IRC-Galleria

KRIESSE

KRIESSE

Niin se elämä opettaa.

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

KAURIS (CAPRICORNUS) 22.12. - 19.1.Lauantai 21.03.2009 03:15

Eläinradan kymmenes merkki.

Hallitseva planeetta: Saturnus
Symboli: kauris
Elementti: maa
Onnenkivet: valkoinen onyx, kuukivi
Metalli: lyijy
Onnenluku: 8
Onnenvärit: syvänsininen, musta
Onnenpäivä: tiistai
Onnenkukka: hyasintti

Kunnianhimoinen Kauris pyrkii aina huipulle. Hän suunnittelee reitin huolellisesti ja voi tehdä ahkerasti töitä saavuttaakseen päämääränsä. Hän on tarkkanäköinen ja pitää tiukasti kiinni omista näkemyksistään. Päästyään huipulle hän pysähtyy ihailemaan näköaloja vain hetkeksi, sillä pian hän alkaa etsiä uusia huippuja, joita voisi valloittaa.

Kauris on vakava ja kurinalainen, ja hän haluaa elämänsä olevan järjestelmällistä ja hyvin suunniteltua. Hänellä pitää olla konkreettinen päämäärä, jotta hän tietää mihin on menossa ja miksi. Kauris on kärsivällinen, varovainen ja erittäin käytännöllinen.
Monille Kauriille ura on kaikki kaikessa, ja he arvostavat itseään usein sen perusteella millainen heidän statuksensa työelämässä on. Kauriilla on niin voimakas pätemisen tarve, että hän voi sietää suuriakin vastoinkäymisiä matkalla kohti päämääräänsä. Taloudellinen turvallisuus on Kauriille ensisijaisen tärkeää, ja hän hoitaa raha-asiansa harkitusti ja viisaasti. Hän saa todellista tyydytystä nähdessään taloudellisen tilanteensa kohenevan hitaasti mutta varmasti.
Kauris on vastuuntuntoinen ja hänellä on korkeat moraalikäsitykset ja kypsä ajatusmaailma. Hän kannattaa perinteitä ja turvautuu mielellään vakiintuneisiin yhteiskunnan normeihin jo siitä syystä, että pelkää julkista nöyryytystä. Tutuissa kuvioissa pidättäytyminen voi kuitenkin estää kehitystä kaikilla elämänalueilla. Toisaalta Kauris ymmärtää kuivaa huumoria ja hän on erittäin aistillinen ihminen, joka osaa nauttia maallisista iloista. Kauriille on hyödyksi, jos hän uskaltaa kuunnella ja toteuttaa itseään rohkeasti.

Tyypillisellä Kaurismiehellä on hyvin kehittynyt vartalo, vahva leuka ja selkeät piirteet sekä kirkkaat, tarkkakatseiset silmät. Monilla nuorilla Kaurismiehillä on parta ja heidän ilmeensä voi olla vakava ja hivenen ankara, mutta vanhemmiten se muuttuu rennommaksi. Kaurismies kävelee yleensä ketterin askelin, ikään kuin astelisi kivisellä polulla.
Kauris vaikuttaa ikäistään kypsemmältä, ja joillekin Kaurismiehille nuoruus on vaikeaa aikaa. He saattavat viihtyä paremmin aikuisten seurassa ja haluavat kiihkeästi päästä elämään "oikeaa elämää". Kauris on jo nuorena varsin kunnianhimoinen, eikä hän anna periksi ennen kuin on saavuttanut vakaan aseman haluamallaan uralla.
Kaurismies on vaatimaton ja syrjäänvetäytyvä. Hän pysyttelee mieluummin kulisseissa ja antaa jonkun muun saada kunnian omista aikaansaannoksistaan. Merkittävienkin saavutusten yhteydessä hän välttelee julkisuutta, ja hänelle riittää oma tyytyväisyys ja työtovereiden arvostus. Kaurismies on lämmin, mutta varautunut ihminen, joka kypsyy ajan mittaan kuin hieno viini. Pysyvä parisuhde tasoittaa huomattavasti hänen joskus töykeää käytöstään ja auttaa häntä pääsemään henkisestä erakkomaisuudestaan.

Kaurisnaisella on yleensä pieni, sopusuhtainen ja siroluinen vartalo, ja hän on klassisella tavalla kaunis. Hänen katseensa on aistillinen ja kiehtova. Hän on tarkka ulkonäöstään ja pukeutuu arvokkaasti ja ylväästi. Myös Kaurisnaisen ilme on nuorena vakava, mutta vanhemmiten hän näyttää rennommalta.
Kauris on rauhallinen ja päättäväinen. Päätettyään saavuttaa jotain, hän keskittyy tavoittelemaan päämääräänsä antamatta vaikeuksien hidastaa itseään. Kaurisnainen suuntaa usein tarmonsa uralla etenemiseen. Hän näkee paljon vaivaa vaikuttaakseen muiden silmissä tasapainoiselta, ja hän kätkee pulmansa muilta. Joidenkin Kaurisnaisten kohtalo on melko rankka, mutta silti he kantavat valittamatta harteillaan raskaita taakkoja.
Kaurisnainen on luonnostaan velvollisuudentuntoinen, ja hänen pitää varoa, ettei hän alistu turhiin kiistoihin ja kiellä siten itseltään onnea. Tärkeät toiveet ovat hänelle suorastaan pyhä asia. Läheisessä parisuhteessa Kaurisnainen uskaltaa avautua ja saa kaipaamaansa rakkautta ja tukea.

Kauris on hyvin vaatimaton, eikä hän mielellään paistattele julkisuuden valokeilassa, etenkään ollessaan vieraiden ihmisten seurassa. Hän kunnioittaa suuresti perinteitä, ja radikaalit, anarkistiset näkemykset saavat hänet tuntemaan olonsa uhatuksi. Hän saattaa jopa hylätä uudet ajatukset aluksi pelkästään periaatteen vuoksi.
Kauris käyttäytyy arvokkaasti, sillä hän haluaa kaikin keinoin välttää julkista nöyryytystä. Hän pitää tunteensa sisällään eikä paljasta niitä muille. Kauris haluaa tuntea juurensa ja hänestä on upeaa voida välittää jotain arvokasta tuleville sukupolville.
Rakkaus ja yhteensopivuus

Viileän ja varovaisen ulkokuoren alla Kauriilla on lämmin, rakastava sydän.
Romanssin syttyminen vie aikansa ja epäröinti pitää Kauriin tunteet kurissa. Vähitellen Kauriin rakkaus syvenee, hänen itseluottamuksensa kasvaa ja hän pystyy nauttimaan suhteesta paremmin. Kauris on hyvinkin odotuksen arvoinen kumppani.

Rakkaus ja intohimo
Kauris saattaa suhtautua seurusteluun varsin muodollisesti, ja hän haluaa tutustua kiinnostuksensa kohteeseen ennen kuin pyytää tätä treffeille. Jos hän on tosissaan kiinnostunut, hän voi tehdä ihastukseensa vaikutuksen tarjoamalla loistoillallisen hienossa ravintolassa.
Kauris ei yleensä halua aloittaa rakkauselämää, ennen kuin hänen ja kumppanin välille on muodostunut luja side. Jotkut Kauriit suhtautuvat seksiin melko pidättyväisesti ja he tarvitsevat lempeää suostuttelua, jotta pääsevät estoistaan ja rentoutuvat. Vakaassa suhteessa Kauris on kuitenkin kiihkeä partneri.
Kauris on hyvin säästäväinen ja joskus rahan käyttäminen on hänelle niin vastenmielistä, että hän elää lähes puutteessa. Nautinnonhaluisen ja vilkkaasta seuraelämästä pitävän kumppanin voi olla vaikea sopeutua elämään maltillisen Kauriin kanssa. Kauris haluaa pysyvän ja vakaan suhteen, eivätkä syrjähypyt sovi hänen luonteelleen. Kun Kauris saa osakseen rakkautta, hän on avoimempi ja elämä tuntuu hänestä mielekkäämmältä.

Avioliitto
Kauris suhtautuu avioliiton solmimiseen vakavasti. Hän kunnioittaa avioliiton pyhyyttä ja haluaa asettua aloilleen. Kauris vannoo vihkivalansa vilpittömästi, sillä hän uskoo tosissaan elinikäiseen liittoon. Järjestelemällisenä ihmisenä Kauris hoitaa talouden hyvin ja hänellä on runsaasti rahaa säästössä pahan päivän varalle. Aineellisesti kaikki on aina kunnossa.
Sen sijaan urakysymykset saattavat aiheuttaa ongelmia Kauriin yksityiselämässä. Menestystä tavoitellessaan hän voi laiminlyödä puolisoaan ja lapsiaan, ja hänen pitäisi yrittää viettää enemmän aikaa perheensä kanssa.
Kaurisnainen on synnynnäinen äiti. Hän suoriutuu hyvin lasten, puolison ja työelämän asettamista vaatimuksista. Kaurismies haluaisi mielellään säilyttää perinteisen roolijaon perheessä ja hän on erittäin huolehtivainen aviopuoliso ja isä.

Yhteensopivuus
Muut maan merkit ovat Kauriille luonnollisia kumppaneita, sillä heillä on samanlainen arvomaailma ja samat kiinnostuksen kohteet. Suhde on kestävä ja tasapainoinen, kunhan molemmat osapuolet ovat valmiita muutoksiin. Kauriit tulevat hyvin toimeen myös tunteellisten veden merkkien kanssa. Nämä liitot ovat toimivia ja kestäviä, sillä Kauriin ja veden merkkien luonteet täydentävät toisiaan.
Tulen merkkien hyökkäävä käytös saattaa pelottaa varautuneita ja varovaisia Kauriita. Vakavassa suhteessa esiintyy väistämättä vaikeuksia, mutta lyhytaikainen suhde voi olla virkistävä.
Maanläheinen ja käytännöllinen Kauris pitää usein ilman merkkejä liian korkealentoisina ja etäisinä. Ajan mittaan erilaiset elämänasenteet aiheuttavat ristiriitoja.

Kauris ja muut merkit

Oinas Lapsellinen
Härkä Syvää rakkautta
Kaksonen Älä edes pysähdy!
Rapu Täydellinen kumppani
Leijona Yllättävän mahdollinen
Neitsyt Maa tärisee
Vaaka Unohda koko juttu
Skorpioni Kiihkeä, mutta hyvä
Jousimies Totaalinen fiasko
Kauris Rajatonta rakkautta
Vesimies Täydentävä
Kalat Ihannekumppani

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.