IRC-Galleria

Luovan kirjoittamisen kansiostaPerjantai 24.03.2006 21:56

älä kopioi!

Maanantai
Joka maanantai tunnen väsymyksen herätessäni. Tunnen sen yhtä raskaana kuin veden uidessani. Joka kerta se kuitenkin väistyy hitaasti tieltäni. Joka kerta nousen ylös. Joka kerta avaan silmäni, ja nostan käteni tehdäkseni lopun tuolle raivostuttavalle pirinälle, joka hakkautuu läpi syvimpäänkin unen kolkkaan, suoraan ihmisen tajuntaan. Joka kerta juuri silloin muistan, että on maanantai.

Joka maanantai kaadan maidon ohi lasista suoraan pöydälle. Joka kerta tuiskahdan turvalleni sukkia jalkaan kiskoessani. Joka kerta juuri silloin muistan, että on maanantai.

Joka maanantai myöhästyn bussista. Joka kerralla olen unohtanut sepaluksen auki. Joka kerta huomaan luulleeni olevan tiistai, perjantai tai keskiviikko. Joka kerta huomaan vasta puoli tuntia väärän luokan edessä hölötettyäni, että kasvot joille kerroin syvimmät huoleni ja tunteeni olivat vieraat ja hämillään. Joka kerta juuri anteeksipyydeltyäni muistan, että on maanantai.

Joka maanantai torkun tunneilla juuri kun opettaja minulta jotain tahtoo kysyä. Joka kerta ruokalassa kaadan tarjottimeni, jonkun sivullisen syliin. Joka kerta purskautan nauraessani maidot suustani ystäväni kasvoille. Joka maanantai ystäväni suuttuu minulle tuosta tai jostain muusta syystä. Joka kerta juuri silloin muistan, että on maanantai.

Joka maanantai tulen kotiin ja unohdun tietokoneelle. Joka kerta huomaan ajan kuluneen liian nopeaan. Joka kerta onkin aika käydä nukkumaan juuri kun aloitan tekemään läksyt. Joka kerta juuri silloin muistan, että huomenna onkin maanantai.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.