IRC-Galleria

Henkilökohtainen adventti.Perjantai 03.11.2006 01:28

Odotan huomista. Odotan iltaa jolloin tapaan hyvin läheisen ystäväni. Hänelle puhuminen onnistuu aina avartamaan näkökulmaani ja rauhoittamaan minua. Vaikka olemme melko uusia tuttavuuksia, tuntuu kuin olisin tuntenut hänet vuosia ja silti raapaissut vain pintaa.

Mitä tämä kertoo meistä ihmisinä? Jos on mahdollista tutustua toiseen näin nopeasti yhtä syvällisesti kuin mitä yleensä tutustutaan vuosien aikana, miksi monet tahallaan jarruttavat prosessia? Aika ei ole loputonta. Sitä on väitetty neljänneksi ulottuvuudeksi, jonka vankeja kaikki olemme. Mikä saa ihmisen tietoisesti tuhlaamaan sitä kaikin voimin? Pelkäämmekö että elämämme ei sisältäisi tarpeeksi kokemuksia riittämään koko elinajallemme ja pyrimmekö siksi säästämään elämyksiä myöhempää käyttöä varten?

Synnymme, leikimme, käymme koulut, käymme töissä, jäämme eläkkeelle, jos on rahaa niin leikimme vielä vähän ja sitten kaikki on ohitse. Luultavasti vietämme elämämme ensimmäiset ja viimeiset vuodet molemmat vaipoissa ja kuolaten. Eikö tähän välille pitäisi saada mahtumaan mahdollisimman paljon väriä, ettemme joutuisi myöhemmin katumaan elomme harmautta...? Minulla on kova hinku saada aikaan ja tuntea, koska karmeinta mitä tiedän olisi tajuta sairaalapedillä että loppu on tulossa ja alkuunkaan ei olla vielä päästy.

Silti, monet toimivat toisin. He sopeutuvat parhaansa mukaan normeihin, yrittävät miellyttää toisten odotuksiin siitä kuinka käyttäytyä ja reagoida, ostavat sinkkiämpäreitä, käyvät yhdistysillallisilla ja ovat tympääntyneitä puolisoonsa, työhönsä ja elämäänsä näin yleensä. Monesti taustalla on vanhempien ja suvun, myöhemmin puolison painostus. Emmekö kuitenkin nauti omasta olostamme eniten? Kuinka kukaan voi edes edesauttaa toisen elämää ellei koe omastaan nauttivansa?

Kyselen paljon, koska uskon että vastaukset löytyvät ajan myötä. On epäreilua itseämme ja muita kohtaan mikäli elämme täydessä valheessa ja itsepetoksessa, kuluttaen aikamme miellyttäen yhteiskuntaa mutta hitaasti masentaen lähimäisiämme. Mitä rehellisempiä olemme itsellemme, sitä enemmän säästämme muita harmeilta. Tämä tarkoittaa myös mielipiteensä kertomista ja asioista puhumista.

Mikään ei rasita ihmistä enempää kuin kumppanin jatkuva mykkäkoulu ja selittämätön käytös. Selittämätöntä käytöstä on myös mykkäkoulun vastakohta, riehuminen. Molemmat metodit ovat mielenosoitusta mutta eivät juurikaan tarjoa mahdollisuutta asioiden parantamiseen. Siinä vaiheessa jos toinen kysyy: "Mikä sinulla on?" hän on osoittanut halukkuutensa tietää ongelmasi syyn. Jos et tässä vaiheessa myönnä että sinulla on ongelmia, olet joko valehdellut hänelle tai sitten sinulla EI todellakaan ole ongelmia. Näinollen sinulla ei ole mitään syytä olla tälle ihmiselle vihainen, tyly tai ihnottava. Myös usein naisen logiikkaan liitetty lause: "Jos sinä et tiedä miksi olen sinulle vihainen, en kyllä aio sitä sinulle kertoakaan!" sotii käytännön hyötyä vastaan. Mikäli ihminen ei tajua tehneensä jotain väärin, hän luultavasti tulee pohtiessaan väärään johtopäätökseen ja hankaloittaa asioita entisestään.

Olemme tulleet pitkän matkaa.

Elin pitkän aikaa tilanteessa jossa en voinut toimia tämän totuusperiaatteen mukaisesti ja se teki elämästäni hirveää. Kieltäminen sekoittaa päämme, sillä asia ei katoa minnekään, vaan tekee muista asioista siihen verrattaessa monimutkaisempia. Aivan kuin yrittäisimme kumota fysiikan lait ja samaan aikaan soveltaa niitä kaikkeen tätä tehdessämme. Syntyy ristiriitoja joihin ei löydy oikeaa vastausta. Elin läpi omien ristiriitojeni kunnes näin valoa tunnelin päässä ja ennen tuntematon tekijä tarjosi pakokeinoa pois tästä kaikesta. Näin onnekkaasti ei kuitenkaan tapahtu kaikille, ja siksi ei kannata elää hankkien niskaansa ristiriitoja.

Niin kauan kuin elää tietäen että on tehnyt kaikkensa onnistuakseen, ihminen on melko onnellinen, sillä enempää hän ei ole voinut asioihin vaikuttaa. Mielestäni kannattaa siis olla rehellinen itsellensä ja kohdata totuus, sillä siltä pakeneminen harvoin kannattaa saati onnistuu.

Odotan yhä seuraavaa kertaa kun tapaan ystäväni ja olen iloinen että minulla on tällainen mahdollisuus ja näin paljon hyvää onnea. Hyvää kannattaa odottaa, mutta ei nukkua onnensa ohitse.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.