IRC-Galleria

taas salkkareista..vanhoista jaksoista...Keskiviikko 09.01.2008 18:17

Salkkarit eli Salikset eli Salatut Elämät on suomalainen saippuaooppera MTV3:lla. Sarjaa on tullut nyt muutaman vuoden verran ja taso on laskenut melkoisesti. Alussa ihan siedettävistä jaksoista on tultu pohjalle nykyisiin surkeisiin juonen viritelmiin. Tässä syitä miksi salkkarit sukettaa, eli miksi Salatut Elämät on huono. Ps. Itse lopetin sarjan katsomisen silkasta vittuuntuneisuudesta, toki silloin tällöin tulee vilkaistua kun ei ole muuta tekemistä tai televisio pauhaa taustalla.

1. Ohjelmassa kaikki kävelevät sisällä asunnoissa kengät jaloissa. Suomessa ei ole tämänlaista käytäntöä missään. Pois lukien isommat juhlat sekä työpaikat tai muut vastaavat.

2. Sarjan hahmot ovat yleensä aina ruokailemassa Barbaarissa (nykyisin paikan nimi on Kentauri) joka on ilmeisesti lähellä asuintaloa jossa pääosa hahmoista asustelee. Tämä ruokailu tarkoittaa siis sitä kun 'mennään ulos syömään'.

3. Hahmot puolestaan ryyppäävät aina Club Geelissä joka ilmeisesti sekin sijaitsee lähellä asuintaloa.

4. Club Geelissä soi aina sama musiikki. Vaihteluun kuuluu korkeintaan kolme biisiä.

5. Lähes joka jaksossa joku sarjan hahmoista suuttuu ja lähtee vihaisena menemään, yleensä Barbaarista (Kentaurista).

6. Kaikki sarjan hahmot ovat munattomia nysvääjiä jotka eivät osaa pitää puoliaan tai kertoa asioita suoraan niin kuin ne ovat vaan möllöttävät hiljaa kuin siivettömät kärpäset. Lisäksi he valehtelevat kokoajan kaikille ja puhuvat paskaa toistensa selän takana.

7. Hahmojen reaktiot ja tunteet ovat karrikoituja ja ylitse lyötyjä. Henkilöt suuttuvat pienistä ja taistoa puidaan sitten parin jakson ajan jonka jälkeen koko homma on unohdettu.

8. Juoni on hyvin ennalta arvattava.

9. Hahmot istuvat Barbaarissa aina samaan pöytään tai notkuvat baaritiskillä. Muut pöydät on kansoitettu statisteilla. Joku sarjassa tärkeä hahmo saattaa istua toisessa pöydässä mikäli se on sattumalta juonellisesti sopivaa.

10. Club Geeli on epätodellisen oloinen. Se on hyvin valaistu ja musiikki soi hiljaa. Tämä on toki käytännönsyistä hyväksyttävä. Oikealla hämäryydellä ja äänenvoimakkuudella tulisi hahmojen toimien ja repliikkien seuraamisesta turhan hankalaa.

11. Juonessa on pakotettuja tilanteita. Esimerkki: Sauli on "maalta tullut" teini. Yhdessä kohtauksessa hän sanoo toisten teinien luona jotakuinkin että "onko teillä pilleet vai?" Muut nauravat tämän murteelle (pilleet sana). Sauli ei puhu murretta sarjassa missään muualla, ei ainakaan merkittävästi.

12. Henkilöt harrastavat "parinvaihtoviikkoja", eli nussivat toistensa kanssa ristiin. Jos sopivalla yhdellä henkilöllä olisi ollut tauti, olisi puolet sarjan hahmoista sairastuneet siihen.Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.