IRC-Galleria

Miffu

Miffu

Torsti Hallikainen, gynekologi

POLITICS POLITICS POLITICS!!Maanantai 02.06.2008 23:58

No johan on.

Valitettavasti meidän Suomen maatakin ohjaa raha. Sille ei voi mitään. Olen jo pienestä pitäen hieman naureskellut poliittisten puolueiden ns. hengennostatus tilaisuuksille. Siellä lauletaan virsiä, pidetään jaloja puheita ja tehdään lupauksia aina 10 vuoden päähän. Kaikella hurskastellaan ja vannotaan kuinka juuri ME ollaan se paras puolue. Ja ihmiset taputtavat ja hurraavat. Hurmos on taattu. Juuri näin saadaan käännytettyä tätä hieman takapajuista kansaa puolueiden puolelle jotta he äänestäisivät näitä silmää tekeviä istumaan Arkadian mäelle tekemään päätöksiä juuri SINUN vuoksesi. Vai onko se ihan niin?

Ihan alkuun haluan kertoa oman poliittisen kantani; sitä ei enää ole.

Syy siihen on se, että en ole ikinä kokenut, että olisin jotenkin voinut vaikuttaa asioihini äänestämällä. En minä esim. halunnut että bensan ja dieselin hinta nostetaan pilviin. Kuka muu sitä halusi? Ja tässä juuri nähdään se, kuka/mikä ohjaa Suomea: Raha ja ne ketkä kenellä sitä on. Se on hienoa huomata, että ihmiset tajuavat vihdoinkin, että suuret päätökset tehdään rahan avulla. Sen voi lukea ihan iltapäivälehtien nettisivuiltakin. Sinne ja tänne ja tonne rakennettaan ties millaista uutta kauppakeskusta ja pikku kaavamuutoksin tonnekin ollaan saatu erittäin suuri 'wallmart'. Emme me pysty vaikuttamaan äänellämme että haluaisimme bensan hinnan alas, tai jotain muita parannuksia elämäämme. Ehei, meille jaetaan armopaloja että kansa juuri ja juuri pysyy tyytyväisenä. Todelliset asiat tapahtuvat kulissien takana - pyöreiden pöytien äärellä jossa pelimerkit jaetaan porhojen kesken. Luuleeko ihmiset todellakin että Suomen poliittinen johto välittää jotenkin juuri sinusta? Ei se välitä, se välittää vallasta ja heillä on juuri ne oikeat keinot pitää meidät hiljaisina. Koska, emmehän ikinä nosta isoa meteliä mistään, emme mellakoi, emme osoita mieltä. Ranskassa on tällä hetkellä saarrettu öljynjalostamot ammattikuskien toimesta protestina korkeille polttoaineiden hinnoille. Enpä usko että tämä katajainen kansa kehtaa sanoa vielä mitään, vaikka bensa maksaisi 10 euroa litralta. Korkeintaan pari mielipidekirjoitusta saattaa tupsahtaa Satakunnan kansan palstoille.

Myöskään politiikot eivät voi tehdä mitään. Let's brake it down for a bit;

Vihreät ovat erittäin tyytyväisiä tilanteesta. Heille ei enää parempaa tilannetta voisi olla; kenelläkään ei ole enää varaa saastuttaa maailmaa
Entä kääntöpuoli? Kaikki joudutaan aina kuljettamaan jonnekkin. Ja sekös tänä päivänä on kallista. Myös kaikkien pitää repiä elantonsa jostakin - joten hinnat nousevat. Taas yksi piste markkinataloudelle - tavallinen tallaaja nolla.
Oppositio ylipäätänsä ei voi nostaa tästä äläkkää, koska se älämölö hukkuisi hallituksen populismisyytteisiin yms sanahelinään että taas se oppositio siellä aukoo turhaan päätänsä. Enkä edes tiedä, että onko siellä ketään halukasta joka haluaisi alentaa polttoaineverotusta. Mutta tuleehaan siitä kirstuun dollareita.
Hallitus taasen on päättänyt asiasta. Joten, olkaa hiljaa, asia on sovittu ja päätetty - asiasta on turha keskustella.


Yritän vaan sanoa, että tavallisella ihmisellä ei ole enää mitään arvoa. Ellet ole yrittäjä tai maanviljelijä niin turha on silloin mistään aukoa päätänsä. Näillä mennään sanoi Virmanen. Olen itse menettänyt uskoni aikaa sitten poliiittiseen järjestelmään ja puheet niistä että tässä he ovat ihmisen asialla - paskan vitut sanon minä. Raha tulee rahan luokse - sitä nämä nykyiset kaverit tuolla arka-dianmäellä duunailevat. Ei muuta.

Mutta hyvä suomalaiset, kyllä me osataan - kunhan ei valiteta. Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä.


ps. en äänestä enää ikinä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.