IRC-Galleria

KotiutuminenLauantai 29.07.2006 19:12

EI OLE NIIN YHTÄÄN VITUN KIVAA!

Saatan olla väärässä, mutta jos pyydetään ja luvataan kastella kukkasia ja pihaa, sekä viedä unohtuneet kirjat kirjastoon ja tämän lisäksi sanotaan että juo jääkaapista ne pari sinne jäänyttä olutta vaivanpalkaksi kun siellä teet niitä hommia ja ainiin voisitko tyhjennellä postilaatikkoa ja palauttaa kaksi kirjaston kirjaa kun kuitenkin melkein päivittäin siitä ohi kuljet niin se EI tarkoita:

- että kotiin palatessani takapihalta on kuollut kaikki. Siis aivan kaikki puista ja pensaista lähtien, nurmikkoa ja kukkasia ei tarvitse edes erikseen mainita jos kerta kaikki muutkin ovat kuolleet. Tämän iloisen yllätyksen takia olen käytännössä menettänyt useita satoja euroja mitä tuohon pihaan on sijoitettu. Lisäksi pihalla ei mitä ilmeisemmin ole käyty lähtömme jälkeen koska siinä oli keskellä kaksi jo hyvin maatunutta isohkoa linnunraatoa. (Kaikki nurmikothan näissä säissä on palanut oli vastaus. Mutta eikö helvetti ihmiset kastele pihanurmiaan ja kukkasiaan juuri sen estämiseksi? Ja eikö ihmisen joka on tehnyt kesätöikseen pihahommia luulisi tietävän tämän.)

- että jääkaapissa olleiden oluiden lisäksi myös lonkeroni ja viinavarastoni ovat huvenneet hämmästyttävästi. (Saatan erehtyä viinoista vaikka tapanamme ei ole ikinä ollut pienten lirujen/tyhjien pullojen jättämistä hyllyyn ja pullojen järjestys oli eri kuin omani. Lonkeroita sen sijaan oli enemmän. Siitä olemme varmoja.)

- että postilaatikko on aivan tukossa ja päiväysten mukaan sieltä ei ole tyhjennetty mitään viimeiseen puoleentoista viikkoon. (Kun S soitti "kotivahdillemme" hän sanoi tyhjentäneensä sen viimeksi tämän viikon alussa.)

- että kirjaston kirjat on nostettu sängylle mutta ei lähellekään kirjastoa. (Kirjaston kirjoihin varmaan löytyy joku järjellinen selitys oli vastaus kun näistä puhuttiin. En keksi mikä se voi olla kun ne oli nätisti nostettu sängylle hyvin näkyville tulleiden postien viereen.)

Tässä ihanassa valossa muistelen myös samaisen henkilön ehdotusta että olisimme jättäneet rotat kotiin hänen hoidettavakseen sen sijaan että veimme ne muualle hoitoon. Ne olisivat liene kuolleina myös.

Olenko vihainen? Ei, en niinkään. Olen surullinen koska piha oli minulle äärimmäisen tärkeä ja rakas harrastus ja olin tehnyt sen kanssa töitä sormet verillä. Soitin vartavasten kysyäkseni onko satanut jos pihaa tarvitsisi kastaa. Kuulema oli satanut eikä tarvetta ollut. Ei ilmeisesti ollut satanut sen jälkeen.. Olen pettynyt koska pidin tähän asti ihmistä sanojensa mittaisena. Olen järkyttynyt kun mietin rottien mahdollista nälkäkuolemaa, tai vähintäänkin yksinäisyydestä johtuvaa kuihtumista ja masennusta johon ne myös olisivat voinneet kuolla. Olen helpottunut siitä että veimme silti rotat muualle hoitoon.

Seuraavan kerran kun sinua rakas lukijani pyydetään hoitamaan kotia asukkien ollessa lomalla, kieltäydy reilusti jos hetkeäkään epäilet ettet selviä vastuusta. Kyllä talovahteja aina löytyy, mutta loman aikana hankittu lepo ja nollaus on pilalla kun kotiin palatessa löytää helvetin.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.