IRC-Galleria

Junkband

Junkband

hajoo aamuihinsa aivan kippenä :D

Idiootti kuin idiootti! :)Tiistai 26.08.2008 22:52

Idiootti


Artikkelin aiheesta on pätkä tekstiä myös Hiktionaryssa, joka tosin on todennäköisesti tätä artikkelia huonompi.

”Idiootti opii omista virheistään, kun taas älykäs idiooti opii muiden virheistä.”

~Koeta sinä ottaa oppia tämän tuntemattoman ajattelijan lausahduksesta.

Idiootti on julistettu idiootiksi Yhdistyneiden kansakuntien
”Ole oma itsesi, ja se riittää” -julistuksen liian kirjaimellisen noudattamisen vuoksi.

Idiootti (muinaiskreikaksi ἰδιώτης, idiōtēs eli yksilö, yksityishenkilö, kansalainen) on nykyisessä merkityksessään loukkaava ilmaus, jolla tarkoitetaan vandaalimielistä tai tyhmää ihmistä. Arkikielessä "idiootiksi" voidaan sanoa ketä tahansa, joka tekee puhujan mielestä jotain tyhmää tai sellaista, joka ei ole kyseisen puhujan mieleen.

Idiootit kautta historian


Antiikin Kreikan Ateenassa idiootti oli henkilö, joka ei osallistunut julkiseen elämään kuten demokraattiseen kaupungin hallitsemiseen, mitä pidettiin vapaiden miesten velvollisuutena.

Hellenistisessä Egyptissä idiootti tarkoitti sotilasta.[1] Merkitys oli johdettu lyhentämällä sotilaiden palkat maksaneesta viranomaisesta idios logoksesta eli kuninkaallisesta kassasta.

Idiootti oli vielä 1800- ja 1900-luvulla ahkerasti käytetty oikeaoppinen lääketieteellinen termi, jolla kuvattiin henkilöä joka oli täydellinen mäntti, ääliö, houkka, n00b, amatööri, aivokuollut, vihannes, amis, vaikeasti kehitysvammainen ja jonka älykkyysosamäärä oli alle 20, nainen, ulkomaalainen, köyhä tai muuten vaan lääkärin epäsuosiossa. Nykyään idiootti-termi on liberaalihihhulien vaatimuksesta korvattu lääketieteessä sanalla vajaa tai "vajokki"

Määritelmä


Idiootti on usein helposti tunnistettavissa, sillä hän on kadulla vastaan tulijoista äänekkäin. Myös tietyt käytöstavat, peseytymistottumukset, seksuaalinen suuntaus, epämuodostumat riippuvuudet sekä Hikipedian vandalisointi lasketaan idioottimaisuuteen viittaavaksi. Idiootti omistaa melko usein myös suuret lihakset sekä pienet aivot, jossa kohtaa vanhankansan viisaus "se mikä käsivarteen tulee, se pääkopasta lähtee" astuu voimaan. Sivistyneissä piireissä idiootteina pidetään usein vaikeasti vammaisia ja henkilöitä joiden älykkyysosamäärä alittaa kyseisen henkilön ruumiinlämmön. Mukaan ei luonnollisestikaan lasketa hyvin korkeasta kuumeesta kärsiviä eikä kuolleita, vaikka jotkut kuolleet ovat - tai ainakin olivat - huomattavasti tavallista kansalaista älykkäämpiä, mutta hyvinkin viileitä. Itse asiassa useita ruumiita jopa säilytetään pakkasessa, joka tarkoittaisi sitä, että ruumiin älykkyysosamäärän tulisi olla negatiivinen, mikä taas ei ole mahdollista.

Idioottityypit



* Hörhö (idiotus secopaatis): Hörhö-tyyppinen idiootti on helposti höynäytettävä ja uskoo mihin tahansa. Hörhö on luottavaisin mielin maailmaan suhtautuva henkilö, jolla on koiranpennun aivot eikä hän osaa tehdä eroa mahdottoman, toden ja typeryyden välillä. Tämä tekee hänestä tyypillisen liukaskielisten kauppamiesten ja uskonnollisten käännyttäjien uhrin. Useimmiten hörhöt päätyvät epämieluisiin oloihin omasta tahdostaan, sillä he eivät vain osaa sanoa "ei".

o Löytää helpoiten: Skientologien kokouksista


* Tyhjäpää (idiotus kohkus): Tyhjäpäät ovat mielettömästi männikköön kohkaavia ääliöitä. Tyhjäpää pyrkii toistamaan jotain valitsemaansa tyhmää toimintaa, esim. puuta päin kävelemistä, useita kertoja peräkkäin. Tyhjäpää saa toisteisesta toiminnastaan onnistumisen iloa ja usein normalia kivuliaampi puuta päin kävely palkitaan esimerkiksi tyhjäpäisen lauseen toistelulla tai käsien taputtamisella itselleen. Jos tyhjäpäisyys äityy tarpeeksi pahaksi, ei suusta tule enää ymmärrettäviä sanoja, vaan kuolan sekaista siansaksaa.

o Tuntomerkit: Tyhjä katse, toistelee usein jotain samaa lausetta, ylipäätään pakonomainen tarve toistaa.
o Löytää helpoiten: Parkour- tai extreme-harrastajien joukosta


* Taulapää (idiotus stupidis): Taulapää on tyyppi, jolla on vaikeuksia oppia aakkosia tai tajuta 1+1-laskua. Taulapää saattaa oppia esim. A:n, B:n ja C:n, mutta oppiessaan D:n, E:n ja F:n hän jo unohtaa A:n, B:n ja C:n. Taulapäät menestyvät huonosti perinteisissä älyllistä osaamista mittaavissa kokeissa ja heillä on joskus vaikeuksia noudattaa ohjeita kovin tarkasti.

o Tuntomerkit: Aivojen tilavuus on hauista runsaasti pienempi, yhteenkasvaneet kulmakarvat
o Löytyy helpoiten: Hullujen tiedemiesten apureina, kouluissa kiusaajina


* Vittumainen tyyppi (idiotus vittumus): VT:jä nimitetään usein idiooteiksi. He eivät kuitenkaan välttämättä ole tyhmiä, paitsi jos sinä tunnet Chuck Norriksen, Uusiksen tai jonkin jumalolennon henkilökohtaisesti. Tällöin VT:t ovat hyvin tyhmiä vittuilessaan sinulle. Usein sinulta kuitenkin puuttuu rahkeet VT:ien vastustamiseen, mikä on kannaltasi ikävä asia. VT:t ovat idiootteja lähinnä
sinun subjektiiviselta näkökannaltasi.

o Löytää helpoiten: Yläasteelta tai lukiosta


* Pelle (idiotus clownis): Pellet ovat tyyppejä, jotka ovat mielisokeita eivätkä havaitse omaa idioottiuttaan. Pellet aiheuttavat muissa huvistusta omalla typeryydellään, vaikka pelle itse luuleekin tekemisiensä olleen hauskoja. Virtasen lain mukaan jokaisella peruskoulun luokalla on oltava vähintäänkin yksi pellen roolin omaksuva henkilö. Pellejä tavataan myös työpaikoilta sekä julkisissa WC:issä.
o Löytää helpoiten: Koulusta, työpaikalta, WC:stä



* Pissis (idiotus pissis): Useimpien mielestä pissikset ovat idiootteja. Pissikset ovat usein melko ärsyttäviä, varsinkin suurissa laumoissa, joka on pissisten yleisin esiintymismuoto. Pissismi onkin hyvin monenkirjavaa idiotismia.

o Tuntomerkit: Jätöksiä esim. "ihQ", "XD", "daa" ym. ilamisut.
o Löytyy helpoiten: www.pissismi.org

* Rivi-idiootti: Viimeiseksi vaan ei vähäisimpänä esittelemme arkkityyppisen rivi-idiootin (idiotus vulgaris). Rivi-idiootit ovat kaikkien idioottien perustyyppi, joissa yhdistyy omalla merkillisellä tavallaan hieman kaikkia yllä esiteltyjä tyyppejä (nämä typpit ovatkin jalostuneet juuri rivi-idiooteista). Rivi-idiootteja voi vähäiselläkin huomiolla havainnoida helposti julkisilla paikoilla, kuten kouluissa, työpaikoilla, ostoskeskuksissa sekä peilien edustalla.

o Löytää helpoiten: Etsimällä peilin

Luettelo idiooteista


Jos et halua selata tylsää ja kliseistä luetteloa kuuluisuuksista ja henkilöluokista, mene pois.

* Bill Gates
* Ari Koivunen
* Adolf Hitler
* Josef Stalin
* Saddam Hussein
* Ajatollah Khomeini
* Leonid Brezhnev
* Sisko
* Sinä
* Hikipedian luoja
* Leo
* Sir Pezzku
* Toni
* Jumala
* Saatana
* Bill Gates
* George W. Bush
* Dick Cheney
* Steve Ballmer
* Kulloinenkin Yhdysvaltain presidentti
* Ozzy
* Antti Tuisku
* Hannu Karpo
* Nörtit
* RuneScape- Psiittailijat
* RuneScape- pelaajat
* Wow- holistit
* Grim Reaper
* Marie Curie
* Albert Einstein
* Jimmy
* Jammu-setä
* Opettaja
* Mika Kaukkila
* Zombi
* Lordi
* Homot
* Britney Spears
* Äiti
* Isä
* Rehtori
* Ihminen
* Emot
* Sinä
* Julle
* Veli
* Madonna

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.