IRC-Galleria

Blogimerkintä

- Vanhempi »

Helgan ja Muumin päiväkirja Sunnuntai 31.12.2006 13:27

Meillä asustelee kaksi shetlanninponia, 13-vuotias kaunotar Helga V.St Olyhof (Helga) sekä 6-vuotias pikkuponi Muumi (mussu, muumimyy yms.). Tässä hieman esittelyä.

Molemmat ovat mustia, mutta luonteet ovat täysin vastakkaiset. Helga on ensin epäluuloinen vieraita kohtaan, se tarvitsee aikaa tutustua ja suhtautuu muutenkin ihmisiin siten, miten mielialat vaihtelevat päivittäin. Jos on huono päivä, niin häntä ei kiinnosta laisinkaan innostua, mutta jos on hyvä päivä, on tamma ihana kulta. Helga on kaunis 106 säkänen, ronski poni, joka hurmaa mm. kauniilla, pitkällä harjallaan. Se on ruotsintuonti ja tullut Suomeen viime vuonna (-05). Ruotsissa Helga on toiminut mm. näyttelyponina sijoittuen. Helga taitaa oikean ratsastajan kädessä sekä esteet että koulukiemurat. Se tarvitsee kuitenkin liikuntaa valtavasti pysyäkseen ratsastaessa rauhallisena. Helga ei siedä meteliä tallissa, vaan tarvitsee rauhallisen ympäristön pysyäkseen tyytyväisenä. Tätä ponia on helppo hoitaa ja harjailla. Helgalla on hoitaja.

Muumi on säkäkorkeudeltaan n. 85-90cm ja on oikea hurmuri sen kultaisen luonteen vuoksi. Nöyrä, kuuliainen poni, jota voi hoitaa aivan pienimmätkin lapset. Muumi on toiminut pienen elämänsä aikana markkinoilla/joulunavajaisissa talutusponina pienemmille. Muumi on mukava pikku poni, joka ei tahtoisi kärpäsellekään pahaa, mutta kyllä häneltä myös luonne löytyy, kun tarkkaan katselee. Muumi on käsittämättömän kiintynyt Helgaan, ja näyttää sen myös jäädessään yksin. Myös muumilla voi ratsastaa ja kuuntelee pohkeita yms., mutta ei taida koulua/esteitä sen paremmin. Kuitenkin potentiaalia ratsuksi löytyy. Pieni unelma olisi myös opetus kärryilläajoon. Muumilla on myös hoitaja.

Kuvia poneista ei tällä hetkellä ole, mutta on tulossa...

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.