka. Joulupukki on lähtenyt Pyhästä Nikolauksesta, lasten suojeluspyhimyksestä. Piparit ovat olleet alunperin pyhimysten kuvia, jotka toivat syöjälleen hyvää onnea. Glögi on lämmittänyt talven kylmyydessä ja lahjat ovat vertauskuva Jeesuksen syntymälle. Se oli suuri lahja koko ihmiskunnalle. Lahjat ovat myös vertauskuva sille, että saamme armolahjoja jatkuvasti. Onko se armolahja, että joku oppii taas soittamaan pianoa monen vuoden jälkeen? Entä se, että pystymme kommunikoimaan muiden kulttuurien kanssa kielilläpuhumisen keinoin? Onko Jeesus, Vapahtajamme lahja myös Sinulle? Otatko lahjan vastaan?
Eiköhän Suomessakin olla nyt nähty tarpeeksi. Älkää ikinä jättäkö sanomatta mitään, mitä haluaisitte sanoa ystävällenne. Älkää ainakaan sitä, että välitätte. Koskaan ei voi tietää millon viimenen päivä täällä tulee vastaan.

En tiennyt
en ymmärtänyt
en voinut käsittää

"Tätä on globalisaatio realistisimmillaan."

Rakkaus
näyttäisi olevan
vaikein sana kaikista

Sen osoittaminen
näyttäisikin olevan
aivan mahdottomuus

Helppo on kuitenkin vihata
sen osoittaminen käy leikiten
en suosittele.

Kuumaa steariinia
sydämen muodossa

Tuulee...Keskiviikko 18.07.2007 17:01

Toista päivää Naantalissa kun tuulee niin paljon. Terveisiä vaan. Tuun viikon päästä pois. Ahvenanmaalle yritetään kunhan tuuli tyyntyy huomenna. Törmäsin muuten Aleksiin täällä. N on veneellä tos aika lähellä samassa laiturissa. Njoo. Mikäs tässä lomaillessa.

Reilukerho kokoontuu <3Sunnuntai 10.06.2007 18:28

[Ei aihetta]Lauantai 14.04.2007 16:22

Niin. No.. Tutkinto on ohi. 3/5 ihan tyytyväinen. Sit kahella leirillä ens kesänä. Päiväripari ja Särkijärvi. En pääse noista särjistä eroon. :D

Apua..Sunnuntai 04.02.2007 17:41

Viekää mut pois täältä.. Heti.. Nyt...

Taas mennään...Keskiviikko 15.11.2006 23:06

Tosiaan vatsatauti oli nopea tulokas, mutta se lähti yhtä nopeesti pois kun oli tullutkin. Joten.

Nyt on suurin osa tavaroista pakattu ja odottamassa huomista lähtöä Tanskaan. Elektroniikka latautuu ja matkalaukku pullistelee :/ No mutta pitäkää hauskaa Suomessa niin nähdään tiistaina :)

Burp.Maanantai 13.11.2006 06:14

VAtsataudissa...

[Ei aihetta]Lauantai 11.11.2006 19:07

Tämän jutun tarkoitus on osata kirjoittaa silmät kiinni. Joten ÄLÄ HUIJJAA!! Sinun pitää kirjoittaa se sana mikä on ekana tuossa, mutta silmät kiinni!!!!! Jos saat kaikki oikein olet haluan mäjkä sytmahtava.. Mutta jos saat kaikki oikein sinä huijaat! :D Haasta sen jälkeen 3 kaverisia. Kopioi tämä omaan kansioosi HETI!!


1. Pöydällä on koff pullo: Pöydöhhö on koff-pullo
2. Mulla on pieni suu: Mulla on pieni suu
3. Syökö Gepardi Banaania?: Syäkä HGeparfi Bamaamia?
4. Elämä on laiffii: Elämä on laiddii
6. Blondeilla on aina hauskempaa: Blondeilla on aina hauskempaa
7. Ollaanko kameleita toisillemme?: Ollaanko kameleita toisillemme?

Ihan hyvin :P

Aah.. Se on loppu nyt!!!!Torstai 05.10.2006 01:55

Se on loppu nyt....
Se On loppu...
Se ON loppu nyT...
SE ON LOPPU NYT!!!

-ai niin mikä on loppu?

-no se... se... koeviikko...


Ihana vapaus :D
ei enää kokeita tässä jaksossa.. ens jakso onki sit mukava :D skriva på Vaskitsa... :D lehtityö1, mantsa1, fyssa1, matsku2, ranska 2, enkku1 ja äikkä1

häviin nukkuu.. on aikanen herätys huomenna.. :D
« Uudemmat -