IRC-Galleria

Liam84

Liam84

voi hyvänen aika... :D

haastetta kiinnostuneille... :D ;)Tiistai 21.03.2006 13:49

0. Ala syödä kalaöljyä (kapseleina tai öljynä. Jos pystyt, lisää lohen syöntiä (niinä päivinä ei tarvitse syödä kalaöljyä).
1. Lisää kasviksia (ml. hedelmät) niin kauan että saat syötyä niitä lähes kilon päivässä.
2. Lisää proteiinia (liha, kala, kana, vähärasvaiset maitotuotteet, soija jne.) ja samalla yritä pienentää pasta, riisi, leipä ja peruna-annoksia hieman.
3. Yritä rajoittaa epäterveellisten herkkujen (karkit, suklaa, alkoholi, hampurilaiset, pitsat, leivokset, makeat ja suolaiset leivonnaiset, sipsit jne.) määrää ja syömistiheyttä. Kokonaan niistä ei kannata yrittää luopua heti alkuunsa, koska siitä seuraa yleensä vain pahempi repsahdus.
4. Yritä löytää liikunnan ilo ja saada liikunta säännölliseksi. Aluksi 15 minuutin rupeama jotain kivaa tai edes siedettävää liikuntaa (tanssi kotona, pikajumppa, venyttely, happihyppely) päivässä riittää. Kun se onnistuu lähes päivittäin ja tuntuu helpolta, voi yrittää lisätä toisen rupeaman tai pidentää treenejä 5 minuuttia kerrallaan.
5. Opettele tarkemmin terveellisen ruokavalion perusteet.Ala pitää ruokapäiväkirjaa ja ohjata syömistäsi tietoisemmin terveellisempään suuntaan (annoskokojen hallinta, hyvät rasvat, riittävä proteiinin saanti, täysjyväviljat, säännöllinen syöminen, nälän ja kylläisyyden kuunteleminen) jne.
--- Tässä välissä kuluu epäilemättä kuukausia, kunnes homma alkaa toimia aika hyvin omalla painollaan --
6. Yritä tehostaa ja monipuolistaa liikuntaa, aloita punttitreeni SEKÄ venyttely, pilates, jooga tms. laji.
7. Yritä noudattaa soveltaen terveellisiä elämäntapoja myös lomien, poikkeusolojen yms. aikana.
--- Toista koko loppuelämä -- noin vuoden tai kahden jälkeen huomaa, että uusista elämäntavoista on tullut rutiinia ja vanhat elämäntavat tuntuvat vastenmielisiltä ja jopa vaikeilta noudattaa --

Ole armollinen itsellesi, älä lannistu vastoinkäymisistä vaan ota niistä opiksesi ja muista rakastaa itseäsi!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.