IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

Ari Koivunen<3Lauantai 07.04.2007 19:52

Biografia:
nimi: Ari Mikael Koivunen
syntymäaika ja -paikka: 7.6.1984, Kouvola
asuinpaikka: Lahti
koulutus: peruskoulu, graafisen alan opintoja
työkokemus: ravintola-ala - karaokejuontaja, DJ ja baarimikko
siviilisääty: naimaton
harrastukset: musiikki, biljardi, pokeri, rullalautailu ja hevikaraoke
ruoka: hernekeitto
ruokajuoma: maito
tv-ohjelma: Simpsonit
elokuva: Bad Taste "Ö-luokan kauhuleffaohjaajasta tuli loppupeleissä Oscar-voittaja. Se on osoitus siitä että pohjalta voi päästä mihin vaan!", komediat.
kirja: Iron Maiden: Run to the Hills, Fear and loathing in Las Vegas - "Leffa oli niin hyvä että luin kirjankin."
sarjakuva: Karvinen "Lukiessa tulee fiilis että voisi itse olla se katti!", Aku Ankka "Opettavaista!"
kenkä: Vans "Skedehommia"
suosikkiartisteja: Iron Maiden, Rainbow, Deep Purple, Dio, Profane Omen, Helloween...
"Jatketaan listaa myöhemmin. Yksittäisiä suosikkilevyjä ja biisejä on niin paljon ettei päivä riittäisi luettelemiseen, mutta myöhemmin suosittelen täällä jotain!"

iso-A
Kirkasääninen tehopakkaus Koivunen on laulanut itsensä ihmisten tietoisuuteen eri kilpailuissa karaoken MM-kisoista Idolsiin. Heavy rock ja metalli ovat olleet Arin ominta musiikkia kuusivuotiaasta asti. Hän on ala-asteikäisestä soittanut rumpuja ja muita instrumentteja, ja päätyi lopulta laulajaksi. Aiemmat bändiviritelmät jäivät projekteiksi mutta nyt hän on valmis aloittamaan oman lukunsa suomalaisen hevin historiassa.

Villi urheilija ja skeittaava rumpali
Ari Koivunen vietti lapsuutensa Kouvolassa. Hän oli villi ja vilkas koululainen ja innokas urheilija. "Kokeilin varmaan kaikkia lajeja, kyllästyin helposti", Ari summaa mutta kertoo seuranneensa ala-asteella erityisesti lätkää. Yläasteella energia siirtyi urheilusta rumpuihin. "Eka keikka oli nuorisotalolla Helsingissä, muistaakseni Itäkeskuksessa. Yhtyeen nimi oli Anesthesia, soitettiin mm. Metallica-covereita. Tapahtuma oli nimeltään Yötön yö ja meidän keikka oli kahdelta yöllä, joten sieltä ei päässyt kukaan pois vaikka olisi halunnutkin!" Soiton ohella Ari pelasi pingistä ja biljardia sekä skeittasi. Metallican lisäksi tärkeitä yhtyeitä olivat ainakin Slipknot ja Napalm Death. Peruskoulun jälkeen hän aloitti opinnot "koska meidän kitaristi oli samassa koulussa" - graafinen ala ei kiinnostanut.

Laulava biljardimies
Riitaannuttuaan isänsä kanssa Ari muutti Lahteen mummonsa luokse. "Nykyään välit isään ovat mahtavat!" Hän vietti puoli vuotta aikuiskoulutuslinjalla, muutti omaan kämppäänsä ja kokeili pariin otteeseen opiskeluakin, mutta se ei maistunut. Ari treenasi mieluummin biljardia ja aloitti salilla myös pokerin. Hän sai töitä baarista ja tutustui karaokeen. "Alkuvuodesta 2003 bilissalin omistaja sanoi et sullahan on hyvä ääni, laula jotain! Aiemmin olin laulanut ainoastaan koulun juhlissa Doriksen ja Have you ever seen the rainin. Ajattelin että mikäs siinä! Eka biisi oli kai Apulannan Hei hei mitä kuuluu ja siitä se laulaminen sitten lähti." Ari alkoi treenata karaokebaarissa. Miehen ensimmäisiä bravuureja olivat Wanted Dead or Alive ja Bohemian Rhapsody, sitten Led Zeppelinin kappaleet. Bändejäkin viriteltiin: "Loppuvuodesta 2004 buukattiin kitaristi-Topin kanssa keikka ja laitettiin viikon varoitusajalla bändi pystyyn. Siinä soittivat Profane Omen -rumpali Samuli, ja Testicalsin basisti Hermanni, vedettiin mm. Zeppeliniä, Rainbowta ja Purplea."

Voitokas kilpailuputki
Kaverit puhuivat Arin osallistumaan Valkosipulimarkkinoiden karaokekisaan. Mies teki työtä käskettyä ja voitti. "Ekan kerran tajusin että laulu on mun juttuni kun oppi-isäni, edesmennyt Royal Tramps -vokalisti Jaska Vitikainen, sanoi: Sä oot laulaja!" Seuraavaksi Arin ystävät houkuttelivat kultakurkun poprock-karaokekisaan. "Alkukarsinnoissa vetäjällä oli ongelmia dvd-soittimen kanssa. Kävin jeesaamassa vaikken ollut ikinä kokeillut sellaisia laitteita. Parin viikon päästä mua sitten pyydettiin karaokeduuniin. Ajattelin että se olisi siistiä: Saisin lauleskella itse vaikka kuinka paljon, ja kun en käyttänyt lainkaan alkoholia, saisin limpparitkin ilmaiseksi ja vielä palkkaa! Harhaluulo haihtui kuukaudessa: Karaoken juontamisessa ei ollut mitään siistiä ja aloin käyttää alkoholiakin!"
Ariin uskova ystäväpiiri pakotti miehen seuraavaksi vuoden 2005 Suomen Karaokemestaruuskisoihin, joista tuli voitto mm. Whitesnakella. MM-kisoissa Heinolassa Ari lauloi Teräsbetonia ilman paitaa ja tuli kolmanneksi. "Päivää ennen kisaa tipahdin parvisängystä ja molemmista jaloista meni nivelsiteet paskaksi. Linkkasin kepeillä, jotka kyllä lensivät biisien aikana sivuun. Kivusta sai parempia kicksejä huutaa kovempaa, ja jalka nousi monitorille joka tapauksessa!" Ari sai pian kisojen jälkeen kutsun esiintymään Thaimaahan tsunami-hyväntekeväisyysgaalaan. Matkan hienoutta ei ainakaan vähentänyt se, että Arin edellinen ulkomaanmatka oli ollut kuusivuotiaana. "Thaimaassa oli samantyylistä pyöritystä kuin nyt Idolsissa - aikataulut oli rankat eikä ollut paljoa omaa aikaa. Vähän ehdin kyllä tutustua maahan ja kulttuuriin. Suurin aika oltiin Bangkokissa, ja Phuketissa heitettiin mainoskeikka. Gaalan tuotto meni hyväntekeväisyyteen, se näkyi valtakunnallisella tv-kanavalla ja itse prinsessakin oli yleisössä. Lauloin Bohemian Rhapsodyn ja yhteisbiisi oli We Are the World. Ikimuistoinen reissu!" Thaimaasta Ari palasi talviseen Suomeen ja takaisin töihin. Vuonna 2006 Koivunen kokeili uudestaan MM-kisaa. "Ei ollut yhtä hyvä fiilis kuin ensimmäisenä vuonna ja olin kipeäkin. Pääsin kymmenen parhaan joukkoon. Sen jälkeen on ollut jotain bändiprojekteja muttei mitään ihmeellisempää."

Idols
Jo kuluisaksi muodostunut kavereiden painostus vei Arin lopulta Idolsin koe-esiintymiseen ja sen seuraukset ovatkin suomalaista tv-viihdettä, joka on noteerattu YouTuben kautta ympäri maailmaa. "Ajattelin että se olisi pellesirkus enkä kehtaa lähteä nolaamaan itteäni, mutta tässä sitä nyt ollaan! Tapahtumarikas puoli vuotta on takana, kaikennäköistä julkisuutta on nähty ja mieli on muuttunut Idols-kisan suhteen. Kyllä tämä on oikeasti kovaa hommaa eikä tässä pärjää ellei ole henkisesti vahva. Kisassa oli korkea taso ja siihen osallistui loistavia lahjakkuuksia. Ja eikö oikeasti ole kaikkein rock-uskottavinta lähteä popkilpailuksi miellettyyn kisaan vetämään heviä?" Ari nauraa valmistautuessaan viimeiseen Idols-finaaliin.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.