IRC-Galleria

Maun1o

Maun1o

Külli hyvä sulle? Kiva jos gommasit, gommaan takaisin mahdollisimman pian.


Rakas blogi.


Loppujainen tuli ja meni. Tuli sitä vielä kinkkukin tehtyä sit tossa uuven vuojen ruoaksi kerta oli jo ihan kohtuu hintasta 1€euriboria/kg vai miten se oli. No kuitenkin selkeesti järkevämpää ko ennen joulua ostais 6-14€euriborilla/kg. Ja sit kun ne viäl pakottaa ostaan aina sen 5kiloa kerrallaan, ni se tekee äkkiä yli 35euriboria per kinkku. Nyt oli justii joulun jälkee tullu jostain kätköistä markkinoille niitä pienempiä 3kilon kinkkuja ilman sitä 2kilon luuta. Sittehä sitä oli kaikemmaailman marketeissa joululaatikkoruokiakin 0,1€euiboria/paketti. Ni tuli syötyvä uuvestavuojesta loppiaiseen jouluruokaa nii että napa rutisi. Ja ennen joulua ja joulusta uuteenvuoteen sitten noit vähän parempia ja etullisempia nautaeläimiä niinkö juhlassa konsanaan.

Jjjoo..

Ja lekurissakin kävin tossa välipäivinä. Soli sellaanen työhöntulijaislääkärintarkastus. Kattelivat etten oo mikään narkki tahi seksihullu. Seksihulluhan mie tosin oon, mut en kehannu tosin tunnustaa kun oli mieslääkäri, sois ollu melko homo tilanne saakelssonsjuu..

Jjooo..

Vaan sitä se ihmetteli se lääkäri siinä, että miten minä olen niin terve. Kolesteroolejakin oli vaan 2,8 yksikköä, josta hyvää kolesterolia reilusti elämään tarvittava määrä. Mikä oli kuulemma vieläpä hyvin harvinaista juurikin miehillä. Että usseesti kuulemma miehet on töitä tehdessään niinkö eläviä kuolleita, että veriarvot näyttää mitäsattuu. Minä sille lekurille sitte epäilin, että mitäs jos minä olen joku Jumala, kerta minun on nyt näitten Valtion sanssikorttisertifioidun-työmarkkinatukirahoitteisen-työnhakijan -hommissa pitänyt syödä ihan kilotolkulla voita ja kananmunia, eli mahdollisimman edullisia Calorioita hengissä selvitäkseni. Ja etellä mainitun kaltaisten epöstyksienhän justii sanotaan nostavan näitä kolestroliarvoja, joten ei siinä muukaan selitys enää päde kuin että minä olen Jumala. Ja kyllähän se lääkärikin sitten lopultas sitä mieltä oli, kerta minä olin meistä se jolla oli ruokapuolen koulutus, ja lääkäri oli se joka oli tehny joulunpyhät päivystysvuoroja 112h putkeen, ni soli helppo ympäripuhua.

Jjooo..

Sitä raijjataan joulukoristeet nyt sitten huitsinnevaraan niggersmannejen iloksi. Taikka sit iha vaan dumpataan ne johku looraan ja hyllyn pohjal ja käytellään sit ens vuan taas iha itee. Itellä tosin ollukkaan juur mitään noit joulukoristei. Yks valoletku kaljapullojen ympäril vaan, siitäki loppu paristot alle kolmesa päivässä. Tairan heittää sen roskikseen, jos se ilmastonmuutos riemastuis simmotteesta vaikka. Mä en niinkö ymmärrä tollasia joulukoristeyrittäjiä, jotka pakkomyy tuotteensa jollekin Tiimarin kaltaselle kaupalle ja sit menee toiselta hyvä firma nurin. Eikö vois tehhä sellasia laadukkaita koristeita jotka kestäs monta vuotta.

Jjööö..

Ja sama niinkö ostettiin eräästä kakkosluokan elektroniikka- ja kodinkonealaa hallitsevasta liikkeestä pesukone tuossa muutama kuukaus sitte. Ni se on nyt pitäny vaihtaa kolme kertaa ja tämä neljäs konekkin on nyt sitten rikki ja huolto päällä. Puolentuhannen venpeleestä kyse kuiten. Maksaa siis saman verran kun meikäläisen kaltainen heterosuhteessa elävän Valtion sanssikorttisertifioidun-työmarkkinatukirahoitteisen-työnhakijan -hommia tekevän kaverin kuukausipalkka on. Jos minä olisin rikas ni ostelisin niitä tuohon koko pihan täyteen enkä varmaan antais takasin takuuvaihdossa liikkeen uudelleen myytäväksi niitä. Tekisin kunnon ympäristörikoksen tonne johku metsikköön, sittekö joku alkaa parin kymmene vuoden pääst kiinostua ni GooGontin kuitteja pesuainelokerot täynnä.

Jjoo...

Muutenkin huolestuttaa kyllä tuo nykyaikanen pesukonepolitiikka. Meilä oli ennen nimittäin 13vuotta vanha whirlpooli, kerran vaihettu nee hiilet sinne motukkaan. Sen osaa tehä ite eikä ne hiilet maksa ko 12euroa. Siinä alko kuiten se mekaaninen ohjelmistonipukka vittuilee joten aateltii uutta konetta. Mutta ei ois kyllä pitäny vaihtaa, olis ehottomasti kannattanu korjata. Nimittäin siinä oli vielä 50asteen ja 70asteen pesutkin, kun nykyään sellaisia ei ole kuin vasta yli 1400euriborin arvoisissa koneissa. Lähti valkosesta kokintakista tahrat kerta heitolla 70asteen pesussa. Nyt ne paistuu takkiin kiinni 90asteen pesussa ja 40asteen pesussa ei hätkähdäkkään.

Jjjoo..

Ja nyt pitää sitte joka kuukausi lisätä yks kone romuläjään, ekoloogista AAA+++ -suoraan sanottuna. Paljo ekolokisempaa ko se että vanhan koneen olis korjannu 1000eurolla. Ei siis oikeesti olis ollu. Kerta vanha koneen kanssa pesuun meni 15litraa vettä ja 1½h sähköä, kun nyt nuo kaikki saa kolminkertaistaa.

Jjo..

Ja nyt mulle selvisi vielä, että nykyaikaisilla konneilla, joissa on tämä niinsanottu tasapainotussysteemi, ei voi pestä lakkanoita eikä mitään bokseria ja t-paitaa suurempaa, koska se tasapainotus ei ole toimiva kuin boksereiden ja t-paidan kokoisten pyykkien kanssa silloin kun pyykki on märkää. Ja käsittääkseni pyykki justii pestään hyvin usein märkänä ja pesukonekin taittiin keksiä vanhan rystyspyykkärin tilalle juurikin sen takia, että keksittiin hetekka, ja siihen petivaatteet, jolloin pienet piikatyttöset eivät enään tavallaan pystyneet pesemään sitä pyykkiä käsipelillä. Niin onko tämä nyt sitten mistään kotosin tämä globaali kehittyminen, joka ei oikeastaan edes ole kehittymistä, kysynpä vaan sinulta tätä oi blogiseni joka ennen olit rakas päiväkirjani.

Et nii...

Minusta sen Sini Saarelan pitäis köyttäytyä johku tälläsen kodinkonefirman oviin, koska öljy on välttämätöntä, mutta sitä ei ole välttämätöntä käyttää näin saatanan tyhmästi. Miettikääpäs jos kaikilla kestäis peskoneet 12 vuotta, ei tarttis käyttää niin paljoa öjyä niihin. Pitäs lailla kieltää tollaset huonot pesukoneet. Mut ehkä suuressa mittakaavassa tällä just pyritäänkin siihen että nyt myydään kaikille mahdollisimman huonot pesukoneet, ja sit avaintekijäksi tulee se että kaikilla hajoo pesukoneet samaan aikaan. Jolloin siten voidaan ehkä myydä kaikille yhtä aikaa sellaset kestävät pesukoneet. Jolloin saatais 12vuoden paussi öljyn kulutukseen näiten peskoneitten kohdalla. Ja sit voitas ajaa se aika formuloita vähän vaikka ihan maikkarin peruspaketinkin puolella.

Mut jjooo...

Vaan tosa ois tollanen kuva alla eukon iittaloista. Minä eukolle sanoinkin että tuostahan voi laittaa kaikki nuo joulukoristeet tuonne lasikannen alle piiloon offseasoniksi. Sitte eukko siihen että "no mut siitähän näkyy läpi". Minä siihen että "no ainakin se näyttäis siltä että ollaan yritetty. Vähän niinkö ne sen pääministerin bisnekset, läpinäkyy mutta yritys on kova.".

Jjees nni...

Sit mie lukkiin tuossa lehestä, jotta joku julkisen sektorin kokki oli menny kirjottamaan mahtavan reseptin tomaattikastista, ja vieläpä mainostanut erästä tomaattimurskan valmistajaa ihan muka vahingossa ilman minkäänlaista mainossopimusta. Ja sit muka kaikki oli menny ostaa kaupan hyllyt tyhjäks. Mahto kokkia vituttaa jos ei saanu yhtään mainosprovikkaa, siitähän olis miljoona rapsahtanu tilille. Tosin tiedä häntä, että oliko sen mainos sopparin tehny tämä asiasta kertonut lehti vai kokki itse. No mut kuiten noi murskathan on periaatteessa ihan höpönpöppöötä. Mitään murskaa ei ensinnäkään kannata ostaa tölkki tavarana sillä tomaatti irrottaa tölkisä sitä syöpäainetta. Ja toisekseen murskattu tomaatti pitää säilöä käyttäen jotain happoa, joten se on happamampaa kuin oikea tomaatti joten se tarvitsee sokeria mikä taas on lihottavaa. Ja kolmannekseen tetraan ja varsinkin tölkkiin säilötty murskattu tomaatti kaipaa vähän kaveriksi punaista väriainetta jottei muutu paskan ruskeaksi, ja tämä punainen väriaine on hyvin usiasti kokenillikilpikirvan verta, eli murskattua torakkaa jonka voi maistaa tomaattimurskista kuin punaviinistä eri rypälelajikkeet konsanaan. Mutta uunissa pitkään haudutettuna tästä torakanveri -väriaineesta tulee aika hyväkin säväys etten sanoisi, eli tölkkitavara sopii hyvin lasaseen tahi pizzaan.

Jjjööö...

Eli kaupastahan voi ostaa kolme tomaattia ja murskailee ne ni siinä on tölkillinen hyvää tomaattimurskaa.

Mnii...

Ja sittenhän murskissahan ei ole usiastikaan pelkkää murskattua tomaattia vaan seassa saattaa olla tomaattimehua, eli sitä mitä löytyy kaupan mehuosastolta, eli sitä mikä sisältää taas 30% sokeria tai jotain muuta makeutusainetta.

Mjoo...

Eli tässä päätin tehhä loppijaas-lasasen ja paan siulle tähän rakas päiväkirjani taas reseptin ylös, ni voit sen minulle sitten kertoa, jos satun unohtammaan. Kun tuntuu että joka kerta tullu tehtyä iha eritavalla tuo lasanen, mutta ehkä se siinä onkin vähän itea, sillä iittalialainen ruokahan hyvin usein on sellasta vähän säheltämällä tehtyä että katellaan jääkaapista vähän kaikkea sekaan mitä löytyy, ihan niinkö pitsakin. Paitsi että suomalaisellahan ei ole ihan samallaisia ruokia jääkaapissa kuin iittalialaisella, ja hyvin useesti iittalialaiset ei yksinkertaisesti omista ruokia joita pitäisi säilyttää jääkaapissa. Ja muutenkin nykypäivän suomalaisilla harvalla on sitä jääkaapissa mitä suomalaisella pitäs olla jääkaapissa, eli voita, kirnupiimää, maitua, ahvena, poroa, sikaa, nautaa ja naurista, eikä muuta. Nyt monella on sielä taas kaiken maailman jaappanialaisia sekä ranskalaisia tuotoksia, sekä erään saksalaisen siwan yleistyttyä suomessa myös täysin saksalaiskultturistista ruokaa. Saksalaiset tosin on maailman ruokatekniikan edelläkävijöitä, joten moni ruokana tunnettu elintarvike tulee juurikin saksasta suomalaisten elintarvikefirmojen tytäryhtiöiltä. Esimerkiksi aromisuolan tärkein komponentti natriumglutamaatti meni saksasta kiinaan jossa se keksittiin.

Oho liian pitkä teksti tulee.. joten jatkuu seuraavassa merkinnässä...



Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.